Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aldonnka777

Codzienne mycie włosów

Polecane posty

Czy można śmiało myć włosy codziennie?? Ja mam balejaż (czyli farbowane nie naturalne), a włosy mi się strasznie przetłuszczają, muszę je myć codziennie żeby nie wyglądać w pracy jak brudas z tłustymi kłakami. Nie mogę używać specjalnych szamponów do tłustych włosów po po nich mam łupież, stosuje head&skoulders cytrusowy. Co można zrobić żeby nie musieć myć codziennie włosów? Bo to im chyba nie za dobrze sluży? Ktoś ma jakieś cudne rady??

Gość A na co Ci to wiedziec

Gość cdcc
jak bedziesz myc codziennie to beda przetluszczac sie jeszcze szybciej

Gość ljvLJV
ale czemu masz obiekcje przed codziennym myciem włosów? skoro masz taką potrzebę to myj

Gość cdcc
myj jak juz to co drugi dzien bo to klopotliwe tak myc ciagle i potem to juz beda pod koniec dnia tłuste wiec lepiej dac im spokoj choc na jeden dzien poprostu podpinaj sobie wlosy na drugi dzien

Gość ajt
ja od kad pamietam myje wlosy codziennie. jak dojzewalam zaczely mi sie przetluszczac i mimo ze probowalam wsyztkiego nadal sie przetluszczaja. wlosy mam do pasa i po prostu sie przywzywczailam.

Gość ksennaaa
jezeli wygladaja na nieswieze, to je spinaj. Zaczesz je na gladko do tylu i naluz jakas opaske na glowe. Ja tak robie, jak nie chce mi sie myc glowy :P

Gość cdcc
żywe sreberko ma racje kup np. suchy szampon

Mogę myć codziennie ale chodzi o to że skoro myję to musze je suszyć suszarką a nie chcę ich niszczyć, bo wiadomo że takie zabiegi nie służą najlepiej włosom. Miałam kiedyś tzw. suchy szampon i sprayu ale to tez nic nie warte.

Gość cdcc
ajt to może zamiast szukac sposobow na przetluszczajace sie wlosy przestan je myc codziennie? to chyba naturalne ze przetluszczaja sie szyciej gdy je codziennie szorujesz

Spróbuje z tą mgiełką bo suchy szampon nie bardzo się sprawdził, włosy wyglądały na świeższe ale tylko przez godzine, może dwie, a tu trzeba całe 8 godzin w pracy siedzieć i jakoś wyglądac.

Gość to nie myj
i chodz z brudnymi ja wole miec codziennie czyste,bo lepsze czyste niz nieznisZczone

Gość jak jest potrzeba to się myje
codziennie, to mit, że od tego się jeszcze bardziej przetłuszczają! Ja też myję codziennie ale mam odwrotnie-są tak suche ,że bez mycia rano wyglądam jak strach na wróóble

Gość o ranyyyyyyyyyyy
chyba nic się z tym nie da zrobić. Ja też muszę myć codziennie i codziennie suszyć. Trudno, albo to , albo wygląd smolucha.

Gość cdcc
spinaj je na drugi dzien po jakims czasie skora sie przyzwyczai i przestanie przetluszczac codziennie i bedziesz mogla dwa dni chodzic bez problemow z rozpuszczonymi, teraz albo zapusc i podpinaj albo myj dalej bo wybory zbyt wielkiego nie masz, możesz jeszcze myc wlosy przed snem ja tak robi rano wstaje i mam loki ale ja mam wlosy do łopatek i nie wiem jak ty

Ale ja np. muszę myć codziennie, bo nienawidze uczucia jak czuje że ode mnie "czuć z głowy..." i widzę tłuste spadające na czoło pasemka. Tylko że mi przez to mycie chyba bardziej wypadają.

Gość cdcc
spinaj je na drugi dzien po jakims czasie skora sie przyzwyczai i przestanie przetluszczac codziennie i bedziesz mogla dwa dni chodzic bez problemow z rozpuszczonymi, teraz albo zapusc i podpinaj albo myj dalej bo wybory zbyt wielkiego nie masz, możesz jeszcze myc wlosy przed snem ja tak robi rano wstaje i mam loki ale ja mam wlosy do łopatek i nie wiem jak ty

Mam włosy do ramion więc nie jest to jakoś bardzo uciążliwe mycie i suszenie i chyba przy tym pozostanę bo wolę to niż uczucie brudu na głowie. Też w sumie myję wieczorem i suszę suszarką ale nie do końca, trochę mam zawsze wilgotne jak klade sie spac.

Gość cdcc
no to ja nie wiem o co ci chodzi, piszesz co robic by nie myc codziennie a za chwile piszesz ze musisz myć! nie rozumiem cie

Gość cdcc
uczucie brudu na głowie? to sie leczy

ja mam rozjasniane i kiedys jak dorastalam to mi sie strasznie przetluszczaly,przyzwyczailam sie do codziennego mycia,suszenia i prostowania,fakt wlosy moga sie niszczyc ale ja raz w tyg nakladam wax,foliowy czepek i cieply recznik.Codziennie maska do splukiwania,odzywka w sprayu a po prostowaniu plynny jedwab. Jezeli u ciebie nic nie skutkuje to moze wybierze sie do dermatologa albo kup dobry szamapon np z vichy,albo myj codziennie wlosy. Chcesz byc piekna to cierp

cdcc juz nie gadaj glupot, jak sie ma tluste wlosy to sie je myje codziennie a nie hoduje na glowie tłusta skorupe !

tez kiedys mialam podobny problem. Kupilam sobie w aptece taki szampon POLYTAR AF, cena ok 20zl. Troche smierdzi bo jest z dziegciem ale po jego stosowaniu wlosy mniej mi sie przetluszczaly, a po umyciu na szczescie wlosy nie \"pachnialy\" tym szamponem :)

Gość safaf
jezus nie wyobrazam sobie nie myc codziennie wlosow, to naturalne jak zmienianie majtek. na dodatek zawsze mysje rano, zeby byly swieze i ladne. ale to suszenie suszarką jest najwiejkszym wrogiem wlosow. stosuj sobie za to jakies fajne odzywki, olejek rycynowy z zoltkienm na noc

cdcc juz nie gadaj glupot, jak sie ma tluste wlosy to sie je myje codziennie a nie hoduje na glowie tłusta skorupe !

ja juz stosowalam rozne szampony i co z tego ze moze cos dzialaly jak za to dostawalam taki lupiez ze masakra, a co mojego pytania to chcialam wiedziec czy cos mozna zrobic zeby sie nie przetluszczaly zeby nie trzeba ich bylo myc codziennie, chyba logiczne ze to wynika z tego tematu... to w sumie mnie pocieszylyscie, ze nie tylko ja mam taki problem, sprobuje z tą mgielką.

albo zeby nie niszczyc wlosow suszeniem to susz zimnym strumieniem powietrza albo kup taka z funkcja jonizacji. I postaraj sie myc wlosy w chlodej wodzie,bo ciepla pobudza wydzielanie loju

Ja nie mogę myć rano wlosów bo mam problem z zatokami i jak nie raz umylam rano wlosy, mino że wysuszyłam to i tak jak wiatr zawiał to tak mnie potem glowa bolala ze prawie mozna bylo zwymiotować z bólu. a ktoras z was uzywa moze suszarki z zimnym powietrzem??/ sa takie, moze taka jest zdrowsza dla wlosów??