agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ja sie tez napalilam na te pierniczki!!:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 a ja własnie słyszałam, że z biszkoptem wcale sprawa nie jest taka prosta, mojej mamie i jej koleżance nigdy nie wyszedł.... ja nie próbowałam więc ciężko mi powiedzieć ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Zwykłe landrynki , całe twarde, bez płynnego środka :) Ja użyłam z Lidla ,są w małych blaszanych pudełkach :) I nie mogą się za dugo piec bo tracą kolor, tylko do momentu jak się dobrze roztopią ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 ja tak sobie myślę czy na spód tego sernika to biszkoptów nie wyłożyć albo herbatników.... jak myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 my to mamy taki przedpotopowy piekarnik ale mam nadzieję, że da radę ;) zrobię część z landrynkami a część bez :) zobaczymy jak to będzie wychodzić i ciekawe ile tego wyjdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 a taki papier do pieczenia to nie trzeba niczym smarować? wiem, ze głupie pytanie ale ja nigdy nie używałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Wykłada się pokruszone digestivy zmiksowane z masłem zazwyczaj. Myślę że ten będzie dosyć zwarty po upieczeniu, bo ma budyń w środku, więc może sie za dobrze nie połączyć z tymi biszkoptami . Ale ja fachowcem nie jestem :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 może masz rację, więc nie będę kombinowała z biszkoptami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Nie trzeba papieru już niczym smarować, tylko ostrzegam używanie papier do pieczenia uzależnia ;) ja juz niczego innego nie używam :) Stworzony dla leniwców i nie trzeba blaszki szorować :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 A ja jem kartacze bo zglodnialam od tych przepisow na kafe: P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 no i bardzo dobrze :) ja nie lubię za bardzo na blaszce bo zawsze mam wrażenie, że jem ciasto razem z metalem, bleeeee a ten paiper to chyba rzeczywiście dobry pomysł i może nie będzie się przypalać od dolu..... bo ja mam taki stary gazowy piekarnik w dodatku nie szczelny i płomień to mogę sobie regulować ale jaka temperatura jest w środku to za skarby świata nie mam pojęcia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 nigdy chyba kartaczy nie jadłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 dobre sa:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ja też nie jadłam :O co to w ogóle są kartacze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 przeczytałam, że to litewskie pyzy z mięsem ale niech się Agnes wypowie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 A jak z mięsem to nie dla mnie :P Ale za to pyzy drożdżowe uwielbiam z jagodami i śmietanką hmmmm, albo pyzy ze śliwkami mniam mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Dla mnie to pyzy z miesem tylko takie lepsze gdzie nie ma pasztetowej ale mieso!!:P a czy litewskie to nie wiem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 ja też lubię :) tylko nie lubię ciasta ugniatać więc nigdy tego nie robiłam, na Świeta powiedziałam M że jak chce pierogi to mogę mu zrobić ale on musi ciasto ugnieść :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 w ogóle to przydałby mi się taki wielofunkcyjny robot, co ugniata ciasta, trze, pianę ubija i tego typu pierdy wykonuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 jA kupuje kartacze nie robie- nie mialam jeszcze takiej okazji!!:) teraz pora na przekake!! Sledz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Hahahha:P przydalby sie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 ja wciągnęłam przed chwilą śledzia w śmietanie-ale kupnego ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 A wykam rolmopsa marynowanego:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 A my sobie niedawno właśnie coś takiego kupiliśmy :D można do niego też dołączyć mikser, blender i sokowirówkę.... i już go kocham ;) wczoraj starł mi marchewkę do rybki po grecku , dzisiaj zrobił ciasto na pierniczki. Z nim życie (zwłaszcza przed Świętami) stało się prostsze :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 tez się nad czymś takim zastanawiam tylko muszę trochę poczytać na ten temat, tzn powchodzić na strony, popatrzeć jakie są te urządzenia, na co zwracać uwagę wybierając robot, jaka firma itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnes19 0 Napisano Grudzień 6, 2009 Ja sie najadłam:P poszłabym spac ale j jeszcze nie ma:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 a ja sobie dziewczyny podczytuję ten blog http://dlaciebie-odmamusi.blog.onet.pl/ bardzo fajny :) po co czekać na J jeśli chce ci się spać Agnes..... idź do wyrka jak zmęczona jesteś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Grudzień 6, 2009 No tak jest najlepiej :) my kupiliśmy trochę na przypał , ale póki co jestem zadowolona ;) chcieliśmy kupić sobie jakiś sprzęt na Święta, taki wspólny prezent :) Njapierw miał to być ciśnieniowy ekspress do kawy ale zaszłam w ciążę i stwierdziliśmy że to bardziej się przyda. No i mimo wszystko sie przydaje jak widać ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Grudzień 6, 2009 myslę, że to świetne urządzenie jest, sama się nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu ale nie bardzo chce mi się czytać i wyberać odpowiednie urządzenie, trochę też pewna nie jestem czy ja aż tyle bym z tego korzystała.... gdyby było dziecko to rzeczywiście co innego, bo można sobie miksować różne rzeczy albo soki robić..... obawiam się że póki co może być tak jak z parowarem, kupiłam sobie bo się strasznie napaliłam i nawet na poczatku sporo go używałam ale od jakiś dwóch miesięcy w ogóle go nie odpaliłam.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Grudzień 6, 2009 można zrobić na spod kruche ciasto albo tak jak Ola mówi kruche ciasta z masłem zmielić ale wg mnie nie trzeba bo wyrasta naprawdę duży. Musiałam podzielić porcje na dwie małe blachy bo nie mam dużej. Banmon ja też mam średni piekarnik i to elektryczny ale jakos wychodzą ciasta. A serniczek jest taki puszysty. Ja kupuje serek Quark jest w tesco. Agnes a ty pasztetowej nie jedz bo w ciąży wit A nie powinno sie brac a w pasztetowej podobno jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach