Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werwerwe

dlaczego wierzycie w Boga?

Polecane posty

Gość aga777345
to bylo DO MNIE:) ,nic,ja tez uciekam....Moze kiedys sie jeszcze spotkamy w jakiejs dyskusji...:) papa

Gość pytajnik---
jam jest ze stolicy kujawsko-pomorskiego :D a ty?

20:00 [zgłoś do usunięcia] aga777345 to bylo DO MNIE ,nic,ja tez uciekam....Moze kiedys sie jeszcze spotkamy w jakiejs dyskusji... papa Jest ok, Aga, nie przejmuj się :) 🖐️

Gość pluszaq
do wierze i to bardzo: 1. homoseksualisci nie chca oltarzy, chca (i krzycza, bo jak mowili normalnym tonem, to nikt na nich nie zwazal) tylko rownouprawnienia. 2. budda to nie jest bog, allah to nie jest imie wlasne. a muzulmanie akurat wierza w tego samego boga, co zydzi i chrzescijanie, bo koran jest bazowany na starym testamencie. 3. jestes intleigentna i wygadana, masz poczucie humoru i ladny styl pisowni, ale dostosowujesz slowa do wlasnych potrzeb, zeby wybielic sie z pychy (i nie jest to tylko pewnosc siebie, lecz pycha przez duze pe). no i teksty typu poszanowanie to nie to samo co szacunek, albo ze jp2 nie szanowal swojego niedoszlego mordercy ... zal to czytac ... na jakiej podstawie, procz swego wlasnego mniemania te stwierdzenia w ogole wypuszczasz na swiatlo dzienne?

Gość bbbbbbbbb
przepraszam bardzo ale co to za argumenty typu "popatrzcie na naturę, na lasy, łąki, jeziora - są tak piękne że mógł je stworzyć tylko Bóg" ja równie dobrze mogę powiedzieć że stworzyła te rzeczy jakaś latająca wróżka i moje gadanie będzie równie głupie jak wasze - czyli - zero argumentów i dowodów. Wmówiliście sobie że jakiś facet z nieba to stworzył i już.

Gość POLA2nnn
a co to za roznica kto stworzyl swiat,co???

Gość rzadna

Gość a ja go mam wciaż w swym sercu
WIERZE I KOCHAM GO BO: 1. PODNOSIŁ MNIE ZAKAZDYM RAZEM GDY BYLAM NA DNIE, BYŁŁ PRZY MNIE GDY GO PORZEBOWALAM, DAJE MI CIEPEŁKO W SERCU GDY JEST MI ŻLE, WYBACZA MI ZAKAZDYM RAZEM GDY JESTESM TAKA OKROPNA , 2. ZA JEGO MILOSC BEZWARUNKOWĄ, ZA TO ZE DAŁ MI MIŁOSC KOGOS INNEGO, POKAZAL CO TO ZNACZY BYC KOCHANYM, BARDZO TEGO PRAGNELAM, I TERAZ CZUJE TO, 3.POZWOLIL MI SIE PODNIESC I ZAPOMNIEC TROCHE O BOLU KTORY PRZEZYLAM, O DEPRESJI,I POCIESZAL W KAZDEJ CHWILI, ON KOCHA MNIE ZAWSZE I NA WIEKI, kOCHAM CIE BOŻE CALYM SERCEM IDZIEKUJE CI ZA WSZYSTKO, ZA TO ZE MNIE STWORZYLES

Gość lalal
KTOSIOWA! str 1 to cy wygadujesz! czy ty w ogole siebie slyszysz? Bluznisz przeciw bogu a wiesz jaka cie kara spotka bo to co teraz powiedzialas o Bogu ti jest chore! Bóg jest cudowny, wspaniały to on Cie stworzył i Cie kocha...tego nie można udowodnić że istnieje bo tak juz jest...po prostu trzeba wierzyc! a Ty popelnilas grzech wieluisty! czyli na 10000% bedziesz w piekle sie smazyc bo to jest jeden jedyny grzech ktorego Bog Ci nie wybaczy! bedziesz plakac z cierpienia ale nie umrzesz i tak przez wiecznosc! Jak Bóg nie istnieje to powiedzcie mi czemu te uzdrowienia wszystkie? Czego ludzie (Zielonoświątkowcy) modlą się na językach zeby uwielbiac Boga? to jest dar od Niego! To On stworzył Ziemię, Niebo i takze was i kocha nas wszystkich! To Jezus za Ciebie zmarł na Krzyżu żebyś miała szanse zaznać życia wiecznego! a zreszą zobaczymy kto mial racje!

