Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczek dla zdrowia

Od kiedy mozna dac sok z kartonu?

Polecane posty

Gość soczek dla zdrowia

Np tymbark,hortex-jabłkowy?Ile mniej wiecej wasze dzieci miały jak przestałyscie kupowac soki dla niemowląt?

ok pol roku, najpierw dawalam soki wlasnej roboty potem stopniowo kubusie, leony itd.. od ok 10mca pije maly wszystkie soki

Gość moim zdaniem to w ogole
soki z kartonu sa niezdrowe, polecam kupic sokowirowke i robic wlasne, oczywiscie z normalnych warzyw a nie z supermarketu

Gość soczek dla zdrowia
no własnie mi chodzi o to zeby juz nie kupowac ani nie robic soków,moj syn ma rok ale nadal mu kupuje bobofruty,soki bobovity itp owszem kubusia tez pił ale z kartonu zadnych,dlatego pytam kiedy dałyscie takie zwykłe sklepowe?

Gość soki z kartona
Takie soki nie mają żadnej wartości. To dlatego na opakowaniach od pewnego czasu widnieje wyraźny napis: SOK Z KONCENTRATU. Bo to nie jest to samo co NATURALNY, świeżowy ciśnięty. Przez lata sok 100% kojarzył nam się z czymś wspaniałym, a tak naprawdę: 1. słodzone aspartamem i innymi gównami 2. sztucznie dodane witaminy 3. sztucznie dobarwiane i czasem "dosmaczane" Zero wartości. Lepiej dać wodę z dobrym sokiem do picia bo wyjdzie taniej, a efekt ten sam. A jak soki to tylko ŚWIEŻE samemu przygotowane lub po prostu przetarte owoce (lub do gryzienia oczywiście, w zależności od wieku).

ja sie ustosunkowalam do Twojego nicka, bo soczek z kartonu na pewno dla zdrowia nie wyjdzie :)

Gość soczek dla zdrowia
he he no wpisujac tego nicka nie miałam na mysli sokow z kartonu tylko ogólnie...dlatego własnie pytam was bo bałam sie małemu zaserwowac sok inny niz dla niemowąt.a moja kolezanka daje soki z tesco 8 m-cznemy dziecku

ja sie jeszcze boję... ale kto wie moze poszukam takiego 100% sok, bez dodatku cukru ... poczytam co tam w sklepie mają

Gość soczek dla zdrowia
meaa a ile ma Twoje dziecko

ja sama nie pije takich sokow, wiec dziecku tym bardziej bym nie dala, wole ugotowac kompot a najlepiej to zrobic wlasnorecznie soczek :)

Gość soki z kartona
Powiedz koleżance, że ma kuku na muniu... niech sprawdzi SKŁAD tego soku z kartona z Tesco... słodzone CHEMIĄ - głównie toksyczny aspartam... ludzie co wy robicie... Te soki mają ZERO WARTOŚCI i jeszcze mogą SZKODZIĆ.

NIE MOŻNA DAWAĆ SOKÓW Z KARTONU BO TO SYF!!!!!!!!!!! jeśli już to naturalny sok z sokowirówki lub mięte, dzika róże, melisę itp.....

soki z kartona Powiedz koleżance, że ma kuku na muniu... niech sprawdzi SKŁAD tego soku z kartona z Tesco... słodzone CHEMIĄ - głównie toksyczny aspartam... ludzie co wy robicie... Te soki mają ZERO WARTOŚCI i jeszcze mogą SZKODZIĆ. MYŚLĄCA OSOBA!!!!!!!!!! dla mniej myślących!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=r2QmGpEK3ko

Gość soczek dla zdrowia
wole sie do ich zycia nie wtrcac wiec nie komentowałam tego

Gość ojeje ale buu
to ja juz wole dawac dziecku wode z sokiem od dziadka-domowy-z cukrem to cukrem-ale wiem, ze mi tam dziadek nie nawalil kg chemi zeby sok smakowal jak maliny a nie mozesz dawac dziecku wody-co to za moda na kubucie srusie... to samo g...o

mnie np tescie daja soki domowej roboty i sa one ledwo slodkie bo wiem ze prawie nie sypia cukru, ja sama jak np gotuje kompot to nigdy go nie slodze :) po takim czyms jak sprobuje soku z kartonu to mam odruch wymiotny, mimo ze rozcienczam go woda pol na pol ale i tak najlepsze sa soki z sokowirowki, ja uwielbiam marchewke, pomarancze i ananasa :) pyyyyyyyyyycha

nie wszysyc maja dostep do wlasnych owocow czy warzyw :/ po drugie te wlasne warzywa i owoce to tez neizle pija chemei z gleby i powietrza :D wiec tez nei sa zdrowe w 100% kolejna sprawa to nei kazdy ma czas na robienei soku/kompotu itp..

