Yasmin 0 Napisano Lipiec 18, 2009 Czesc dziewczyny chciałam się dowiedzieć, czy ktoś moze borykał się lub boryka nadal z problemem poruszoym w temacie czyli zapaleniem żył głębokich? u mnie stwierdzono to teraz na dniach. Urodziłam córkę 1,5 roku temu. Od czasów ciąży borykam się z problemami puchnięcia nóg, zwłaszcza w okolicach kostek i łydek. Do tego doszedł dokuczliwy ból. Zaprzyjaźniony lekarz stwierdził, że mogę mieć zapalenie żył głębokich i polecił wizytę u specjalisty. Jestem po badaniach: morfologia, mocz aby wykluczyc nerki, oraz D-dimery. Na dniach mam mieć robione badanie Dopplerem. Boję się tego cholerstwa bo naczytałam się w internecie, że grozi to poważnymi powikłaniami takimi jak zator tętnicy płucnej. Lekarz kazał mi natychmiast odstawic tabletki antykoncepcyjne, wiele kobiet robi wlasnie taki błąd ze po porodzie decydują sie na antykoncepcję doustną i potem pojawia się problem zakrzepicy czy zapalenia żył, nawet u tak młodych kobiet.... Czy któras z was jest obeznanaw tym temacie? czy mogłybyscie w jakims stopniu mnie uspokoic bo odkąd dowiedziałam się o tym g.......to spać w nocy nie mogę...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach