Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo sie kłoceeeeeeeeeeeeeeeeeee

cola,fanta , itd napoje na stół litrowe czy 0,5 ???????

Polecane posty

j.w :)

Gość koniuszekkoniuszka
0,5 to dla mnie max; u nas będą chyba 0,33.

serio???????????????????? o kurde.... czemu 0,5 to max?

Gość nie sypiam z komiczne
nie wazna pojemnosc 0,5 czy 1l wazne zeby w plastikowych butelkach staly na stole uwielbiam ten dzwiek...ssssssszzzssszzsszzz kiedy goscie odkrecaja nakretki....

to ważna, czy nieważna? myslicie, że litrowe butelki nie beda przeszkadzac?

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie klikać w 25 reklam, zarobek gwarantowany

a idź mi w czort, nie muszę tak zarabiac pffffffffffffffffffffffffffff

ja mialam wesele w sobote - z kierownikiem sali rozmaeialismy na ten temat - standardowo u nich sa napoje 1 l, ale my kupilismy 2 l - powiedzial, ze to zadna roznica - tylko kelnerzy beda mieli mniej latania, a na stole i tak miejsce bedzie i bedzie to dobrze wygladac i bylo w porzadku

Gość nie sypiam z komiczne
z 2 l butek to ssszzzszzzzzzz jest jeszcze fajniejsze, szczegolnie jak cola na ciepelku postoi

Gość koniuszekkoniuszka
max 0,5l bo: - większe będą długo stać, zagrzeją się szybko i wygazują i będą bleee -wielkie, plastikowe butle są niepraktyczne w nalewaniu i wyglądają na stołach paskudnie.

Na wesela nie daje się małych butelek. Tylko większe, bo ciągle będą braki w napojach. 0,5 to raptownie dwie szklaneczki . A przecież butelki ustawiamy co pewien odstęp a nie co drugi gość. Estwtyce dużych butelek też nie można nic zarzucić.

Gość no co wy...
wg powinny byc 2 l ,przeciez ludzie pija jeden po drugim...juz nie gadajcie ze po 2 godzinach nie bedzie gazu w butelce=przeciz goscie je i tak zakrecaja....

Gość koniuszekkoniuszka
Na każdym weselu na jakim byłam są napoje w małych szklanych butelkach; Są ustawiane w grupkach co kawałek i jeszcze nigdy nie zdarzyło się tak, żeby zabrakło - w końcu za coś się kelnerom płaci. Mnie się duże butelki nie podobają, poza tym źle się z nich nalewa i napój jak zostanie niedokręcony, to się szybko wygazuje. Zresztą widzę tez, że chętniej sięga się po małe butelki niz np po soki w dzbankach.

Gość niepijąca alko
Na weselu mojego brata w maju byly napoje w butelkach 0,5 litra i spokojnie wystarczyły, wcale kelnerzy nie musieli co chwila ich wymieniać. Ludzie, przecież goście piją też inne napoje np kawa, herbata, soki, a nie tylko cole, fante.

Gość koniuszekkoniuszka
hehe, to wyżej to chyba kelner pisał;) Róbcie jak chcecie, to wasze wesela...

Gość z perspektywy goscia
Wygodniej mi sięgnąć po małą butelkę i rozlać ja na 2 razy do szklanki, niz szukać wielkiej butli, wstawać, mocno ją trzymać przy nalewaniu, żeby nie rozlać. Zauważyłam też, że ludzie wolą sięgnąć po nową butelkę niż spijać to co zostaje w otworzonych wcześniej na dnie.

Gość bumtralalalabum
mniejsze - 0,5 albo 0,33 lepsze, praktyczniejsze i lepiej wygladaja na stole, latwiej sie nalewa :P nie wygazowuja sie :P no i do zdjec o wiele lepiej wyglada niz taka cola 2l co to kazdego potrafi zaslonic ;)

Gość bbbbbbbbbb
Te butle 2 l to chyba nie przeszkadzają na stolach w remizach (w sensie praktycznym i estetycznym), bo normalne restauracje takich nie stawiają...

ja mialam 2l w restauracji a nie w remizie. i wcale nie gurowaly nad stolem - ielismy wysokie wazony z kwiatami, itp. no i byla super klima wiec nie byly cieple, a ze duzo alkoholu goscie pili to i popitki duzo schodzilo. soki i woda niegazowana byly w dzbankach - takich cco tez wchodzi chyba 1,5-2 l wiec dopasowaly sie wielkscia do butelek ja nienawidze jak na weselacg stawiaja takie male buteleczki z napojami - 0,5 lub 0,33. jka sie rozlewa kolejke po gosciach w poblizu to kilka takich napojow trzeba otworzyc zeby wszytkim nalac, czesto nie starcza, albo ludzie musza pic co jest bo np coli dla wszytkich nie ma

Gość m.m.m
ja będę mieć wesele w remizie, ale nie wyobrażam sobie takich wielkich butelek na stołach. Każdy sobie otworzy to co bedzie chcieć. Zawsze to się doskonale sprawdzało. Ale w sumie rozumiem, że młodzi (albo restauracje) chcą zaoszczędzić i kupują takie 2l. Takie wychodzą najtaniej i często jest na nie promocja.

Tak jak już ktoś napisał nie ważane jaka pojemność byle tylko były w szklanych butelkach. W żadnej eleganckiej restauracji nie podają plastików.

Gość Laura Palmer z Twin Peaks
tee czerwone jabłko, a widziałaś gdzieś cole litrową w szklanej butelce? no chyba, ze masz na mysli zeby to przelać to dzbanków gdzie po 15min gazu nie będzie wcale:o

Laura> nie widziałam coli litrowej w szklanej butelce jak i również nie widzialam nigdy na weselu w eleganckiej restauracji plastików. Byłam na wielu weselach a tylko na trzech widziałam plastiki .Jedno wesele było na sali coś typu remiza a dwa w restauracjach ale nie najwyższych lotów. Oczywiście każdy robi jak uważa jednak nie w każdej restauracji zgodzą się na stół podać napoje w plastikowych butelkach.

Gość bbbbbbbbbb
Mądrze dziewczyna prawi!