Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxelllllllll

debilizm rodzicow chrzczących dzieci jest porazajacy

Polecane posty

Gość maxelllllllll

dlaczego decydujecie za swoje dzieci w tak istotnej kwestii jak wiara ? dlaczego nie mogą same zadecydowac, tylko od małego-chrzest, religia w szkole, ciaganie w niedziele do koscioła , komunie ,bierzmowania i inne szopki.

Gość maxelllllllll
dlaczego dzieci maja ponosic konsekwencje wiary swoich uposledzonych rodzicow w jakies gusła?

Gość pytajnik---
ale kiedys dorosli SWIADOMi ludzie chrzcili sie w rzekach i bylo super. tez nie popieram chrzczenia niemowlakow ktore tak naprawde nie zdaja sobie z tego sprawy.

Rownież nie popieram zapisywania do jakichkolwiek organizacji osób, które są nieświadome i nie mogą za siebie odpowiadać. Także nie popieram szkolenia ludzi nieświadomych wg praktyk danej organizacji. A wypisanie sie z kk jest kwestią b. trudną, często wiążącą się z ubliżaniem i poniżaniem. Poza tym - może dana osoba, gdy dorośnie nie życzy sobie w ogóle widnieć w rejestrze danej organizacji i wpływać na jej statystyki, nawet po wypisaniu. Trochę szacunku do wolności drugiego człowieka.

Gość pytajnik---
zgadzam sie :) juz to dzisiaj gdzies pisalam, tylko innymi slowami :)

Gość luzak gepard chester
No cóz, od katolików nie można wymagać zbyt wiele, a już na pewno nie umiejętności samodzielnego myślenia :)

Gość bgyulbyubtc
wrozko chrzestna idz sprzedawac ta szmate slubna, bo chyba kiepsko ci idzie? obraz prawdziwej polskiej katoliczki ktora w 5 miesiacu ciazy brala slub:o zalosne:O

bgyulbyubtc Chyba mylisz pojecia. Nie wiesz raczej co to katolicyzm. Tak poza tym nie masz o moim dziecku i o ślubie :) Ślub miał odbyć się miesiac później, a maleństwo tylko przyspieszyło ślub :):P A tak poza tym hmm.. heh Mi wytykasz, ze jestem jak to ujełaś \"obraz prawdziwej polskiej katoliczki ktora w 5 miesiacu ciazy brala slub\" To ciekawe co ty robisz na forum ślubnym i o ciąży? Czy chociażby wychowywaniu dzieci?;> :P Jeśli jesteś w ciązy to czemu dopiero teraz uczęszczasz na forum ślubne? :P A jeśli masz już dzieci to tym bardziej? Hmm...??:P No?? Katoliczko?:P Ciekawe co robisz na forum ślubnym i dla kobiet w ciąży :P

tak na marginesie to nieźle musisz byc zdesperowana skoro zaczęłaś liczyć w ktorym miesiącu ciązy ślub brałam :P aż brzydko :P oj oj

Gość gbgfhfg
Dlaczego Jezus WYBRAL sam i ochrzcil sie w wieku 33 lat ? pierwszy krok na drodze hipokryzji zostal postwiony ...

Gość a mi tam sie
pascal podoba...nie stwierdzisz ze bog istnieje-mozesz uwierzyc i tu taka ciekawostak... jak uwierzysz..i on faktycznie jest-nie pozalujesz, nic nie stracisz...a jak dasz ciala w kwesti wiary a okaze sie , ze on jest-to przej...e:)

Gość ingaga
a co was to obchodzi, kto chrzci dziecko a kto nie? Wiary są różne. Żydzi wychowują dzieci wedle swojej wiary, buddyści wedle swojej, muzłumanie wedle swojej, dlaczego chrześcijanin nie mógłby ochrzcić swojego dziecka? Póki dziecko nie decyduje o sobie ja podejmuję za nie decyzje. Gdy dorośnie może zostać buddystą. Buldoczycie się wielce, ale pewnie Boże Narodzenie, Wielkanoc i Dzien Wszystkich Swiętych obchodzicie??? Czujecie się bardzo skrzywdzeni tym, że rodzice Was ochrzcili bez waszej zgody? Ja jakoś nie. Snujecie debilne dyskusje o rzeczach które was nie dotyczą. Nie chcesz chrzcić dziecka to nie chrzścij i Twoja sprawa. A do innych sie nie wpierdalaj. i wszyscy zadowoleni.

