Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamisss

dlaczego dziewczyny nie mają żadnych pasji i zainteresowań

Polecane posty

\"a mam ale moj facet mnie ich pozbawia uwielbiam podrozowac oczywiscie sama nie moglabym nigdzie pojechac\" niby dlaczego nie? on zabrania? \" a on nie lubi nigdzie jezdzic interesuje sie fotografia ale jak uslyszla ze chce sobie kupic aparat za 1000zl to powiedzial ze wtedy moge sobie skasowac \" rzuć faceta 🖐️ \"ehah,komiczny jak zwykle wymiata\" ale ma rację sporadyczne rzeczy to raczej zainteresowania a pasja to znacznie większy stopień zaangażowania sprawdź sobie w słowniku różnicę w znaczeniu miedzy \"zainteresowania\" a \"pasja\" :P

Gość shoot me again
Macie rację, są pasje nie wymagające sporych wydatków, ale prawie zawsze jakąś tam sumę trzeba poświęcić...choć zawsze jest jakaś alternatywa, słuchasz ACDC? albo ściągniesz płyty z neta albo kupisz oryginalne i wydasz trochę kasy i podobnie jest z każdą inną pasją...a wiadomo, że fajniej jest mieć na własność książki ulubionego autora, niż wypożyczyć je tylko na miesiąc:)

ale można by sie też fascunować ornitologią, łazić z lornetką po lasach, obserwować przyrodę w plenerze, łażąc po nadburzańskich skarpach z wielkim aparatem fotograficznym, albo polując z ukrycia jak myśliwy :classic_cool: kasa jest potrzebna na aparat i ubranie ochronne i takie tam... kasa jest potrzebna :)

to masz cel który chcesz realizować pracujesz, rozwijasz się, robisz karierę, zakładasz własną firmę, bierzesz nadgodziny w biedronce czy co tam zarabiasz zarabiasz i pasja pcha cię do przodu żeby było cię stać na 1 następny album :P

Gość Krwawa_Orlica
Jakbym sie pasjonowala muzyka jakiegos okreslonego zespolu (choc tak nien jest, bo lubie rozne...) to chcialabym miec same oryginaly - kasa... Do obserwowania ptaszkow i innych zuczkow tez trzeba kupic lornetke, ewentualnie zainwestowac w aparat (i to nie idioten kamera), no i wyjazdy, bo przeciez w centrum Wroclawia to ja sobie moge obsrajparapetowcow poobserwowac tylko...

Gość shoot me again
Chyba można powiedzieć, że doszliśmy do wniosku, że pasja nie jest zależna od płci, a od zasobów pieniężnych... niestety

Gość no to pewnie jestem wyjątkiem
bo pasje akurat posiadam :D Skacze mi ciśnienie, bije serce i pracuję w zasadzie po to tylko, żeby mieć kasę na realizację tego co mnie kręci... Bo macie rację bez kasy się nie da wiele rzeczy zrobić, ale przekonałam sie, że można przeżyć bez szminki, perfum i nowych butów ;) Ba, można też przezyć miesiac na ryżu z cebulą, choć nie polecam ;)

Gość Krwawa_Orlica
ale ja akurat zgadzam sie z autorem tematu (albo autorka...). Wiekszosc mezczyzn ma pasje. Tak mi sie wydaje. Nawet duperela jest w stanie byc pasja mezczyzny...

Gość Krwawa_Orlica
ceramika arabska tez mnie nie pasjonuje :P

pani z polskiego w techników nam opowiadała jak zbierała na bilet na jakąś wielką uroczystość, to jadła kisiel prawie cały czas, albo jakiś budyń :)

Gość Krwawa_Orlica
jedzenie budyniu wcale nie wychodzi tak tanio :P No, chyba ze budyn marki tesco :P

Gość shoot me again
no cóż, być może coś w tym jest, że to faceci częściej znajdują sobie jakąś pasję, ale autor twierdzi, że kobiety w ogóle nie posiadają pasji, co wg mnie jest krzywdzące...

