Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błotko

Pozytywny test ciążowy tydzień przed okresem

Polecane posty

Gość błotko

Idę dziś na grila i tak o zrobiłam sobie test, żeby sprawdzić, czy mogę pić alkohol. Staramy się z mężem o dziecko, więc to byłaby świetna wiadomość, ale czy mogę już wierzyć testowi? Druga kreska jest wprawdzie jasna, ale jest... Dodam, że w marcu miałam usuwaną obumarłą ciążę, więc tym bardziej się cieszę i tym bardziej się boję...

jak byla kreska to ja bym nie ryzykowala z alkoholem gratuluje a test radze powtorzyc i isc do gina na badanie

Gość błotko
Ależ oczywiście, że teraz alkoholu nie tknę ;) To tylko był powód zrobienia testu ;)

Po ilu minutach wyszla ci ta blada kreska, jaka czulosc ma test (10 czy 25) i jak bardzo jest widoczna?

Gość predzej test wyjdzie fałszywie
negatywnie niż fałszywie pozytywnie. skoro sa 2 kreski jest bardzo duze prawdopodobienstwo, że jesteś w ciązy. oczywiście nie pij alkoholu! Powtórz test jeszcze raz z porannego moczu, a najlepiej jest zawsze wykonań badanie z krwi b-thcg, jest bardzo dokladne i określi tydzień ciązy.

Gość błotko
Czułość 25, kreska wyszła gdzieś po 2 minutach

Gość błotko
Co ja tu będę roztrząsać, przecież wszystko się wyjaśni, gdy dostanę okres, albo nie. W każdym bądź razie nie będę się jeszcze śpieszyć z cieszeniem.

Gość błotko nie czekaj na
miesiaczke tylko ciesz się, wszystko wskazuje na to, że jesteś w ciązy! mimo, że tydzień przed okresem, mogłaś mieć okres i być w ciązy-ja tak miałam

Gość błotko
No tak...ostatnio miałam "okres", byłam w ciąży i okazało się, że maleństwo w 8 tygodniu umarło :( Nie mogę się jeszcze cieszyć. Tylko tak się chciałam poradzić. Ja jeszcze mam taki charakter, że wszystkim się niesamowicie przejmuję...

Wiesz przy takiej czulosci to test bardzo zadko wychodzi tak wczesnie... To znaczy zdarza sie (np. przy blizniakach :-) ale to jest naprawde bardzo bardzo wczesnie... Chyba ze do zaplodnienia doszlo wczesniej niz ci sie wydaje... Najlepiej poczekaj pare dni i powtórz test. Ja mysle ze jestes w ciazy bo 2 minuty to bardzo malo na pojawienie sie drugiej kreski. A co do grila to nic sie nie martw. Na tak wczesnym etapie ciazy jeden kieliszek wina czy szklanka piwa ci nie zaszkodzi!!! Ja na tym etapie nie wiedzialam ze jestem w ciazy i wypilam 2 butelki wina!!!!! Jak sie dowiedzialam to sie przerazilam:-) Lekarz powiedzial mi jednak ze przez pierwsze trzy tygodnie nie ma zadnego polaczenia miedzy dzieckiem a matka wiec nie ma co sie martwic:-) Ja mialam test o wiekszej czulosci (10) i nie wyszedl mi pozytywnie az do dnia spodziewanej miesiaczki... i to po 10 min. Zycze ci zeby tym razem wszystko bylo dobrze i mam nadzieje ze doczekasz sie swojego maluszka :-)

Gość błotko
Dziękuję za dobre słowo, Paulinko :) Postaram się po prostu o tym (JAKOŚ!) zapomnieć i poczekam do soboty-niedzieli, czyli planowanego terminu @.

Gość błotko
No faktycznie jestem w ciąży :) Byłam dziś u gina i w sumie na razie widać tylko pęcherzyk, bo to wcześnie jeszcze, okres spóźnia się dopiero 4 dni. Za dwa tygodnie idę na następną wizytę.