Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipipipipipi333333

CZEMU KOBIETY UZYWAJA TYLKO PIELUCH JEDNORAZOWYCH A NIE

Polecane posty

Gość fkuk
bo tetra w przeciwienstwie do jednorazowych pieluch przepuszcza a co za tym idzie plami, np. pościel. a ty w szpitalu przeciez nie pojdziesz prac bo twoje dziecko obsikalo lozeczko na ktorym za jakis czas bedzie lezec inne dziecko. przynajmniej z takiego zalozenia wychodza panie sprzataczki w szpitalach w wiekszosci. ja jak urodzilam to moja core zapakowali w pieluche tetrowa ale to dlatego ze materace w lozeckach i wozkach byly obszyte folia co zapobiegalo brudzeniu. i ponadto lekarze zabraniali nam przewijac dziecko w pampersy bo to niezdrowe.

Gość tkukuk
nie ma tetry? jest, ja rodziłam dwa razy i za kazdym razem byly tetrowe pieluchy. pielegniarka przynosila mi dziecko, dawala kilka pieluch i kazala trenowac przewijanie. a jak sie dogadales z polozna to i kilka pieluch dawali ci do domu ;)

Gość ja polecam...
jeszcze takiej bzdury nie slyszalam zeby lekarze zabraniali uzywac pampersow u zdrowego dziecka a nie ma niczego zdrowszego niz od czasu do czasu dac polezec dziecku z gola pupa bez zadnej pieluchy. moja corka uzywa pampersow. zmieniam je c- 2-3 godziny lub jak widze ze nasikala. nie ma odparzen a ja zamiast prac - ciesze sie ekstra czasem i spedzam na jej przytulaniu a nie praniu i prasowaniu

Gość fkuk
widzisz bo niektorzy lekarze dbaja o zdrowie tego dziecka ;) i nie chca aby ich kochajace mamusie pakowaly swoje dzieci w torebki foliowe i cieszyly sie ze nie musza prac ;)

Gość ja polecam...
tkukuk - zreszta wolnosc tomku w swoim domku. zyj i daj zyc innym o o to chodzi. oba rodzaje pieluch sa dobre i wybor jest indywidualny. chodzi o to ze glupie jest tak jak dokonala tego autorka osadzanie innych za podjecie innej decyzji i wyboru

Gość mami mami
Przecież jednorazowe taniej wychodzą!!!!!!!!!!!! A moja niunia nie ma żadnych odparzeń.Tetrowe zakładam najczęściej na noc i nie używam nawilżonych chusteczek do wycierania pupki, bo najczęściej to przez nie są odparzenia. Wycieram małą płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w wodzie i jest ok.Nigdy żednego odparzenia

Gość ja polecam...
kazdy lekarz tak jak kazda matka chce jak najlepiej. wszystko ma wady i zalety. to co jest wada tetry jest zaleta jednorazowki. na tym polega wolnosc wyboru...zrozum to

Gość fkuk
ja nie uzywalam papmeprow ani przy pierwszym dziecku ani przy drugim nie bede. i tak trzeba codziennie poprac i poprasowac, tak czy inaczej. a kilka rzeczy mniej czy wiecej roznicy nie robi. no chyba ze ktos pierze raz na miesiac to moze sprawa inaczej wyglada ;)

Gość ja polecam...
codzienie prac i prasowac??? ja jakos mam tyle ubranek ktore zmieniam codziennie ze razem z osciela robie pranie raz na 3 dni; biale i kolorowe.

Gość jhbjgjkgkuk
pipi ja np czas poświecony na pranie, wieszanie i prasowanie pieluch wolę poświęcic Maluszkowi.

Gość ja polecam...
jhbjgjkgkuk - dokladnie. ja ide na dluzszy spacer z corka zamiast codziennie stac przy prasownicy.

