Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aldonnka777

Codzienne mycie włosów

Polecane posty

Możesz je myć codziennie w zależności ile tego potrzebują, ale jak ktoś jest leniwy to zachęcam do zafundowania sobie porządnego szamponu,np Subrina Recept, można myć wtedy co 2, 3 dni :)

Do codziennego mycia najlepiej używać jak najbardziej delikatnych szamponów. Wiem, co mówię, na punkcie swoich włosów mam istną obsesję. Próbowałam już naprawdę drogich szamponów, a także tych tanich. Jeden z szamponów, z linii syoss na powiększenie objętości włosów, był świetny tylko przez parę dni. Włosy miękkie, świecące, puszyste - byłam zachwycona. Potem włosy zaczęły wypadać garściami, były matowe, bez koloru. Myłam nim włosy codziennie bądź co drugi dzień. Tam po prostu jest silikon i mnóstwo innego, chemicznego świństwa :/ Teraz używam szampony z Naturii dla włosów przetłuszczających się, ma ładny, mętowy zapach. Do tego suszę zimnym powietrzem i włosy są miękkie, ładnie się układają. Polecam suszarki z dyfuzorem, zimnym powietrzem i jonizacją, włosy nie będą się elektryzować a samo suszenie nie będzie tak szkodliwe. Więc można myć codziennie, ale odpowiednim szamponem. Nawet taki za 5zł może zdziałać wielkie cuda, przynajmniej w moim przypadku. Sama myję co drugi dzień, chyba, że gdzieś wychodzę to myję raz jeszcze. Na drugi dzień zwykle związuję włosy w kucyk, ale po mnie nie widać, żebym miała włosy nie myte no i robię tylko jeden dzień przerwy. Związywanie włosów w kucyk i nakładanie opaski jest śmieszne, gdy po włosach widać brud ;/ to zwykłe niechlujstwo. Zależy, kto jakie ma włosy i już.

Zgadzam się. Bez przeszkód możesz myć włosy codziennie. Musisz jednak stosować takie szampony, które bedą delikatne. Pamiętaj, że inne preparaty mogłyby podrażniać skórę i powodować łupież. Jeżeli decydujesz się na codzienne mycie włosów, musisz pamiętac, by robić to dobrze. Pomóc ci mogą w tym wskazówki: http://szamponydowlosow.info.pl/2010/11/15/mycie-wlosow-sprawdz-czy-robisz-to-dobrze/. Dzięki ich stosowaniu będziesz mogła uniknąć problemów z włosami, mimo częstego ich mycia. Warto pamiętać, by na siłę nie wydłużać "swieżości" włosów. Jeżeli wyrażnie tego potrzebują, wówczas należy je umyć. Nie ma więc nic strasznego w tym, że myjemy włosy codziennie. Czasami jest to naawet wskazane.