Gość Krwawa_Orlica
no np taka Martyna Wojciechowska to ma pasje ;) Wiec to przeczy twierdzeniu ze zadna kobieta pasji nie posiada...

Pasjami można też gotować, przecież robić jakąś wyszukaną potrawę i szukać egzotycznych składników do niej, poznając tajniki dobrej kuchni. To nie to samo co kotleta z kartoflami albo zupę pomidorową :) Sam musiałem się nauczyć jak gotować, i powiem że moje eksperymenty były czasem zjadliwe :classic_cool:

Gość no to pewnie jestem wyjątkiem
Na budyniu bym nie pociągnęła długo, przy cebuli jest więcej możliwośc, na śniadanie cebula smażona z chlebem, na obiad zupa cebulowa, na kolację ryż z cebulą itp. itd :D Przy okazji pozbywamy sie fałszywych przyjaciól i robaków ;)

Gość ochotniczeee
cos w tym jest :O wiem, po sobie...ale nie wynika to z mojej ulomnosci czy "bycia kobieta" :P - bardziej z cech i osobowosci. bardzo szybko sie nudze, cechuje mnie slomiany zapal. zabieralam sie, interesowalam sie mnostwem rzeczy, ale po jakims czasie...czasem krotszym, czasem dluzszym, zwyczajnie po ludzku juz mi sie nie chcialo. a pasja kojarzy mi sie z zamilowaniem i calkowitym oddaniem. takze to raczej ludzie szybko nudzacy sie, nie potrafiacy skupic uwagi na dluzej na jednej rzeczy, nie maja zadnych pasji i zainteresowan

Gość spuszczony klocek
tak - kotlet z kartoflami jest pasją ale w przypadku chińczyka, araba, albo innego człowieka z odległych karów. Dla nas to poznawanie np. kuchni południowo amerykańskich albo azjatyckich. Tak na marginesie Komiczny trafił w 10.

Gość Krwawa_Orlica
No z gotowaniem tez mozna wiazac pasje ;) Ale raczej moje schabowe nie sa moja pasja ;) A z cebyula to i racja, hehehe, sie usmialam. Dla poprawy efektu (selekcja znajomych) mozna dodac czosnek :P Uwielbiam przyjarana cebulke, mmmmm ;)

Gość ochotniczeee
EDIT :classic_cool:: zaaaakupy mi sie jednak jeszcze niz znudzily :classic_cool:, sa trescia mojego zycia i poswiecam im kazda wolna chwile od paru ladnych lat:P znalazlam swoja pasje :D

Gość Krwawa_Orlica
nie cierpie zakupow 😭 dalej nie mam pasji... :P

Gość Krwawa_Orlica
dla mnie gotowanie nie jest pasja. Gotuje, zeby sie najesc :P Im zajecie jest bardziej uzytkowe tym mniej moze byc pasja. Tak mysle ;)

No i nie da się dosłownie żyć bez jedzenia, tak więc określenie pasja może być tu jak najbardziej na miejscu, jeśli rzeczywiście ktoś się pasjonuje. Pamiętam jak szukałem dobrego wina w biedronce... :D

Gość Krwawa_Orlica
znalazlam swoja pasje :D SPANIE jest moja pasja, uwielbiam to robic, zyc bez tego nie moge :D

jeśli potrafisz do tego wymienić jego dobroczynne efekty i znasz tysiąc pozycji na ułożenie ciała podczas snu, potrafisz je nazwać, a twoje łóżko ma baldachim i znajduje się w sypialni która urządzona jest w stylu rokoko... to masz pasję :classic_cool:

Gość Krwawa_Orlica
zawsze mi sie marzylo wielkie lozko z baldachimem 😭

Gość konwalijka156
dlatego nie mamy pasji i zainteresowan bo jestesmy zonami i matkami waszych (facetów) dzieci i gdy sie nimi opiekujemy, chodzimy do lekarza, pierzemy, sprzatamy i gotujemy obiadki, to wy faceci realizujecie swoje pasje i poszerzacie swoje zainteresowania mając wszystko w dup.e. taka prawda- choć pewnie są wyjątki.