Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwaga niski strop

Placenie na randkach a materializm dziewczyn

Polecane posty

Liz 83 bla bla czego ja niby nie zrozumiem, w tamtym twoim poście nic innego nie biło niż pogląd że zdobywanie kobiety to wydawanie na nią pieniędzy jeśli o mnie chodzi mam gdzieś czy wydam szmal na laskę czy na coś innego ale nie mógłbym wytrzymać 5 minut towarzystwa dupy co mnie ocenia po tym czy wydam , ile wydam, ile mam siana chyba że takie spotkanie traktuję jak wizytę w burdelu

nie będziesz mi mówić kiedy i gdzie mam iść do pracy:D zajmij się swoim życiem a nie moim.

Liz83 "ale mój facet ma więcej klasy w małym palcu niż ty bedziesz mial kiedykolwik w swojej głowce" on ma kasę więc jest dobrym mężem on ma kasę więc jest dobrym ojcem on ma kasę więc jest dobrym kochankiem on ma kasę więc jest dobrym przyjacielem może jeszcze on ma kasę więc jest wierny heh reszta facetów bez kasy to k.u.r.w.i.a.r.z.e reszta facetów bez kasy to chamowate s.u.k.i.n.s.y.n.y w stosunku do kobiet reszta facetów bez kasy to nieudaczniki reszta facetów bez kasy to nudziarze i podsumowanie twój facet z kasą > reszta i przestań pierdzielić o jakiś głębszych cudach bo masz takie poglądy jak napisałem wyżej i co z tego? nic jesteś jak większość płci żeńskiej, jesteś zwykła, twoje życie jest zwykłe pisanie farmazonów na forum nie wybija cię nic wyżej

nie traciłabym na to czasu uwierz mi gdyby nie tacy faceci jak ty....sam sobie wystawiles wizytowke..nie bede sie odnosic do twoich "argumentow" bo to oszczerstwa , nic o mnie nie wiesz....moge tylko powiedziec ze boli mnie to ze czasy w ktorych zyjemy zmieniaja sie ...to co kiedys bylo wazne -honor, zdobywanie kobiet odchodzi w przeszlosc...teraz dziewczyny walcza o facetow a niektorzy tacy jak ty każa za siebie płacić w knajpie:)

>może cie to zaskoczy ale wyobraź sobie ze zarabiam i to porównywalnie >do mojego faceta i waciki kupuje sobie sama....ale mój facet ma więcej > klasy w małym palcu niż ty bedziesz mial kiedykolwik w swojej głowce nie wiem jak tam twoj facet, nie chce go oceniac bo patrzac na to z kim sie zwiazał to bym watpił w to co on ma w tej swojej głowce, ale moze poprostu masz fajne ciało a on lubi poruchac wiec ta kwestie zostawie otwarta. Jedno co moge stwierdzic z pewnoscia to ja mam w tej swojej głowce zdecydowanie wiecej od ciebie :)

Liz83 mokrych gatek dostaniesz jak uda ci się prowokacja i zdementuję banialuk że laski za mnie płacą gdzieś tam? masz rozumowanie na poziomie płyty chodnikowej honor i zdobywanie kobiet to 2 różne rzeczy tępaku może powiesz że największa szmata w mieście tez ma honor, bo każda kobieta i tak ma honor, bo honor u nich działa na innej zasadzie, one zawsze mają honor tak tak książę , takie lafiryndy potrafią się walić i za to je czasem lubię :-D

jak kończą się argumenty to zaczynają się wyzwiska...tak to działa w marginesie społecznym

"margines społeczny" to strasznie nietrafione określenie i komu się skończyły argumenty jak nie tobie, żałosna próba odwrócenia kota ogonem zresztą teksty z podwórka raczej też ci sie wyczerpały ale piękna głowa do góry , w konwersacji na żywo jesteś lepsza, uroda zakrywa wszystko, i lepiej nie daj się nigdy zdemaskować bo debilizm wychodzi z ciebie w każdej wypowiedzi

bez urazy panowie (choć zastanawia mnie wasz wiek i czy przypadkiem chłopcami nie jesteście) ale czy naprawdę zapraszając dziewczynę na randkę do jakiejś knajpy na to głupie piwo czy kawę nie zapłacilibyście za nią? Oczywiście zakładamy, że nie jest to dziewczyna wyrwana na ulicy, ale np. siostra koleżanki, która wam się podoba i postanowiliście z nią gdzieś wyjśc by posiedzieć, pogadać i miło spędzić czas. Czy jakby ona powiedziała zapłacę za siebie to wy byście na to przystali czy może sami się o to upomnieli?

