Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kołowrotek na wodzie

czy na kafeterii są piękne kobiety?

Polecane posty

Gość całussssek
a one tak cie uwielbialy , mimo ze ten kolor twoj daje duzo do zyczenia zawiodlas na calej linii :(

Gość chujzmasłem
ojej i co teraz bedzie?😭 nie wiem kto mnie uwielbiał,Sami zazwyczaj mnie ignoruje,no chyba że Ike-co by mi odpowiadało bo mi sie podoba :D ale powiedziała że nie da się przelecieć nawet po wódce:O

nie weźmiesz mnie nawet na masło :D

Gość chujzmasłem
ranisz mnie😭

Myślę że..... niektórzy zapomnieli albo może nawet nie wiedzą na czym polega dyskusja. Otórz w dyskusji odpiera się argumanty i z nimi sie polemizuje, ataki personalne typu ty masz tyle lat a on tyle , on jest z miasta z ty ze wsi, są uważane w normalnym świecie za brak kultury....

liz 83- dokladnie tak wiec, wracajac do topiku... jest jeszcze ktos chetny do pogadania o pieknie?znalazlam cos ciekawego na ten temat w necie dzisiaj..... mianowicie... \'Piękno, szczególnie rozpatrywane w odniesieniu do ciała ludzkiego, nie jest pojęciem łatwym do zdefiniowania. Pytanie, jaką rolę odgrywa ono w życiu kobiety, wydaje się co najmniej retoryczne. Pojawia się natomiast pokusa zdefiniowania go, ujarzmienia, opracowania wręcz recepty na stworzenie go od podstaw. Często określane in- tuicyjnie wyrywa się spod wszelkich miar i ucieka przed kategoryzowaniem. Jeśli spojrzeć na problem z szerszej perspektywy, obejmującej uwarunkowania kulturowe oraz historyczne, jego jednoznaczność i uniwersalność stają się jeszcze bardziej dyskusyjne. Autor artykułu proponuje krótki przegląd definicji piękna w kontekście historycznym, kulturowym oraz społecznym. Przedstawia próby poszukiwania związku pomiędzy proporcjami ciała i symetrią a kryteriami piękna – poczynając od dzieł Leonarda da Vinci, poprzez innych przedstawicieli Odrodzenia, kończąc na współczesnych – artystach i lekarzach zajmujących się estetyką ciała ludzkiego. Proponuje spojrzenie na piękno ciała człowieka przez pryzmat osobniczych doświadczeń, kręgu kulturowego, w którym dana osoba się wychowała, wpływów społecznych, obok nie mniej istotnych cech, takich jak naturalny ład, zgodność z powszechnie obowiązującymi kanonami piękna czy wreszcie przejściowymi modami i trendami. Przemyślenia na temat piękna – postrzeganego coraz częściej jako wartość sama w sobie – umiejscawia również w kontekście chirurgii plastycznej oraz medycyny estetycznej, dających niejednokrotnie nadzieję na zrealizowanie recepty na piękno oraz powstrzymanie procesów starzenia się. Nadzieję – należy dodać – nierzadko złudną.\'

a leci leci :D odpoczywam...mialo mnie nie byc na kafe, ale jak na złośc wszystkim JESTEM :P z nowym zdjęciem :classic_cool:

a mi ten link do nowej fotki nie dziala... mysle ze to problem z internetem.. masz jakis inny link?

Gość buraczany ryjek
do uslug:classic_cool:🖐️ nowa fota gorszej od poprzedniej teraz wygladasz na anorektyczke :D🖐️

Jas moge porozmawiac, ale nie chce mi sie czytac poprzednich 28 stron, wiec jestem slabo w temacie ;)

wiem ze nie ma :P bejszus- duzo nie opuscilas bo polwe topiku stanowly spory kafeteryjne. ale oglnie gadamy o pieknie :) uniwersalnym teraz- uwaga -pytanie: czy istnieje cos takiego jak piekno uniwersalne? ktorego nie mozna podwazyc?

Ja sadze, ze nie istnieje, bo kazdy czlowiek ma inne oczekiwania zarowno co do piekna fizycznego jak i wewnetrznego. Intnieja ogolne kanony piekna, ale watpie, zeby byly wzorami uniwersalnymi, w koncu nie kazdy sie z nimi zgadza..

Ha, ktos tu zwiewa i zwala na innych - czyzbys nie mial wlasnego zdania i przejmowal je slepo od innych? :P

ja sadze ze w danej kulturze istnieje jakis niepodwazalny kanon piekna, ale nie sadze ze mozna go nazwac pieknem uniwersalnym gdyz kazda kultura ma inne wzory czesto odzwierciedlajace kulture i tradycje. np czytalam o tym ze w pewnym plemieniu za bradzo atrakcyjne uchodza kobiety o nienaturalnie dlugich szyjach.