Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Lubi tutaj ktos muzyke New Wave?

Polecane posty

tool- :) dzieki za linki :) na razie moj internet mi szwankuje, bede musiala opuscic, ale na pewno sobie przeslucham :)

A jeśli chodzui o Depeche'ópw a konkretnie o pana Gahana a jeszcze konkretniej o piosenkę "Saw Something" to ejst jedna z tych piosenek które w sposób idealny albo opisują naszą zreczywistość albo wyrażają to co chciałoby się komuś powiedzieć. w moim przypadku to drugie - szkoda tylko ze ten ktoś nie chce już mnie słuchać :(

Gość posłuchaj sobie
joy division, bauhaus, sisters of mercy, fields of the nephilim.

depeche, spojrz w swoja stopke, masz tam link do strony last.fm, jesli jej uzywasz, to tam mozesz sobie wyszukac taka muzyke jaka tylko chcesz, zwlaszcza pod katem podobnych klimatow zs- depeche umyśliła sobie, że słuchanie New Wave jest cechą intelektualistów i chciała nam topikiem zaimponować :D (\"no juz sie nie doczekam chyba. a takie to kafe intelektualne podobno eh... \") pomijając już brak związku między upodobaniami muzycznymi a intelektem ( poza skrajnymi przypadkami) nie pomyślała, że wyjdzie zupełnie odwrotnie no ale........ depeche intelektualiści mogą podyskutować o rożnych- powtarzam RÓŻNYCH- trendach muzycznych- nie ma to nic wspólnego z wklejaniem linków na czyjąś prośbę :)

Gość teraz Ike jest grzeczna
nie atakuje nieletnich dobrze ze nie ma Sami

intelektualiści mogą podyskutować o rożnych- powtarzam RÓŻNYCH- no może przesadziłam mogą dyskutować i o jednym nurcie- o jego wadach i zaletach ale wcale nie muszą owego nurtu lubić ;)

Gość Ike daj dla Depeche
piosenkę a nie biadol :o :o :)

niech ruszy makówą sama znajdzie :)

Gość BNB nie masz innych problemow
Ike ok.

ike, ty bys sobie chyba nie darowala gdybys nie pieprzyla moich topikow swoimi wywodami co nie? kocham new wave, ale lubie duzo innej muzyki na przyklad jazz ( wczoraj kupilam sobie plyte manhattan transfer- offbeat of avenues ktore goraco polecam) a to z tym intelektualnym forum to byl zart ironiczny. jesli kogos to nie interesuje to niech nie czyta, proste i logiczne. przesluchalam cala ere na razie :) dzieki z s- z powodu slabego internetu nie mam mozliwosci czestego uzywania last.fm , jesli juz to od swieta.

tak sobie the cure i depeche owszem- w ogóle lubię klasykę ale zdecydowanie na co dzień wolę inny styl

Gość alan wilder.
Depeche15: posluchaj Ultravox, Joy division, camouflage, talk talk

wilder nie obrazaj mnie :p oczywiscie ze mam prawie wszystkie plyty z powyzej wymienionych. :)

camouflage, alez mi band. to samo ultravox- fajne, ale w latach 80. na dluzsza mete, i dzis, nie da sie tego sluchac. juz lepsze classix nouveox, jesli mamy byc w klimacie. polecam: DIARY OF DREAMS, CHRISTIAN DEATH, X MAL DEUTSCHLAND /taaak..to jest wlasnie fala. zimna/, stary dobry SISTERS OF MERCY, LOVE LIKE BLOOD, LACRIMOSA... A i w nurcie EBM tez mozna znalezc duzo przyjemnej muzyki.. UWIELBIAM..

Gość alan wilder.
no to nie ma innych dobrych zespolow New Wave. hmmm jeszcze na mysl przychodzi mi Ice House- bardzo dobry z New Wave... INXS- ale to bardziej już rock...

Gość depeszko
z s- z powodu slabego internetu nie mam mozliwosci czestego uzywania last.fm , jesli juz to od swieta. Jakiego kurwa słabego ?! wszędzie to powtarzasz siedzisz tu 24/26 i pierdolisz gdzie nie wejdziesz tam depeche ma "najwięcej do powiedzenia" :)

Gość alan wilder.
EBM to dla mnie zwykla techniawka z rozdartymi ryjami. Nie pierdol Sister ze camouflage czy ultravox jest zle bo to legenda new wave

Gość dorothy p
najlepszej muzy słucha revolver ale go dziś nie ma , wiem bo kopiowałam linki z jego stopki , więc pytaj jego mała :)

tekst nie bierze tyle neta co muzyka z tego co mi wiadomo. ponadto lubie rozmawiac o muzyce, jest tu jeden topik o tym (magia muzyki i rozmow) i nikt sie nikogo nie czepia. i cholera- jak ci tak bardzo przeszkadzam to mnie ignoruj i tyle. zegnam.

i musze przyznac racje wilderowi- oba zespoly sa legendarne, chociaz bardziej mi podchodza pod New Romantic, jednakze oba sa swietne...

new wave..? new romantic, jesli juz. EBM jest super. i party z EBM sa ekstra. a tak z zupelnie innej beczki, jak mawial nieodzalowany TOMEK BEKSINSKI, to ja oprocz tego wszystkiego, to kocham tez.... DRUM'N'BASS..! ;-)

Gość alan wilder.
sister no mercy nie oslabiaj mnie :) new romantic to duran duran, spandau ballet czy howard jones ... :) Joy Division, Talk Talk, Camouflage i oczywiscie Ultravox to klasyka New Wave... A to Twoje EBM niczym nie rozni sie od zwyklej techniawki i lubu dubu... i nie mieszaj prosze w to zmarlego Beksinskiego....