Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona wtulona

kiedy lekarz ginekolog zwyklym badaniem wziernik, palec moze stweirdzic ze jes

Polecane posty

Gość ona wtulona

ze jest ciaza? w ktorym tygodniu juz mozna to ' wyczuc' ? bo bylam u lekarza.. przebadal mnie tak, zpaytl czy jeste w ciazy. powiedzialam nie wiem, a wczesniej robilam testty i wtszla druga slaba , blada kreseczka . . ale nic o tym nie mowilam. lekarz stwierdzil u mnie nadzerke , i skierowal na usg, ktore bede miala w pt . czy to moze miec zwiazek z tym ze moze cos podejrzewac? a nie powiedziecx>?

Gość pozytywny wynik po czasie
no usg jak najbardziej :) a czemu nie powiedziałaś o teście?

Tak lekarz przy badaniu ginekologicznym może stwierdzic że jest podejrzenie ciąży. Macica zmienia kolor i jest rozpulchniona. Nie jest jednak w stanie stwierdzić tygodnia ciąży.

Gość ona wtulona
nie powiedzialam, bo wylecialo mi z glowy.. kluje mnie strasznie brzuch, bola piersi , coraz gosze samopoczucie ;d albo sobie wmawiam albo to sprawa fasolki. ale skoro lekarz mi nie powiedzial ze cokolwiek podejrzewa to chyba moige sobie zapomniec o calej sprawie... no nie ?

Gość ona wtulona
up pu pu

no wiesz, skoro test wyszedł pozytywny i lekarz coś podejrzewa i skierował Cię na usg to chyba o czymś to świadczy? Jesteś w ciąży-gratuluję :D

Gość ona wtulona
Hmm nie powiedzial ze cos podejrzewa. Tylko padlo pytanie czy jestem w ciazy, i po badaniu skierowal mnie na USG. Ale mysle ze zwyklym badaniem to juz by mi powiedzial ewentualnie, ze jestem.. bo testy byly robione jakis miesiac temu . . Mam wszystkie objawy, oprocz wymiotów, nudnosci są.. czasem nie moge nic przelknac, bo boje sie ze to zwroce. Wszystko ogolnie sie zmienilo,, placzliwosc i w ogole. ale lekarz juz by wykryl, zeby cos bylo.. :( chyba zrobie jeszcze przed usg test.. a wy jak myslicie, jak jest ? z waszej perspektywy ?

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Jak wczesna ciaza to lekarz moze nie stwierdzic.

Gość kpisz z nas czy o droge
\\ pytasz???? moim zdaniem jestes w ciazy. jesli lekarz spytal, to znaczy, ze os mu tam zasugerowalo, ze mozesz byc... \\ \ ]\

ja myślę, że jesteś w ciąży, a lekarz przez zwykłe badanie ginekologiczne ciążę może podejrzewać, a dopiero na usg może ją w 100% potwierdzić. Test pozytywny=ciąża :D a w którym dniu cyklu byłaś u lekarza? Dziwi mnie to, że nie powiedziałaś o teście jak lekarz pytał, czy coś podejrzewasz.

Zrób sobie jeszcze jeden test. Tak mi się wydaje, że lekarz może z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić ciążę już jakieś 3-4 tyg. od zapłodnienia np. po rozpulchnionej macicy.

Gość ona wtulona
No tak, tylko u mnie wychodzilby 7,8 tydzien.. wiec lekarz na peewno by rozpoznal po zmianach..

ale tak do końca nie wiesz kiedy doszło do zapłodnienia i kiedy do implantacji, która może być dopiero po 10 dniach od zapłodnienia, więc ciąża może być nawet dwa tygodnie młodsza niż myślisz :) zrób sobie jutro rano jeszcze jeden test jak chcesz mieć pewność :)

Gość ona wtulona
tak, tak.. ale mialam te plamienie . . no te, co sie zarodek zagniezdza. bynahjmniej tak mi sie wydaje, bo okres mi sie spoznial trzy dni, po trzech dniach plamka, po kolejnych trzech dniach plamienie. i to bylo ponad miesiac temu . wiec.. chyba test pokaze. :P a kreski na tescie mialam naprawde blade.. i paietam, ze ostatni robilam 19ego czerwca.. i to juz by bylo mysle ze jakis drugi tydzien jesli bym byla.. nie wiem sama co myslec. robilam testy.,. myslalam ze jak pojde do gina to mi powie co jest grane. . ale mysle, zebytm byla to by mi powiedzial. a nie powiedzial bo po prostu nic nie 'wymacał' .

no to jeżeli miałaś implantację po terminie @ to znaczy, że wszystko się trochę przesunęło i jak robiłaś test to była to bardzo wczesna ciąża i dlatego kresk była blada, ale na każdym teście jest napisane, że kolor nie jest istotny. A ile dni po tym plamieniu byłaś u lekarza?

mi ierwszy lekarz powiedziła że mam nadżerke, i chciał zrobić wypalanke drugi daw dni później powiedziła że może być ciąża zrobił usg i pogratulaował byłam w 7 tyg, co by było jakby ten puerwszy zrobił wypalanke............ nawet nie chce mi sie myśleć troche dziwnie jakoś że nie powiedziałaś o teśćuie, jak by o ninm wiedziała to mooże coś by powiedziła a no i dodam że ten drugi nie stwierdził żadniej choroby narzadów rodnych

Gość ona wtulona
No wlasnie.. plamienie bylo jakos w czerwcu.. drugi test robilam 19 czerwca. - lekkie kreski .blade / a u lekarza bylam w ten czwartek co był.. to juz by 'wymacal' co nie ?

Jak chcesz to zrób sobie jutro jeszcze jeden test, albo najlepeij badanie z krwi, ja na takie jutro idę. No i wybrałabym się też na Twoim miejscu do innego lekarza.

Gość ona wtulona
Kasiulka - ale u mnie stwierdzil nadzerke wrodzona, niegroźną i w ogole . Ale kobiety opisuja na forum ,ze same czuja, ze maja inna w dotyku szyjke macicy i w ogole , ze wszystko tam takie jakby.. ciasniejsze? nie mam pojecia co z tym lekarzem . okaze sie na USG co sie dzieje . i przed zrobie jeszcze test :)