Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika111222

czy to normalne??

Polecane posty

Gość marika111222

postanowilam napisac poniewaz zauwazylam ze wiele osob zwiazkow zyje w troche innych ukladach jesli chodzi o kase, ja o swoim facecie mysle juz jako o mezu i sie zastanawiam nad kwestia finansowa poniewaz nie wiem czy w przyszlosci bedzie to potem problem....... otoz oboje pracujemy, nasz zwiazek dziala na zasadzie "partnerstwa" ze oboje daja po rowno, no wlasnie..... wiekszosc kobiet zyje na zasadzie ze partner jako tako jednak troche bardziej sie obarcza finansami wydatkami, ze mezczyzna musi byc podpora kobiety a to ze wiecej zarabia i inne i ze musi z tego wzgledu iecej dawac. W moim przypadku wyglada to tak (a dodam ze nikt z nas wczesniej takiego ukladu nie zaprpopnowal) odkad zamieszkalimy ze soba wynajelismy mieszkanie zaczelism placic po polowie za wynajem, oplaty mimo ze on ma wiecej kasy, teraz doszedl samochod kupil sobie auto bo ja nie mam prawa jazdy, kupil za swoje bo mnie nie bylo stac mu dolozyc, ale juz 2 razy mu sie psul i musilam mu polowe dac na naprawe, nie wim czy to moze ja przesadzam, ale nie czuje sie jakby ten mezczyzna byl "podpora", nie chce byc jak to niektore kobiety na utrzymaniu meza ja nie jestem z tych, jestem samodzielna, chce zebysmy razem siedorabiali ale czasami mi ciezko z tym ze chce sie poczuc jak kobieta o ktora trzeba dbac, nie zastanawia sie ze ja potrzebuje wiecej kasy na swoje babskie wydatki, tylko mamy na pol dzielic wszystko a ze on jak to facet cos sobie ubzdura to juz nie wazne, co o tym myslicie, moze ja juz wyolbrzymiam, czasami chcialabym sobie jakas bizuterie kupic ciucha cokolwiek ale mnie nie stac..

Gość zyczeci
tak ,nie chyba moze nie wiem

Gość marika111222
tak tylko jak zaprasza sie dziewczyne do restauracji to facet czasami placi a nie ciagle ja za siebie kazde za siebie, WSZYSTKO na pol

Gość Goooooooooooooooooo
masz racje to facet powinien zapłacic gdy gdzies razem wychodzicie. Czy w Twoim wypadku po polowie znaczy wszystko? nic Ci nie zostaje na Twoje zachcianki? Twoje wydatki, jakis ciuch czy cos??

Nie przesadzaj że zawsze jest na pól, bo to jest nawet fizycznie niewykonalne. czasem ktoś nie ma kasy po prostu. Boli Cię to że u Was w związku jest każdy równy? Wolałabyś kłótnie o to że on płacie więcej a Ty więcej wydajesz? Zastanów się czego żądasz. A jeżęli Ty byś zarabiała więcej, płaciłabyś za niego? Czy wtedy podział po równo już by był okej?

Gość to nienormalne
wykorzystuje Cie ,nie zauwazylas? Skoro tak wszystko na pol to czemu Ci glupiego ciucha nie kupi jako swojej kobiecie? w ogole nie dba wygodnie mu,obys kiedys tego nie zalowala....

Paplecie bzdury. Wykorzystuje to większość kobiet naiwnych facetów, którzy myślą że muszą płacić za swoje kobiety i fundować im wszystko. Zadna normalna kobieta nie chciaby aby facet kupowa sobie jej zainteresowanie. Zwiazek opiera sie na rownosci i jednakowych zasadach z kazdej strony, chyba ze jedna strona chce miec wygodniej to nagle sobie przypomina ze ktos musi z ania placic.

Gość taka rola faceta
taka jest rola faceta,chce miec poprane posprzatane ugotowane to musi dac wiecej z siebie.no chyba ze go stac na pomoc domowa ;] chuj z ciebie a nie prawdziwy facet,sknera i tyle ;]

A skoro Ty zyjesz jeszcze w czasach gdzie kobieta to kura domowa to ok. Ja uwazam ze kobieta ma takie same prawa jak mezczyzna, ale i jednakowe obowiazki. Wyzwyska zachowaj dla siebie. Place jak mam ochote a nie jak kobieta mowi zaplac, bo facet musi wiecje placic.

