Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cokooolwiek

Ciąża?

Polecane posty

Chciałam spytać jakie waszym zdaniem jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych i prezerwatyw. Pierwszy okres trochę mnie zaniepokoił bo był krótszy, ale następny już normalny. Jakieś dwa dni po pierwszym okresie zrobiłam [popołudniu] test ciążowy, którego wynik był negatywny. Mam się czym martwić?

Gość na ciąże nie ma najmniejszych
szans....

Że niby co Ci chłopak mówi? Same w sobie tabletki są mega skuteczne, no ale wiadomo, tej ochrony nie widać. Ale dodatkowo prezerwatywa, która o ile nie pęknie lub się nie zsunie daje 100% bezpieczeństwo wyklucza ciąże na 1000%.

Powiem tak, sama z mężem stosuje antykoncepcje hormonalną plus gumki - nie możemy teraz mieć dziecka i używamy jednego i drugiego dla świętgo spokoju. Prezerwatywa niepęknięta daje 100% zabezpieczenie, ryzyko jest takie że może pęknąć - stąd jeszcze hormony. Hormony same w sobie też daja prawie 100%, ale sam lekarz mi powiedział, że czasem zawodzą. No a tutaj nie wiadomo kiedy zawiodą bo tego nie widać. Ryzyko że zawiedzie na raz jedno i drugie jest w zasadzie 0. I my jestesmy spokojni i wy też powinniście być.

Gość gruszkakula
Nie ma żadnych szans.