Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość energia pro

koronka porcelanowa, proszę o odp

Polecane posty

Gość energia pro

jutro mam pierwszą wizyte u dentysty w tej sprawie. z tego co wiem konieczne sa dwie wizyty i stad moje najwieksze obawy- czy bede mogla normalnie funkcjonowac przez ten tydzien, lekarz zapewnil mnie iz na czas drugiej wizyty zostanie mi zalozona zastepcza koronka ale obawiam sie ze nie bedzie to wygladac naturalnie, boje si etez co z jedzeniem przez ten czas. czy ktos ma juz takie doswiadczenia? jezeli tak prosze o odp i jeszcze sprawa ceny, ja za swoja place 950 zł ...

Gość odswiezamtemat

Gość kaskadka
sporo ja za swoja placilam 500 i mialam ja robiona chyba w odstepie 2 czy 3 dni

Gość tanio nie jest
przed opiłowaniem zęba dentyzra zrobi ci odcisk i na wzór tego zęba zrobi ci taki tymczasowy ząb zastępczy, nie zauważysz róznicy świetnie będzie leżał, zreszta z właściwą koronką też nie powinnaś mieć problemów z przyzwyczaeniem sie do niej

Gość energia pro
o nareszcie sie ktos odezwal:)))) a kiedy to bylo,z rego co wiem teraz ceny oscyluja 900-1200 ( mieszkam w duzym miescie) i sama koronka 600 reszta to cos ( wyelcialo mi z glowy co ) co bede miala zalozone na pierwszej wizycie a mialas zastepczą koronke> jak to wygladalo> bo musze chodzic do pracy itd i sie boje :(((((((((((((

Gość kaskadka
robilam dwa lata temu i tez mieszkam w wiekszym miescie. Tez chodzilam do pracy i nikt nie zauwazyl...albo ja poprostu bardziej uwazalam:):):) nie pamietam juz

Gość energia pro
tanio nie jest- a ile ty placiles>> hmmm moze powinnam podzwonic . do tego dentysty co ide plomba kosztuje 150 wiec jest drogo ( chyba zwykle to 100..) ale ma dobre opinie w necie dlatego sie zdecydowalam

Gość energia pro
hmm czyli tylko uwazac? i nic sie nie stanie, nie wypoadnie? jenyyyy zastanawiam sie teraz czy nie przeplacam....:((((((((( wiem ze panikuje, ale strasznie sie boje ze cos pojdzie nie tak

Gość tanio nie jest
a ile zębów będziesz miała opiłowanych? najczęściej piłuje się dwa, zepsuty i najbliższy zdrowy ząb, żeby koronka pewniej sie trzymała. Ja za swoje zapłaciłam po 400 zł za szt. ale było to 7-8 lat temu

Gość energia pro
nie bede miala opilowanych zdrowych zebów, tak sie chyba robi w przypadku mostka... cennik wygladal tak ze 600 zł kosztuje koronka natomiast 450 wkład na ktorym koronka bedzie sie trzymac/ czy to drogo? jakie sa u was ceny??

Gość kaskadka
u mojego dentysty plomba kosztuje 70 zl a to naprawde fajny koles. Chodze do niego od kilku lat. Spilowal mi stary zab i nalozyl koronke. U mnie sie chyba trzyma na gipsie czy czyms podobnym.

Gość energia pro
a gdzie mieszkasz? ja wroclaw i tu niestety 100 za plombe to minimum...

Gość energia pro
jestem po pierwszej wizycie, przezylam koszmar 2 godziny pilowania brrr ale nie o tym, mam zalozoną zastepcza koronke na tydzien czasu, wszystko super ale jest ona troszke wezsza od mojego orginalnego zeba...i czuje siraszny dyskomfort,.. korobke oczywiscie bede miala juz szersza ale jak przezy ten tydzien? czy tez u was zastepcza koronka byla inna od orginału???:(((((((((

Gość energia pro
odswiezam

Gość pielusza
A powiedzcie mi jezeli ktos nie ma opilowanego zeba na trojkat tylko calkowicie i zostaje tylko korzen do ktorego wkreca sie srobe z koronka to tez jest mozliwosc otrzymania takiego wkladu zastepczego ? To bardzo dla mnie wazne...moj dentysta chce mnie puscic do domu ze szczerba..na 7 dni..do czasu az stworzy protetyk moja koronke..

