Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joannajjjjj

PROSZĘ O POMOC!!!

Polecane posty

Gość Joannajjjjj

Witam, 29 marca miałam CC, urodziłam córeczkę, ponieważ nie karmiłam piersią (niestety) okres zawitał dość szybko, bo po 5 tygodniach, lało się ze mnie okropnie, po zakończeniu miesiączkowania współżyliśmy z mężem używając prezerwatyw (ale doskonale zdaję sobie sprawę iż są przypadki w których antykoncepcja zawodzi), następną miesiączkę dostałam po 21 dniach od poprzeniej, 7-8 dni po ostatnim stosunku, następnie dostałam coś jakby miesiączkę choć była ona dziwna pojawiła się po około 29 dniach po drugiej, pierwsze 2 dni bardzo skąpa, potem obfitsza (choć też nie bardzo), potem znów skąpa, po czym jeszcze przez 2 dni miałam brązowe plamienie (ale tak często miewałam na "zakończenie" okresu). Objawów żadnych nie mam, ale miałam wrażenie jakby mnie coś kopnęło w środku 2 razy męża nie ma od ponad 2 miesięcy ostatni mój stosunek odbyłam 13 maja. Boję się że w końcu popadnę w ciąże urojoną testować będę jutro, ponieważ chce zrobić z porannego moczu, ale chciałam zaczerpnąć opini, ponieważ najzwyczajniej w świecie dostaję świra od wczoraj, kiedy to coś mnie jakby "kopnęło" w brzuchu...

moze masz wzdecia po prostu? albo ci sie w jelitach przewala? a moze najlepiej isc do lekarza??

Gość Joannajjjjj
U lekarza byłam na kontroli po porodzie 19 maja, ale wtedy nic nie widział, a pewnie by zauważył gdyby coś było? Stwierdził jedynie że mam ładnie obkurczone wszystko, po czym 2 dni po wizycie dostałam drugiej miesiączki. Na pewno lepiej iść do lekarza, bądź wykonać test, ale test jutro, ewentualnie lekarz nabliżej w środę, bo mieszkam w niewielkim mieście i ciężko się dostać, chciałam jedynie wiedzieć jakie mam szanse na bycie w ciąży...

Gość i Ty masz 29 lat
Wybacz, ale prezerwatywa zawodzi w dwóch przypadkach - gdy pęknie lub się zsunie a obie rzeczy da się zauważyć choć zwykle po fakcie. U ciebie nie bylo takiej sytuacji więc nie ma możliwości abys była w ciazy! Tak samo z tym kopnięciem, byłaś w ciaży to wiesz kiedy dziecko zaczyna kopać. Jeśli uwazasz że możesz być w ciazy od 13 maja to test możesz zrobić i z wieczormego moczu bo ciąza zostałaby wykryta.... Powiem szczerze albo potrzebujesz pomocy psychologa, albo do marna prowokacja

Gość Joannajjjjj
lat mam 21, psychologa nie potrzebuje jak na razie i żadna to prowokacja. wiem jak kopie, dlatego zaniepokoilo mnie wczoraj to dziwne zjawisko ktore do zludzenia przypominalo pierwsze kopniaki mojej corki. boje sie o zdrowie zwiazane z wczesna ciaza po cc, poza tym zaczynam sie bac ze popadne w urojenia :( jesli wg kogos sie wyglupilam pytajac to przepraszam, ale jestem tylko czlowiekiem...

ech jak dostalas normanie miesiaczke i lekarz nie wykryl ciazy tzn ze w ciazy nie ejstes..ale jak sie tyrasz zrob test...

Gość i Ty masz 29 lat
Ajć, źle popatrzyłam. No ale tak czy inaczej reszta pozostaje w mocy. CIąża jest w Twoim wypadku wyluczona, używałas przeciez prezerwatywy, a kopnięcie jakie by nie było na tym etapie jest stanowczo za wcześnie.... Ty możliwe że nawet nie masz jeszcze owulacji i organizm nie doszedł do siebie po ciąży. Idź najlepiej do laboratorium i zrób bete bo jutro znowu będziesz sie pytać czy jestes w ciazy w momencie jak test wyjdzie negatywny

Gość Joannajjjjj
Jeśli po teście nadal będę miała jakieś jazdy z tym związane, to na pewno wybiorę się zrobić betę, dziękuję za odpowiedź.