Gość nigdy nie daję
sok z kartonu to nie sok, tylko woda z cukrem, poczytaj skład :( ja daję prawdziwy sok wyciśnięty z prawdziwych owoców w sokowirówce, do 3 roku życia nie więcej jak 150 ml dziennie, powyżej 3 lat max 250 ml, większe ilości soku są niezdrowe, lepiej dać wodę i gotowane warzywa

Gość nigdy nie daję
ktoś tam napisał, że nie każdy ma czas robić sok faktycznie wrzucenie pokrojonego jabłka, marchewki i buraczka do pojemnika i zakręcenie blenderem zajmuje cały dzień... :( szkoda mi was ludzie

Gość ja nie dawalam nie daje
i dawac nie bede. Sama nie pilam to czemu mam mojemu dziecku kupowac ;)

Gość o kurka wodna
nie wszysyc maja dostep do wlasnych owocow czy warzyw :/ po drugie te wlasne warzywa i owoce to tez neizle pija chemei z gleby i powietrza wiec tez nei sa zdrowe w 100% kolejna sprawa to nei kazdy ma czas na robienei soku/kompotu itp.. więc wyobraź sobie ,skoro domowy sok nie jest taki zdrowy, jak bardzo niezdrowe muszą być soki z kartonu :O Mój roczniak pije wodę , kompot z owoców sezonowych których jest teraz sporo , ewentualnie soki kupne dla niemowląt ale bardzo sporadycznie . Ktoś wyżej pisał ze nawet rozcieńczony sok z kartonu smakuje gównianie w porównaniu do soku domowego . Ja dziś myslałam że się porzygam jak spróbowałam jogobelli truskawkowej . :O Bo ostatnio jemy tylko naturalne jogurty z musem z owoców sezonowych . Jogobella smakowała jak kilo cukru :O

Gość dokladnie racja
Mnie też rozśmieszyło, że można NIE MIEĆ CZASU zrobić soku w domu... włączenie sokowirówki, wrzucenie paru owocków i wciśnięcie guzika... sok sam poleci i po 3 MINUTACH temat zamykamy. I k... mać co to za matka która NIE MA CZASU na takie coś? Na pindrzenie w łazience potrzebne jest jej 10x więcej czasu lekko i na oglądanie Romantiki też. I STRZEŻCIE SIĘ JAK OGNIA __ASMARTAMU__ - TO GÓWNO JEST NIEMAL WSZĘDZIE I ZAWIERA W SKŁADZIE M.IN. SUBSTANCJĘ KTÓRA W ORGANIŹMIE NATYCHMIAST ZAMIENIA SIĘ W ALKOHOL METYLOWY CZYLI CZYSTĄ TRUCIZNĘ!!! PATRZCIE NA SKŁAD SOKÓW, NAPOJÓW, JOGURTÓW, SŁODYCZY,A NAWET GUMY DO ŻUCIA!!! CZASEM ASPARTAM NIE JEST PODAWANY WRĘCZ ALE MUSI BYĆ PODANA FENYLOALANINA - TO JEST JEDEN Z JEGO SKŁADNIKÓW KTÓRY ZAWSZE JEST WYMIENIANY W SKŁADZIE. NIE TRUJCIE DZIECI!!!

Gość re-ka-fe
nie daje się dziecko takiego ścierwa (przepraszam za wyrażenie, ale to prawda) jak soczki z kartonu. Jeśli masz ochotę dać dziecku sok-zrób sama i nie słodź

Gość temporale
w zyciu nie podam dzicku kubusia ani leona! przeciez one sa nafaszerowane cukrem! poszukajcie w sklepach produktow bezcukrowych bez dodatkowych syropow glukozowo-fruktozowych, bez polepszaczy smaku itd. nie idzicie na łatwizne! w sklepach ze zdrowa zywnoscia ale nie tylko, w lepszych supermarketach typu alma albo piotr i pawel da sie dostac rabenhorsty, holle itd!

Gość gość
Mój ma prawie 11 miesięcy,od czasu do czasu daje mu soczek ze słomka z tymbarka