Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werwerwe

dlaczego wierzycie w Boga?

Polecane posty

Gość pytajnik---
ok, zmarl, wspolczuje. a to co napisalam o bladzeniu bylo celowe, nie zrozumialas ironii. ja tez mam cos co pomaga mi we mgle, to sie nazywa latarka! 🖐️

Gość wierzę i to bardzo
> pytajnik ...no właśnie jak to można sobie tendencyjnie... tego, że ktoś wiarę w Boga porównuje do wiary w krasnoludki nie widzimy, ale to, że ktoś zarzuca nam niedojrzałość poglądów to i owszem... sorry - na takim poziomie - to szkoda czasu, bo za chwilę będzie ..."a u was to biją murzynów"....

Gość aga777345
WIERZE I TO BARDZO-przykro mi to pisac,ale tez mam wrazenie,ze uwazasz sie za kogos lepszego od innych.... Ja nigdy nie uwazalam sie za kogos najmadrzejszego,nie umiem sypac dowodami i cytatami jak niektorzy tutaj...ani tez pieknie pisac jak Ty. Ale w mojej malej glowie budzi sie pytanie- DLACZEGO NA SZACUNEK TRZEBA ZASLUZYC? Juz kiedys tu pisalam o tym -Gdyby Twoje dziecko chodzilo do szkoly i nie lubilo nauczyciela,przyklejalob mu gume do czola...to tez bys tlumaczyla nauczycielowi,ze nie zasluzyl sobie na szacunek dziecka...? BO GO NIE LUBI...? LUDZI TRZEBA SZANOWAC- chociaz nie trzeba sie zgadzac z tym co mowia,jak zyja...i w co wierza.... Najlepszym tego przykladem DLA WIERZACEGO CZLOWIEKA jest JAN PAWEŁ 2 !!!! Nie dzielil ludzi na lepszych i gorszych dlatego ze wyznawali inna wiare,szanowal to! Gosc chcial Go zabic...wycelowal w niego....-ZA CO MIAL GO SZANOWAC...??? Spotkal sie z nim,i wybaczyl mu. ZA TO

Gość wierzę i to bardzo
> pytajnik doskonale ją zrozumiałam... a zwykła latarka w dużej mgle nie pomaga - nie prowadzisz samochodu?... W życiu potrzebny jest prawdziwy REFLEKTOR i ja właśnie GO mam!!

Gość wierzę i to bardzo
> aga.. przykład z nauczycielem - chybiony między odpowiednim traktowaniem nauczyciela wynikającym z elementarnej kultury, a przyklejaniem gumy do czoła jest przepaść dobry przykład natomiast z szacunkiem do tegoż nauczyciela - naprawdę uważasz, że każdy z nich nań zasługuje tylko dlatego, że wykonuje ten zawód???

Gość pytajnik---
im wieksze swiatlo w duzej mgle tym gorzej widac. widac kto tu samochodu nie prowadzi. ale to nie temat o tym. poza tym to nie ja bylam autorka tekstu o wierze w krasnoludki, wiec z riposta na ten tamat to nie do mnie.

Gość pytajnik---
oooo, trafilas w slowo klucz: KULTURA!!! :D

Gość wierzę i to bardzo
jeśli chodzi o przykład z JPII kochanie On go wcale nie szanował - on mu po prostu w swej wspaniałomyślności i chrześcijańskiej wspaniałomyślności wybaczył - to dwie różne sprawy!!!!!!! Szanuje się ZA COŚ co jest tego godne!!

Gość aga777345
ZA TO ZE JEST CZLOWIEKIEM... Przykre,ze osoba ,ktora uwaza sie za gleboko wierzaca,ma tak malo pokory w sobie....

Gość wierzę i to bardzo
> pytajnik a niby do czego ten klucz???

Gość aga777345
kazdy nauczyciel jest CZLOWIEKIEM.

Gość pierdolicie. . . .
wierzycie bo tak wam kazali, bo tak wam mowili ze bog jest, ale gdybyscie wychowali sie w rodzinie ateistow czy nawet buddystow taki np. jezus nic by dla was nie znaczyl.

Gość wierzę i to bardzo
> aga no nie masz racji - bycie homo sapiens to za mało! - powtórzę przykład z tym panem homo..wiadomo..

Gość pytajnik---
aga widzisz, my swoje a ona swoje. ateista z wierzacym przeciwsko wierzacemu :D klekajcie narody! :)

Gość pytajnik---
wierze i to bardzo - tak z ciekawosci spytam: to ty pisalas na innym topiku ten tekst o grzechu pierworodnym i dlaczego powinno sie chrzcic niemowlaki?

