Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Banmon poszukaj na "znany lekarz pl" czy jakoś tak :) ja tam znalazłam swoją i jestem bardzo zadwolona Agnes ciepłe mleko z miodem i czosnkiem i potem do wyrka ;) Hope twoje zdrowie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 ja ostatnio ciast nie pieke, jedynie tew gotowe:) na latwizne ide:P Ola Twoj M napewno zadowolony z takiej zony:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ja popijam herbatke z miodem i cytrynka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 na razie jeszcze nie chcę zmienić ja swojego znalazłam na dobry lekarz czy jakoś tak, tam są różne opinie i ten miał niby najlepsze..... no zobaczymy poczekam do 10 w ogóle ten przyszły tydzień to mi się okropny szykuje.... 10 mam szkolenie w firmie takie wewnętrzene a 11 szkolenie w ośrodku przez jakiegoś tam profesora i to potrwa cały dzień :o już mi się flaki przewracają jak sobie o tym pomyślę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 bardzo zdrowo Agnes, zrób sobie syrop z cebulki i czosnek wcinaj :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 To Ci wspolczuje:( ale odpoczniesz w swieta z rodzinka:) z siostra i mama:P i M of course!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 M zadowolony, on za to wymył mi samochód :) handelek wymienny he he Poza tym musiałam go udobruchać, bo najpierw zrobiłam mu awanturę a potem ryczałam, czyli norma przed @ Banmon chcesz sam przepis czy linka do strony z przepisem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Syrop z cebuli to ponad moje sily:) predzej zwymiotuje niz to wypije..:( niestety!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 obym wytrwała do Świąt a w ogóle w piatek znajomy z pracy zwrócił mi uwagę na to, że jeden dzień świąt wypada w sobotę czyli zgodnie z prawem należy nam się jeden dzień wolnego :) tylko jeszcze nie wiem czy dadzą nam Wigilię czy poniedziałek albo sami pozwolą wybierać :) ale powiem wam, ze potrzebuję już wolnego, czuję się zmęczona i w weekendy jakoś nie mogę się zregenerować do końca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Urodznki ida wiec nie plakuniaj!! Prezencik musi byc!!:P i ten z gornej polki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Agnes moja mama (pielęgniarka) mawia, że lekarstwa nie muszą być dobre tylko skuteczne ;) Ola możesz podać link ale jeśli masz jakieś uwagi do przepisu to napisz chętnie skorzystam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Agnes w szklance podukaj pokrojoną na kawałki cytrynę , dodaj ciepłej (nie gorącej !!! ) wody i miodu - najlepsze na ból gardła i kaszel :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Odpoczniesz, poprzytulasz sie z M:) Twoj organizm ma za duzo na głowie:( takie mam wrazenie!! szkoda ze urlopu nie moszesz miec ale takiego 2 tygodniowego- napewno bys lepiej sie poczula i psychicznie i fizycznie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ola do terminu @ zostało ci 6 dni więc jeszcze z 3 dni bądź dobrej myśli później będziesz mogła marudzić ;) ale jeszcze teraz ci nie pozwalam :) uszolce do góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Dzieki la skorzystam:) masz mame pielegniarke Banmon?? Fajnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/Pierniczki.html Zrobiłam z podwójnej porcji i wyszło mnóstwo :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 święte słowa Agnes, strzeliłaś w 10 :) już jakiś czas temu mówiłam M, że przydałby nam się urlopik nawet taki tygodniowy, żeby gdzieś wyjechać i zająć się przyjemnościami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Banmon swiete słowa!!:Ale pamietaj ze ja Ciebie przypilnuje pod koniec grudnia:) tez nie pozwole na fochy i smutkii!! Na nk masz takie fajnusne zdjecie i tam sie tak usmiechasz szalowo:P korzystaj z tego!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 No wiesz trza dzidzusiowi wszystko dorobic:) tydzien napewno wystarczy!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 przepis wygląda na fajny, a ty dałaś brązowy cukier czy cukier puder, mam nadzieję, ze są równie smaczne co ładne ;) tylko będę sobie musiała jakieś foremki kupić do wycinania :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ola!! Tak patrzac na te pierniczki:P a szczegolnie tego z czerwonym stanikiem postanowilam ze je upieke:) alez Ty nas motywujesz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Przepis na sernik: 7 jajek 1 kg sera (4 opakowania serka białego president ja uzylam Quark pewnie w Pl nie ma) 1,5 budyniu śmietankowego lub waniliowego 1/2 kostki masła 1,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cukier waniliowy Rodzynki Skórka z pomarańczy Żółtka utrzeć z masłem i cukrem dodać ser, budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek ubitą na sztywno i rodzynki i skórkę Rozlać w dużej blasze albo z połowy składników w tortownicy. Pięć ok 1h w 180 st. Ja zaczynam w 150 przez pierwsze 30 min i na koniec zwiekszam do 180. Smacznego. Nie ma szans ze sernik nie wyjdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 No autorka bloga ma talent :D W zeszłym roku robiłam z cukrem pudrem, w tym z brązowym. różnica jest w ucieraniu chyba tylko ;) A i witrażyki też zrobiłam :) ale konieczny jest papier do pieczenia . A piekarnik powinien dać rade to tylko kilka minut ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 dzięki Hope za przepis już sobie skopiowałam do schowka :) no i sprawę słodkości na Święta mam załatwioną :) pierniczki będą + sernik :) tylko mam nadzieję, że mój piekarnik się nada.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 No i sernik bedzie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ale mi smaka narobilyscie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Hope mam swój sprawdzony wielokrotnie przepis na sernik, ale ten jest znacznie prostszy, a to kusi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 a ja jeszcze sernika nigdy nie robilam.. wstyd sie przyznac!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 oj tak, tak w prostocie sukces :D dla takiego leniwca jak ja, jak znalazł :) fajne są te pierniki z witrażykiem :) a do tego to takie najzwyklejsze landrynki się nadadzą ? planuję zrobić to cudo w następny weekend :) już się doczekać nie mogę tylko muszę się w foremki zaopatrzyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Żaden wstyd , mi jeszcze nigdy nie wyszedł biszkopt :P a to podobno bardzo proste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach