Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała_123

DLACZEGO LUDZIE POPEŁNIAJĄ SAMOBOJSTWO???

Polecane posty

Gość pamietliiwa
dla mnie to głupota, wiem, że niektórzy mogą miec naprawde cieżko w zyciu, klepac biede, stracic wszystkich bliskich lub co innego, dziwi mnie zawsze jedno: czemu zawsze ci wszyscy co popelniaja samobojstwo sa tacy pewni, ze po smierci bedzie lepiej, a jesli bedzie jeszcze gorzej??

Gość Mała_123
Bo niektórzy sami się w sobie zamykają i nie chca szukać pomocy. Myśla że jka się zabiją to będzie lepiej. Ale to gówno prawda.

Gość pytanie ....
a co powiesz o facecie, ktory nakarmil swoje dzieci, poszedl do piwnicy i sie powiesil?

Gość kapinmmnn
ja się zabije dlatego że nie mam gdzie mieszkać od 1 sierpnia:(

Gość Mała_123
Że jest egoistą bez serca bo zostawia własne dzieci które go kochają.

Gość a ja nie mowilam
oni sa egoistami to fakt bo ja wiele razy moglam to zrobic bo mam okropne problemy ale zastanawialam sie co by pomyslal maz jak by zyly dzieci z czym takim nie moge im tego zrobic

Gość pytanie ....
a on jak zaszczute zwierze juz nie widzial innego wyjscia, nie dal rady

Gość pytanie ....
i tu masz racje, najbardziej cierpi wtedy rodzina samobojcy, winia siebie

Gość wdddqdqdqdqd
mi sie wydaje ze ich jakis diabel opetal moi dwaj kuzyni sie powiesili po jednym bym sie nie spodziewala mial 18 lat fajny chlopak jego problemy mogly byc raczej glupie a jak sie dowiedzialam to myslalma ze jego brat 23 lata choleryk i z nim rozmawialam a on ze nigdy by tego nie zrobil 3 miesiace pozniej tez sie powiesil

Gość kapinmmnn
ja to zrobię bo: mam 25 lat a nigdy nei miałem dziewczyny jestem chory nie mam gdzie mieszkać nie znioszę swojej pracy nikt mnie nie kocha i nigdy nei kochał nie widzę już nadziei w swoim zyciu i dlatego zgine

Gość pytanie ....
kapinmmnn - troche wiary w siebie

Gość Mała_123
heh szkoda gadać. Ludzie życie jest darem. Nie warto go marnowac. A skąd wiecie co was tam czeka po śmierci? Tego nikt nie wie.

Gość kapinmmnn
po śmierci nic nie ma

Gość pytanie ....
skad ta pewnosc?

Gość kapinmmnn
nie wierze w Boga i będzie mi łatwiej mam już dosyć mojego życia,wszelkich niepowodzień tak strasznie siebie nienawidze,jestem człowiekiem godnym pogardy. przed smiercią oddam mojej znajomej wszystkie pieniądze które posiadam,zaczałem tez rozdawać swoje rzeczy

Gość samozatruty maja organizm
opętani przez diabla

Gość pytanie ....
wiesz ze potrzebujesz pomocy?

Gość Mała_123
I co myślisz że po śmierci bedzie Ci łatwiej kapinmmnn? Że jak odejdziesz to będzie dobrze? W zyciu trzeba odnaleźć sens.

Gość kapinmmnn
potrzebuje mieszkania nie stać mnie na to:(

Gość kapinmmnn
nie będzie nic koniec skoro nie pamiętam rzeczy przed moimi urodzinami to jak mam wiedzieć co będzie po mojej śmierci

Gość Mała_123
Może masz depresje kapinmmnn? Najlepiej jakbyś poszedł do jakiegoś specjalisty psychiatry, psychologa? Albo poprostu porozmawiał skimś szczeże od serca a nie się poddawał. Trzeba walczyć, o życie niestety trzeba walczyć.

Gość pytanie ....
brak mieszkania to kiepski powod na samobojstwo, to problem do rozwiazania, rodzina, znajomi, czasem wystarczy rzucic haslo wsrod znajomych ze szukasz mieszkania

Gość pytanie ....
Mała ma rację, walcz

Gość kapinmmnn
ja mam już dość wszystkiego a to jest tylko kropla która przepełniła czarę nie mam rodziny ani zadnych bliskich

Gość Bo sa chorzy..
psychicznie... Tylko cos takiego moze popchnac do samobojstwa.

Gość taki dziwny ten swiat
ile warte jest ludzkie życie????co czuje człowiek ,który decyduje się na taki krok? jak bardzo musi byc zdesperowany ,zaszczuty? I najważniejsze pytanie dlaczego???? Nikt z nas nie zna odpowiedzi...i nie pozna.parę dni temu odszedł w ten sposób mój bliski znajomy....przerosło go życie,praca...został zaszczuty....ale tak naprawdę nikt nie wie dlaczego to zrobił....

Gość Mała_123
moja znajoma ma depresje a ma dopiero 16 lat. Przestała się leczyć. Też się o nią martwię bo ma myśli samobójcze ale ją wspieram jak tylko mogę. Moja znajoma pracuje w szpitalu psychiatrycznym. Mogę jej pomóc ale muszę czekać na jej ruch. Bo bez jej zgody niczego nie mogę zrobić. Niestety. W sylwestra zginął jej brat w wypadku. Miał 16 lat, rodzice są rozwiedzeni. Ma tylko ojca ale na niego nie może liczyć bo sam się leczy psychiatrycznie po stracie dziecka bo widział jak umiera jego dziecko i ma teraz ogromne poczucue winy. Ale walczy i nie poddaje się. Cenię takich ludzi.

Gość pytanie ....
zycie przynosi nam doswiadczenia, ktore maja nas czego nauczyc, niektore sa szczegolnie trudne