Gość Goooooooooooooooooo
porozmawiaj z nim o tym, po polowie to bez sensu, bardziej sprawiedliwie by bylo gdyby kazdy z Was placil proporcjolanie ze swoimi mozliwosciami.. ale kazdy powinien tez zostawiac jakas czesc pieniedzy dla siebie. ale w restauracji?? to juz nie jest normalne;/ wspolczuje Ci ..

Gość Goooooooooooooooooo
mi nie chodzi o to zeby facet musial placic ale np. jesli on proponuje restauracje? juz lepiej jak czasem placi facet a czasem kobieta a nie po rowno;/

Gość 159_sedesee_Oryginal_159
olej i znajdz lepszego

Gość dziewczyna w kropce
Można wiedziec z jakiej racji kazał Ci płacić połowę za naprawę jego smaochodu??? :/ zostawmy kwestię kto jest równy, a kto równiejszy w związku.... facet tak ma, że jak kocha kobietę, to ją rozpieszcza... zachowanie Twojego jest co najmniej dziwne...

Gość tydzien
zgadzam sie z tym

Gość chowam sie za nim
wiesz co u nas to jest tak, ze oplaty za mieszkanie dzielimy na pol. na artykuly spozywcze tez sie skladamy w tym sensie, ze kazde z nas rzuca 75 zl na tydzien i za to kupujemy jedzenie i chemie. ale z reszty sie nie rozliczamy, gdy wychodzimy do restauracji czy kina on np kupuje bilety ja popcorn albo on placi za kolacje ja za taksowke. albo placi tylko on albo tylko ja. ogolnie z zakupami takich rzeczy jak ciucy czy bielizna nie ma problemu. on zarabia wiecej ale jesli mowie mu, ze chce sobie kupic cos a nie mam kasy albo gdy okazuje sie, juz przy kasie, ze nie moge aplacic karta placi on i nigdy nie chce wziasc pieniedzy gdy chce mu oddac. pozatym odkladamy kase na slub i to sa wspolne pieniadze

Gość dziewczyna w kropce
prawdziwy_mezczyzna... ciebie to chyba matka pokrzywdziła w dzieciństwie.... albo za darmo woziła tyłek w samochodzie ojca.... w związku nie powinno być moje twoje, ani dzielimy na pół, nawet ostatnią czekoladkę nożem oO... dla mnie to chore... jak wy będziecie dzielić wydatki jak dziecko dojdzie? za smoczek połowę płaci mama, połowę tata???

Gość milkmilk
prawdziwy mężczyzna to prawdziwa sknera! ja bym się nie dokładała do napraw. na benzynę ok, ale naprawy niech sobie on opłaca.

Gość chowam sie za nim
ja sobie nawet nie wyobrazam zeby moj facet mnie o cos takiego poproil:) on owszem ma swoj samochod to on mnie podwozi do pracy i odbiera z pracy i nigdy nawet nie poprosil o kase na paliwo, coc tara sie od czasu do czasu placic podstepem w tym sensie ze ide niby po wode na stacje a przy okazji place za paliwo ale sam z siebie nigdy mi tego nie zaproponowal:)

kropka czy Ty czytasz czasem siebie? Przeczytaj swoje wypowiedzi i zobacz jaka jestes hipokrytka. Mam wrazenie ze przelewasz na ekran wszytsko co Ci do glowy przyjdzie, nawet sie nie zastanawiajac co sama napisalas wczesniej. To jest Twoja wypowiedz. " Można wiedziec z jakiej racji kazał Ci płacić połowę za naprawę jego smaochodu??? :/ " A teraz piszesz ze w zwiazku wszystko powinno byc wspolne. Ogarnij sie, albo zaczne myslec ze pisze z kims bezrozumnym.

