Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urazonaafr

Jestem oburzona!moja sąsiadka dała nam na nasz ślub z mężem tylko 100 zł!!

Polecane posty

a to nie wiedziałam:) Ja niedługo wychodzę za mąż, ale wesela nie robimy. I w sumie cieszę się, bo nie chciałabym przez to zamienić się w pustaka liczącego jak sęp na kasę od gości:P

Gość uwazam ze to zenujace
zadac od kogokolwiek z zaproszonych gosci pieniedzy. zapraszasz, to ponosisz koszta. a jak chcesz, zeby ci zwracano za wesele, w zaproszeniu napisz jaka kwote chcialabys dostac w kopercie. to tak na przyszzlosc, pazerna babo :p

Gość dfdfdfdfdfdUUF
A MOZE TA DZIEWCZYNA STUDIUJE JESZCZE ?MOZE NIE MA KASY ?SKORO OD DWÓCH OSÓB DAJE SIE 200 ZŁOTYCH TO OD JEDNEJ 100 PASUJE !

Gość 1234567....
wiesz to jest kwestia charakteru ....czy ktoś zaprasza gości na wesele bo chce się dzielić z nimi swoim szczęściem czy priorytetem jest dla nich ile kasy zbiorą

Gość uwazam ze to zenujace
charakter tej pani ;) widac jak na dloni, napisala o sobie wszystko :D

mnie dziewczyna ostatnio pytała ile dać na wesele jej koleżanki , bo miała 4oo złotych , tyle chciała jej dać, a ja jej powiedziałem że 4oo to daje matka chrzestna, a goście nic!! i kupiliśmy tylko bukiet + toster + depilator + komplet pościeli nieprzemalnej z gumką przyczepką co nas wyniosło = 89 zł (na toster i depilator mieliśmy zniżnki w MM) a 311 zł zostawiliśmy sobie :)

Gość Osiedlowa Piękność
jeju ona dała stowe a moze inny z gosci dal ci 700...bilans jest na plus..chyba ze jestes piegierowa ^.^ po zaocznej podstawowce i masz problem z obliczeniem :D Od zawsze bylo wiadomo ze WESELE to WYDATEK A nie INWESTYCJA :D

Gość skrzyneczka111
ale z ciebie wiesniara to po to zapraszasz ludzi na wesele, zeby teraz na cafe obsrac,ze malo ci dala???pusciutki lebek masz lalunio, a za maz tez wyszlas dla pieniedzy??????

Gość bubaaaa
a może dziewczyna wiedziała jaką jesteś pazerną na kasę babą i po prostu dała Ci prztyczka w ten zadarty nochal....hehe

my dostaliśmy zaproszenie od kolegi męża, mieliśmy zamiar nawet iść i dać kasę ale w kopercie był taki infantylny wierszyk którego sens był taki żeby nie dawać prezentów tylko kasę. uznałam to za szczyt nietaktu i brak klasy , efekt jest taki że nie pójdziemy.

Gość skrzyneczka111
dziewucha glupiutka jest i tyle.I bardzo dobrze,ze dala ci tylko stówke, widocznie uznala,ze nie zaslugujesz ma wiecej :)

Gość jest jeszcze opcja
jak ja nie rozumiem ludzi którzy robią wesela na które ich nie stać a potem liczą na zwroty, to po kija robiłaś weselisko to takie obłudne, żenada normalnie :(

Gość skrzyneczka111
planula - tez bym nie poszla, ludzie maja poprzewracane w glowach

Gość jest jeszcze opcja
a wiesz czym jest w dzisiejszych czasach zaproszenie na ślub....przykrym obowiązkiem, wyrzuconymi w błoto pieniędzmi, ludzie idą żeby przykrości nie robić, to jeszcze im dupę obrobią że mało :(

Gość skrzyneczka111
ja tez mialam wesele i nie zwrócilo sie, ale chodzilo przede wszystkim o sam wymiar tego dnia i do nikogo nie mialam zalu,ze malo dal kasy.Kazdy daje ile moze i uwaza i tyle, koniec tematu ;)

Gość a ja nie rozumiem
dlaczego ktoś wcześniej się oburzył, że koperty sie podpisuje. No chyba kasę daje się w kopercie, w której jest też kartka z życzeniami, a na tej się wypada raczej podpisać... Chyba że kartkę dajecie w osobnej kopercie, a kasę w osobnej.

I co ?? Ulżyło wam juz wszystkim , myślaby kto że w naszym kraju tylko takie osoby mieszkaja ,uczciwe, nie patrzące na kasę. Ona niby jest pazerna , a wy niewiele lepsze , rzucic się , stłamsic , a że jest wasz większośc tym lepiej . w większości siła. I to jest dla mnie 100 razy gorsze niż ta żałośc o stówke.

Gość bubaaaa
a co tematu kasa czy prezent, to ja po prostu pytam, czy jest lista prezentów. Jeśli odpowiedź brzmi nie, to pytam, czy jest coś, co byłoby potrzebne. Jak odpowiedź brzmi nie, to mam jasność sytuacji. Na szczęście moi znajomi są bardzo bezpośrednimi ludźmi i zawsze wiadomo o co chodzi. Ale muszę przyznać, że wierszyk w zaproszeniu, to delikatnie nietaktowne....

Gość bfgnb
festiwal pustoty i tępoty a prym wiodą PO CO MI TO i PRAALINKA pomaranczy nie licze bo w wiekszosci to ewidentne prowo lacznie z autorka. ktos jeszcze dolaczy do tego szacownego grona kretynek ?

Gość skrzyneczka111
niekoniecznie podpisuje sie koperty, ja wlasnie bylam na weselu gdzie sie nie podpisywalo kopert. i bardzo dobrze, po co zapraszacie gosci, a potem obgadujecie kto ile dal??????zenada

niedługo ludzie będą chcieli żeby kasę przynosić na urodziny i imieniny no bo przecież musi się zwrócić

puknij się kobieto w głowę! trzeba było napisać w zaproszeniu, że nie wpuszczacie nikogo kto nie kupi prezentu za więcej niż 140 złoty (bądź nie spełni wymaganej sumy pieniężnej, którą wydaliście na osobę). jeśli robiłaś wesele tylko po to by dostać stos prezentów to fajnie masz na chacie :classic_cool:🖐️

Gość jest jeszcze opcja
jeszcze tylko jedna refleksja do autorki, ktoś już o tym wspomniał, trzeba było napisać na zaproszeniu " koszt imprezki min. 140 zł od osoby" wiesz ktoś za te 140 zł ma jedzenia na tydzień, a ty nakazujesz zaproszeniem za katering 1 dniowy za te pieniądze. Strasznie romantycznie podeszłaś do tego. Wesele=biznes , nigdy tego nie zrozumiem, ale zapomniałam , przecież w białej sukni trzeba się pokazać bo co na NK powiedzą :(

Gość skrzyneczka111
ty

zenada, nawet gdyby dala wam tylko kartke nie wypada tego komentowac! po co to wesele robiliscie? dla kasy? czy po to zeby uczcic ten dzien w gronie rodziny i przyjaciol? normalne ze koszty ponosza organizatorzy! jak zapraszasz na swieta to tez kazdy z koperta przychodzi? czy rachunek dostaje po odejsciu od stolu? wez sie kobieto zastanow nad soba i nie kompromituj na forum publicznym. www.gorzejnizzal.pl