Gość pielusza
Moze ktos wie?:)

Gość energia pro
oj niestety tego nie wiem, gdyz ja mam opilowanego zeba... ale jak nie ma innej opcji to bierz tydzien zwolnienia, ja sie tez powaznie nad tym zastanawiam gdyz mam wezszy zab i czuje sie straaaasznie dziwnie:((((((((((

Gość pielusza
Dzieki za odpisalas. Wlasnie dzisiaj zrezygnowalam z wizyty u dentysty, mialam miec za pare dni pilowany zab-calkowicie..nie moge wziac wolnego z pracy a ze szczeba lazic nie zamierzam:) Dlatego na dniach ide szukac innego dentysty..uwazasz ze dobrze zrobilam rezygnujac z wizyty?

Gość gotyk87
pielusza!!!!!!!!!!!Dentysta powinień tobie to wszystko zaślepić,uszczelnić..nie powinien cię tak puszczać na 7 dni!!Jestem protetykiem więc wiem.W takich przypadkach nie można zostawiać "dziury" w tym miejscu!

Gość pielusza
gotyk , dziekuje bardzo! tak wlasnie wydawalo mi sie ze chyba cos nie halo..7 dni nawet bez zalosnej brzydkiej zastepczej koronki typu tik tak:D moze moja stomatolog jest z dziewietnastego wieku? hmm czyli nawet jesli zeba nie bedzie , bedzie tlko korzen, jest mozliwe doklejenie czegos nawet na te pare dni zanim powstanie koronka w laboratorium tak? jak wyglada zamocowanie takiej tymczasowej koronki na zebie ktory ma tylko korzen? Slicznie dziekuje z gory za odpowiedz!

Gość pielusza
ps. ja nie twierdze ze moja dentystka by mi nie uszczelnila tej szczerby ale ja nie chce zadnej szczerby...prosilam o cokolwiek, jakas nakladke(to gorna dwojka)ale ona nie ma czegos takiego..

Gość gotyk87
dobry dentysta powinien ci zaczopować kanał miekim cementem a na to tymczasową koronkę z akrylu na te ok 7 dni:)Wszystko jest do zrobienia ale zależy na jakiego dentyste się trafi....

Gość pielusza
gotyk....help:)

Gość pielusza
dziekuje Gotyku! bardzo mi pomogles..tak myslalam ze mija dentystka plecie herezje.. i ostatnie mam pytanko expercie.. jestem juz po leczeniu kanalowym .. ile moge tak chodzic z tym oslabionym zebem? jak kruche sa takie zeby? nie gryze nim nic nawet sredniotwardego, o zuciu nie wspominajac..wiem to zlezy indywidualnie ale z jakis miesiac wytrzymac powinno? hmm :D

Gość gotyk87
a z jakiego miasta jesteś?

Gość pielusza
..i przepraszam za literowki ale pisze bardzo szybko a klawiatura lekko zapsuta(kilka razy zalana herbatka)

Gość pielusza
Jestem z Lodzi ale teraz mieszkam za granica. W ile dni (mozliwie jak najszybciej)moze mi dobry dentysta zrobic taka koronke z prawdziwego zdarzenia? Kasa nie gra roli. A Ty? Skad jestes?

Gość gotyk87
z takim osłabionym zebem powinno się jak najszybciej coś zrobić...to otwarty kanał....może wytrzymać miesiąc i wytrzyma...ale szybciej niszczeje....

Gość gotyk87
poznań:) a ile dni....to pewnie zależy od indywidualnego układu z protetykiem,Różnie bywa.Ja robię jedną koronkę w ciągu 2-3 dni na gotowo

Gość pielusza
Tak? a moze moglbys podac mi swoj numer telefonu bo byc moze sie odezwe moj meil krogs@tlen.pl