Z tego co widze kobiety tutaj piszace uwazaja ze powinno byc tak: kobieta kupuje co dla siebie, placimy na pol kupujemy cos wspolnie -> placi facet facet cos kupuje dla siebie ->placi facet Moze wy sponsora poprostu potrzebujecie? Jak czuje potrzebe to place za kobiete, ale jakbym zobaczyl ze jej zaczyna zalezec na kasie i wylicza kto ile daje a kto nie daje, to bym raczej szukal innej.

Z tego co widze kobiety tutaj piszace uwazaja ze powinno byc tak: kobieta kupuje co dla siebie, placimy na pol kupujemy cos wspolnie -> placi facet facet cos kupuje dla siebie ->placi facet Moze wy sponsora poprostu potrzebujecie? Jak czuje potrzebe to place za kobiete, ale jakbym zobaczyl ze jej zaczyna zalezec na kasie i wylicza kto ile daje a kto nie daje, to bym raczej szukal innej.

Gość chowam sie za nim
poki co jednak utknelo na tym ze to facet wylicza i to facet domaga sie zwrotu kasy za wszystko a nie kobieta wiec kto jest nastawiony na zwiazek materialnie? kobietom bywa z tego powodu zwyczajnie przykro

Ja jeszcze nie widzialem zadnego faceta ktory sie uzala ze jego kobieta nie placi za niego. Natomiast kobiet ktore maja problem z tym ze placi sie po ROWNO jest cale mnostwo. I zazwyczaj sa to kobiety ktore sa malorozgarniete, widocznie taki jest ich sposob zabezpieczenia wlasnego bytu, bo zdaja sobie sprawe ze same w zyciu do niczego raczej nie dojda.

Gość chowam sie za nim
a moze jest tez tak, ze faceci zwyczajnie o tym nie mowia a kobiety z natury sa bardziej wylewne? pozatym jak sam widzisz to, ze nie zala sie na forum czy swoim kumplom nie znaczy, ze takic rzeczy nie wypominaja swoim kobietom a juz sam fakt robienia takic uwag swiadczy o tym, ze sa nastawieni materialnie

Tak Ty wiesz co siedzi w meskiej psychice. I jak o czyms nie mowimy, albo nie piszemy to znaczy ze i tak o tym myslimy! Powinnas napisac ksiazke jak rozgryzlam faceta materialiste. :) Prawda jest taka ze zycie kobiet opiera sie na materializmie. Czego ten temat jest dobitnym przykladem. Jak ma po rowno, to chce zeby ktos za nia placil. Placenie za siebie powinno wychodzic zawsze naturalnie, a nie z pretensji, "bo ty za mnie nie placisz". Jezeli kobieta ma taka postawe to odrazu trzeba jej powiedziec papa.

Gość chowam sie za nim
nie trzeba siedziec w meskiej psycice zeby stwierdzic, ze gdy facet rozlicza swoja kobiete z pieniedzy( bo tu ewidentnie delikwent swojej kobiecie powiedzial za co i ile ma placic) tzn, ze jest nastawiony materialnie. pozatym wez pod uwage, ze po rowno to jest wtedy gdy ludzie zarabiaja tez po rowno. jesli jedno zarabia wiecej wydaje mi sie, ze milym gestem i jednak potrzebnym w udanym zwiazku jest sprawienie swojej polowce jakis drobnych przyjemnosci bez dzielenia rachunkow na pol.

Gość wolna kobieta w związku
zgadzam się z pm, dziewczyny czy wy naprawdę nie lubicie samodzielności? ja lubie jak facet zaprosi mnie na kolacje, fakt płaci za mnie, zarabia wiecej, ale on chce mnie zaprosić, jest też czasem tak, ze ja place bo tak, bo ja mam akurat got, bo cos tam.. to nie ma znaczenia bo i tak raczej dzielimy sie wszystkim, nie wyliczamy sie i nie rozliczamy, ja mam kase place za tel, on akurat siedzi przy kompie robi przelew, nie ma podzialów, ale nie wymagam od niego zeby dawal mi na ciuchy, na kosmetyki, czasem kupuje mi bielizne, ale kupuje ja sam, ja ją dostaje w prezencie... (kupuje ją tez dla siebie, dla swojego oka:P ) jesli jestem na zakupach i zobacze cos fajnego kupuje jemu.. ludzie dziwnie wy zyjecie:O:O