Gość O ja cie krece
Nie wyobrazam sobie miec codziennie sterty pieluch do prania!! Najzwyczajniej w świecie nie mam na to ani czasu, ani tym bardziej ochoty.. Skoro lubisz bawić się odchodami własnego dzecka, to super - powodzenia. Ja wybieram wygodniejszą opcję. A wolny czas mogę poświęcić maluszkowi. A po przeliczeniu proszek+woda+prąd wcale nie wychodzi nic taniej.

Gość mama małem mi
A ja polecam eko - jednorazówki, nie powodują odparzeń, przepuszczają powietrze i są ekologiczne.

Gość Ha ha ha ha ha
oj zaraz matki-pralki-meczenniczki na nas najada

Gość jakby was wsadzali w takie pa
mpersy na cale dni i noce to byscie inaczej spiewaly ;)

Gość mami mami
fkuk codziennie prać i prasować.Ty masz wodę za darmo?? Ja piorę tak co 3-4 dni.No i ręcznie codziennie, ale to takie delikatnie np. oślinione.

Gość Ha ha ha ha ha
na cale dnie i noce??? 2-3 godziny ograniczona baranico. Czemu jak ktos uzywa pampersow to kazdy mysli ze dziecku sie je zmienia raz na 12 godzin?????

Gość mama małej mi
Dlatego warto puścić w przerwie między jednym, a drugim pampersem dzieciaka, żeby polatał bez pieluchy.

Gość O ja cie krece
Woda to pół biedy, ale ile czasu zajmuje szorowanie takich pieluch, a wiadomo, że trzeba to zrobić dokładnie. A gdybym miała dziennie włanczać pralkę dla tych kilku ubrudzonych szmatek, to nie wypłaciłabym się za prąd.

Gość fkuk
jak sie umie gospodarowac domem to wszystko tanio wychodzi :) jak ktos nie umie to i jeczy ze duzo wody idzie i pieniedzy :)

Gość ja polecam...
mama małej mi - dokladnie! tez to wczesniej pisalam ale do ''tetrowek'' nic nie dociera.

Gość ja polecam...
fkuk - ja tak dobrze gospodaruje domem ze starcza na wszystko - nawet na te drogie pampersy

Gość mama małej mi
Każdy ma inny pogląd, ale żeby oceniać na podstawie używanych pieluch? Głupota.

Gość fkuk
tylko ze ja dbam o zdrowie swojego dziecka :) a jak ktos nie dnba to juz nie moja broszka, od tego sa specjalne instytuacje ktore zajmuja sie dziecmi zaniedbanymi:)

Gość Ha ha ha ha ha
najpierw to bym tobie taka osrana tetrowa w gebe wsadzila i jedz bo zdrowe, ekologiczne i tanie

Gość Ha ha ha ha ha
tkuk - zmien pseudo na TLUK glupolko. Troche przesadzasz...

Gość mama małej mi
jakby was wsadzali w takie pa - głupia i niedouczona flądro, a do tetrowych się dziecko nie zesra i nie zeszczy? Nie trzeba jej zmieniać i prać? Nie trzeba latać ze szmatą po domu bo przepuszcza szczyny? :-o Cóż za prostaki.

Gość ha ja wiedzialam
mamy trzymcie mnie, bo padne. Dbasz o dziecko, bo zakladasz mu tetrowe pieluchy? A te ktore kupuja jednorazowe to co, patologia jakas? :o

Gość mama małej mi
Ta. Odbiorą mi prawo do opieki nad dzieckiem, bo jest zaniedbane - jednorazowych pieluch używamy - chodzi ciągle zasrane i zajszczane :D

Gość mrjyje
tu sie wypowiadaja matki pokroju tej co sie wielce obrazila bo koleżanka prezentu dla jej bachora nie przyniosla, te tez to panie wygodnickie które wola aby ich dzieci męczyły się w pampersach bo one musza sie wylezec i raczki do dupy przysrosły i ciezko nawet glupiej pieluchy dla nich wyprac. takie tepe idiotki tez sa, blachary co w ciaze pozachodzily a dzieci za zabawki biora 🖐️