Gość ale ale ale....
Czyli jednak w niebie nie jest tak super skoro jakis aniol czyt(diable teraz lucyfer) odszedl z nieba i sie przeciwstawil ,, skoro jest tak super i fajnie dlaczego odszedl

Gość do rany przyloz i
wierze w Boga bo w kazdej chwili mojego zycia odczuwam Jego obecnosc. poprzez modlitwe moge mu podziekowac za to co mam, poprosic o to czego pragne. Bog daje mi spokoj o ktorym moglabym tylko pomarzyc gdybym w Boga nie wierzyla. Kiedys roznie ze mna bywalo z wiara ale od momentu gdy poczytalam o fatimie i objawieniach fatimskich nie mialam najmniejszej watpliwosci, ze Bog istnieje i zrozumialam jak wielka szkode wyrzadzamy sobie i innym bluzniac przeciwko niemu. nigdy wczesniej nie bylam zagorzala katoliczka ale teraz rozumiem duzo wiecej, modle sie zarliwiej i prosze o przebaczenie dla wszystkich tych, ktorzy wiary w sobie nie maja. wiele osob nie wierzy z lenistwa, bo latwiej jest nie wierzyc niz zrozumiec w co sie wierzy. latwiej jest brak wiary zrzucic na wady kosciola niz poczytac biblie i zrozumiec, ze wiara to nie tylko ksieza. dla wsyzstkich zainteresowanych polecam naprawde lekture objawien fatimskich http://www.wychwalajmy_boga.alleluja.pl/tekst.php?numer=9374 a w szegolnosci trzecia tajemnice- tekst. poczytajcie, moze wiecej zrozumiecie i wiecej dostrzezecie.

Gość gość
Niedawno w objawieniu św Katarzynie Emmerich wyszło na jaw co się stało na początku w niebie : Bóg powiedział , że upadek pierwszych rodziców w Raju oraz zło jakie spadło na ludzkość było nieuniknione i było następstwem upadku aniołów w niebie . Za każdym grzechem , przemocą lub chciwością człowieka kryją się te upadłe anioły , które panoszą się po ziemi . Ale bunt aniołów w niebie nie był przez Boga przewidziany , gdyż w Jego słowniku nie istniało takie pojęcie i słowo: "bunt". Walka w niebie powstała zaraz po tym jak Bóg Ojciec nasz zapoznał aniołów o tym jak wielkimi darami zostali obdarowani , że powstanie świat materialny w którym narodzi się Jego Syn Jezus , któremu winni będą posłuszeństwo i przed nim klękać , a jego Najświętszej Matce się kłaniać ... . Kiedyś widziałem wielki obraz namalowany przez hiszpańskiego malarza , jak roczne dziecko Jezus wraca mistyczną drogą z Nieba na ziemię , gdzie było u swego Ojca na pierwsze swe urodziny . Dziecko ubrane w tunikę wyjątkowo piękne a po obu stronach niebiańskiej drogi setki uskrzydlonych aniołów z radością klękają i kłaniają się jemu . Nie rozumiem dlaczego niektórzy aniołowie byli tym aktem szacunku tak przerażeni , że wszczęli ten szalony bunt .

Wierzę w Boga ponieważ odmienił moje życie, przebaczył grzech, widziałam jak Bóg uzdrawia i zbawia ludzi, uwalnia z różnych nałogów, tego naeet nie da się opisać, Bóg jest żywym Bogiem i dla mnie nienormalne jest to że można w Niego nie wierzyć.

Gość gość
Wierzę z całego serca. Dziś zdawało mi się, że słyszałam w duszy takie słowa "Nie masz już siły dziecko, obsłabłaś...chwyć, złap się za moją rękę". Odpowiedziałam "Jezu, to Ty mnie chwyć i nie wypuszczaj mnie ze swej dłoni, nie zostawiaj samej". Naprawdę, mój stan odmienił się o 100%. Z ogólnego załamania - stan pokoju, ciszy, zgody z wolą Bożą". Jak ja mam nie wierzyć?

Gość gośćSylwias
wierzę bo czuję ze jest obok mnie zawsze i wszędzie ; - )

Gość gość
18.48 Gdyby był w twoich sercu Bóg to byś nikogo nigdy nie wyzwała,ani się z nikim nie droczyła - tak jak to czynisz po innych tematach. Kobieto, złość jest efektem działania złego ducha