Gość wierzę i to bardzo
> pierdoolicie ...nie pierdoolicie... ale tu się zgodzę, że wychowanie to pewien...klucz ok! to jest pewien punkt wyjścia... nawiązując zaś do klucza pt. kultura - to ona nakazuje USZANOWAĆ (nie mylić ze stricte szacunkiem) KAŻDEGO Boga i przynajmniej napisać Jego imię z dużej litery - tak jak Budda, Allah etc....

Gość pytajnik---
a tak w ogole to mam jeszcze jedno pytanie: tolerujesz (nie pytam czy szanujesz bo z pewnoscia nie) ludzi homoseksualnych i ludzi odmiennych od ciebie pod wzgledem rasy??

Gość wierzę i to bardzo
> pytajnik zdarza mi się czasem wypowiadać się na niektórych topikach, ale nie pamiętam czy gardłowałam nt chrztu...

Gość aga777345
NIE ROZUMIEM TEJ KOBIETY,GDYBY BYLO TAK JAK PISZE TO KAZDY JEDEN KSIADZ MUSIALBY WYWALIC GRZESZNIKA Z KONFENSJONALU BO TEN GRZESZAC- NIEZASLUGIWALBY NA SZACUNEK....:( paranoja jakas....Przeciez kazdy czlowiek moze znalesc sie na jakims zakrecie,ale czy to jest powod by z niego sie wysmiewac czy szydzic,czy potepiac? Ale tak niestety jest,ze ludzie sa teraz jeden od drugiego lepsi...uwazaja sieza madrych,a skutek taki,ze NAUCZYCIEL nie ma juz w szkole nic do powiedzenia.... dzieciaki robia co chca...bo jak nie to mamusie przyleca do szkoly naskarzyc ,bo przeciez ich dzieciak jest niewinny..... Sama mam 12 -letnia corke,i jak czasem widze te akcje rodzicow w szkolach to plakac sie chce....I to juz nie chodzi o kulture.Nauczyciel nie ma nic do powiedzenia. A dzeciaki nie wiedza nawet co to SZACUNEK> Ale co sie dziwic,skoro rodzice sa najmadrzejsi,lepsi od innych ,to jakie maja byc dzieciaki....PRZYKRE,ALE PRAWDZIWE...

Gość ma szanse
ze niby rodzice sa najmadrzejsi?chyba wiesz to z autopsji

Gość wierzę i to bardzo
> pytajnik jeśli chodzi o homoseksualistów - wisi mi kto jaką ma orientację dopóki nie wciska mi jej w taki sposób jak to w ostatnim czasie oni to robią... ja - hetero - nie organizuję manif afirmujących moja orientację, więc dopóki jest to sprawa alkowy - mam to gdzieś. Natomiast oni chcą, żeby ołtarze im budować, ponieważ są inni (a są!) Jeśli chodzi o odmienność koloru skóry - nie widzę różnicy - patrz wyżej! Matka czarnoskórej dziewczynki w szkole mojego dziecka robiła z tego istny cyrk WSZYSTKO kładąc na karb tej sprawy - dochodziło do absurdów! - i to było irytujące - kompleksy, niedowartościowanie, kokieteria? - cholera wie!, dziecko jak dziecko...nikt by uwagi nie zwrócił gdyby nie ona sama..

Gość wierzę i to bardzo
a teraz miłe Panie, szacunek dla mojego czasu - z całym szacunkiem dla Obiektu tego topiku - każe mi opuścić wasze urocze towarzystwo i zająć się robotą.. pa!

Gość pytajnik---
no to znowu zostalysmy same :D

Gość aga777345
Ma SZanse - JESTEM ZWYKLYM RODZICEM,I WIERZ MI ZE GDYBY CORKA COS PRZESKROBALA,TO NIE BRONILABYM JEJ JAK TO ROBIA NIEKTORZY RODZICE,zeby tylko oczyscic moje dziecko z winy i zmieszac nauczyciela z blotem..... Dzieciak musi wiedziec co mu wolno a czego nie..bo kiedys sam bedzie musial ponossic konsekwencje tego co robi....

Gość aga777345
hehe,to powietrze sie troche oczyscilo...:)

Gość maszanse
kazdy odpowiada sam za siebie

Gość pytajnik---
w sumie to juz nie wiem co mam jeszcze do tego topiku od siebie dodac. chyba juz sie obnazylam cala :D

Gość wyruchacszympanse
obnazylas sie ciala;)

Gość aga777345
a skad jestes drogi PYTAJNIKU? :)

17:28 [zgłoś do usunięcia] wierzę i to bardzo >odwrotnie \"Przeczytaj sobie, co widnieje pod datą i godziną wysłania postu. po lewej stronie nicku. Jest to przy każdym poście. Popatrz, pomyśl i zastanów się, zanim następnym razem rzucisz na kogoś oszczerstwo\" jeśli to było do mnie to - wybacz, ale nie rozumiem - to dla mnie ciemniaka za trudne... Nie, to nie było do Ciebie. :)