Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamananiechcemisienic

Nie chce mi się żyć...

Polecane posty

Wyraź swoje smutki... A więc wyrażę, wyżalę się Wam, bo... nie mam komu ;( Mam 16 lat, jestem dziewczyną. Cóż, urodą nie grzeszę, ale bardzo brzydka nie jestem, figury nie mam, jestem nawet gruba, pełno tłuszczu na brzuchu, nogach i pośladkach... Jestem uzależniona od słodyczy i mam napady kompulsji... Często zjem tak dużo, później chcę wymiotować, ale... nie mam odwagi ;/ Nigdy nie wymiotowałam, nie mam bulimii, ani żadnej takiej choroby (oprócz problemów z jedzeniem kompulsywnym). Idę do nowej szkoły, nie mam tam przyjaciół. To jest szkoła z "wysokimi progami", boję się, że będę robić za głupka... Boję się konfrontacji z nową klasą, mam straszne kompleksy na punkcie mojego wyglądu... Niedługo wybieram się na wczasy, nie wiem, jak to przetrwam, chciałabym sobie zrobić jakieś zdjęcia, kupić nowe ciuchy, a przy tym moim wyglądzie wszystkiego mi się odechciewa. W 10 dni przecież nie schudnę 5 kg.... :/ Ogólnie czuję się źle, niepotrzebna, nie mam przyjaciół, nikt się mną nie interesuje. Nie mam chłopaka, nie mogę się zakochać, mam kompleksy i cały czas odczuwam, że nie mogę się komuś podobać... ;/ Jest mi przez to smutno i źle... Nie chce mi się żyć.... ;(

Ja też mam problemy. Nie wiesz jakie to jest dla mnie krzywdzące... Mam również inne problemy, rodzinne, materialne, ale na nie nie mam wpływu, więc piszę o tych, na które niejaki wpływ mogę mieć ;(

Gość mika222
napisz ile ważysz?

Gość wiertara II
na rowerek i raz dwa, raz dwa, raz dwa itd.itd.

Gość na pewno przesadzasz
a co do schudnięcia 5 kilo w 10 dni, uwierz że to możliwe....ja tyle schudłam na głodówce poza tym skoro uważasz że masz tylko 5 kilo za dużo to znaczy że nie jesteś gruba co do wakacji i zdjęć....zawsze można ubrać się tak by zamaskować kilogramy, można nawet pozować do zdjęcia tak by wyglądać korzystniej zacznij uprawiać jakąś formę ruchu codziennie: choćby spacer czy jazdę na rolkach, rowerze, będziesz miała satysfakcję że dbasz o siebie, będziesz więcej poza domem i mniej będzie czasu na objadanie się porozmawiaj z rodziną o swoich problemach, jak nie dajesz sama rady poszukaj psychologa albo terapeutę od zaburzeń odżywiania

idziesz do nowej szkoły i biadolisz, że nie masz tam przyjaciół... no wybacz, ale chcesz uprzedzać fakty? Jak możesz ich już mieć? Przecież dopiero ich poznasz, więcej optymizmu na Boga;) i uczepiłaś się wyglądu, że masz pare kilo za dużo i źle ci z tym, to weź się za siebie a nie siedzisz i jęczysz!!

Gość Smerfus
To powiedz to mamie

Próbuję się wziąć, tylko wciąż dopadają mnie te kompulsje. Objadam się bo jestem gruba, błędne koło... ;/ Myślę, że gdybym zrzuciła te kilogramy, to czułabym się duużo lepiej i lepiej radziłabym sobie w kontaktach międzyludzkich, akceptowałabym samą siebie. Sama już nie wiem, co mam robić... Mam ćwiczyć przez te 10 dni? I jeść mniej? Schudnę i będą jakieś efekty ( mam na myśli po 10 dniach)?

A mamie nie mogę powiedzieć ;(

Gość krowa witaj
Zalamananiechcemisienic -- słuchaj , młoda, tu nie masz co sie zalic, zjedza Cie frustraci gotowi doyebac kazdemu, kto okarze jakąkolwiek słabosc musisz sama dac sobie z tym wszystkim rade, albo po prostu czeka Cie marny koniec zycze szczescia 🖐️

Pewnie masz rację, ale szukam chyba ludzkiej reakcji, bo zawsze byłam sama z tymi problemami...