Gość ło ja cię
brawo :) właśnie tak bym to napisała, tylko mi sięnie chciało. bo faktycznie zarzut jest debilny... :)

Dla mnie osobiście debilizmem jest wyzywanie innych od debili - zwłaszcza jeśli chodzi o kwestię jak żyją - a kij Ci do tego kto jakie i dlaczego podejmuje decyzje.......... Paranoja - za dużo wolnego czasu wybitnie szkodzi......... A o kulturze osobistej nie warto nawet wspominać.

masonom przeszkadza,ot co!!! zwalczyc religie i kk,to ich zadanie numero uno! i musze stwierdzic ze idzie im zajebiscie.....

Gość rodzice chca dla dziacka jak
najlpiej i wychowuja zgodnie ze swoimi zasadami- no bo niby jak inaczej- tylko debil na to nie wpadnie. Poki nie jest pelnoletnie, oni za nie i za sposob jego wychowania odpowiadaja. To do autora (to piszę jako niewierzaca,) Do A babinicz Masonom nie przeszkadza religia, tylko kosciolowi masoni - poczytaj skad sie to wzielo ( musieli przysiegac na to co dla nich swiete - mogla to byc Biblia, Koran, mogło byc słowo honoru dla niewierzacych -i KK mial im to za zle, że Pismo Sw. nie jest tu jedyne i wyróznione).

Gość nazwij ją
do wróżki Cyt:" Jeśli jesteś w ciązy to czemu dopiero teraz uczęszczasz na forum ślubne? A jeśli masz już dzieci to tym bardziej? Hmm...?? No?? Katoliczko?" A może ona bierze ślub cywilny bo nie wiem czy wiesz ale w PL też takie śluby się odbywają... Też nie jestem za chrztem tak małych dzieci, zresztą w Biblii jest napisane, ze przyjęcie chrztu wiąże się ze świadomym wyznaniem wiary przez przyjmującego a gdzie tu dzieci wyznają wiarę i to jeszcze świadomie?

Gość aaabecadłooooo
ludzie przecież jak rodzice chrzczą swoje dziecko to razem z rodzicami chrzestnymi biorą na siebie odpowiedzialność za to co zrobili że się tak wyraże, i tak jak ktos wcześniej napisał chrzest nie zaszkodzi a jedynie może pomóc :P

Gość no to gdzie i jak
dlaczego,więc podejmujesz wiele innych decyzji dotyczących małego dziecka?Wybierasz mu przedszkole,szkołe,lekarza itd.Nawet to co ma jeśc,pić i w co byc ubranym zalezy od ciebie. Debilem możesz,wiec nazwać kazdego rodzica.

Gość no to gdzie i jak
dobrej nocy wszyscy debile🌼

Gość najwyraźniej niektórym trudno
pojąć że ten świat po prostu tak jest skonstruowany i rządzi sie takimi a nie innymi prawami :)

Gość ppppppppppppppppppaaaaaaaa
dla autorki

rodzice chca dla dziacka jak ........nie wiem jakie masz dane co do masonerii,ale widze ze raczej czytalas" ich" wypociny.....

Gość alejestesglupi
TY JESTEś DEBILEM! A RODZICE MAJą PRAWO DECYDOWAć O WSZYSTKIM, PóKI DZIECKO NIE SKOńCZY 18 LAT, NAWET O JEGO WIERZE, WIęC MORDA W KUBEł, SKORO NIE ZNASZ POLSKIEGO PRAWA MATOLE! DOPIERO PO SKOńCZENIU 18 LAT DZIECKO SAMODZIELNIE MOZE DECYDOWAć O WLASNEJ WIERZE

Gość klaaara
a dlatego że o losach własnego dziecka mają prawo tylko i wyłącznie decydować jego rodzice, a nie jakiś wielce oburzony na cały świat ateista- obcy dziecku