Gość nastka85
ja pomimo tego ze zarabiam o wiele mniej od swojego chlopaka zawsze staram sie abysmy placili po rowno, nawet na 1. randce nie pozwolilam mu za sibie zaplacic, nie dlatego ze ejstem jakas tam feministka itp. po prostu wedlug mnie z jakiej racji facet ma placic za kobiete?! tylko dlatego ze jest facetem a kobieta kobieta? i cisnienie mi sie podnioslo jak czytalam ze jakby facet na pierwszej randce za mnie nie zaplacil to bym sie z nim nie spotkala wiecej, i tlumacza sie zaraz ze nie sa materialistkami, jak to nie materializm to prosze mi wytlumaczyc co?!

Gość pomozcie wybrac
nie będziesz mi mówić kiedy i gdzie mam iść do pracy zajmij się swoim życiem a nie moim. patrzcie jak sie broni przed pojsciem do pracy, no tak, w koncu nie po to dorwala bogatego faceta by chodzic do pracy, nie dosc ze materialistka to len jeszcze,

zazdrość cię zżera, że ja mam a ty nie? Nie pracuje z wiadomych powodów, ale tobie nic do tego i nie mam zamiaru się z tego tłumaczyć szczególnie tobie. A teraz pisz sobie co chcesz, ja tam ciebie ignoruje.

Czy naprawdę sadzicie , że tu chodzi o te 20 zł (koszt dobrego drinka)? Tu chodzi o ZASADY!!

EwelinaEwa yhy pewnie, wystarczy strzelić podpuchę że to dzieci i już faceci będą przyznawać ci rację a mi właśnie się wydaje że ty jeszcze mało w życiu doświadczyłaś albo jeszcze nie to co powinnaś pytasz o pierwszą randkę, dobra odpowiem ci... i zapytasz o drugą ? potem o trzecią? plujecie na facetów a same nie jesteście lepsze, facet traktuje laskę jak przedmiot jeśli ona sama za przedmiot się uważa, chyba że to jakiś nierozwinięty wieśmak związek faceta z kasa i ładnej laski to jest szczęście, dla wielu świat nic więcej nie ma, albo oni tego nie widzą nie krytykuję nikogo za to po prostu śmierdzi od was hipokryzją i próżnością a śmiało obeszłoby się bez tego

Gość pomozcie wybrac
oczywiscie najlepszy argument :) nie, biedna dziewczynko, nie zazdroszcze ci forsy faceta i bycia pasozytem , ja mam wlasna, mala (jak na razie) ale wlasna a z facetem spotykam sie dla niego, a nie dla jego forsy jedyny powod dla ktorego nie idziesz do pracy to lenistwo, bo chora pewnie nie jestes, spokojnie moglabys popracowac do pazdziernika ale jak widac wolisz caly dzien siedziec i pierdziec w stolek na koszt faceta choc zaraz zapewne wymysli argument ze jest tak ciezko chora!

Gość Monika1600
Ja uważam ze facet powinien płacić za laskę na randkach ale ona też nie powinna tego nadużywać... Mi osobiście jest głupio dy facet mi wszystko stawia więc zawsze się wykręcam że ja już nie chcę że chcę się przejść itd xDDD

beton ja zapytałam o pierwszą randkę tylko z ciekawości. Chodziło mi o to czy właśnie możesz tą kawę postawić czy masz takie zasady, że nie i koniec. Odnośnie dzieci, nie napisałam, że nimi jesteście, ale bez urazy Twoje słownictwo nie wskazuje na poważnego wiekiem faceta. Chyba, że wywodzącego się z marginesu jak to koleżanka wspomniała:P

Gość oliweczka hipp
"ja uwazam, ze jak mezczyzna zaprasza kobiete na pierwsza randke np na kolacje, to powinien zaplacic. bo w koncu zaprosil. ale jak uz zaczna sie spotykac regularnie, sa na spacerze etc i przechodza kolo np lodziarni to kobieta powinna juz wykazac jakas inicjatywe i zaproponowac, ze sama sobie zaplaci za tego loda. milo by bylo tez dyby ona czasem tez zaprosila do kina czy na kolacje. jesli kobieta od miesiaca potulnie chodzi na randki i ine spotkania i jeszcze ani razu nie zaproponowala, ze zaplaci, dolozy sie to jesli nie jest bardzo biedna, to moim zdaniem moze byc materialistka. " Zgadzam sie z powyzszym. "I nie dotyczy to wyjsc do kina czy na kawe ale nawet na wycieczki np na Teneryfe czy na Cypr itd placi facet" Nigdy nie pozwolilabym zeby facet fundowal mi takie prezenty. Liz 83 -> A co w tym takiego zlego, ze gosc nie chcial placic 5zl prowizji? W koncu to jego kasa, nie Twoja, a skoro uwazasz, ze 5 zl to nic to moglas mu je dac. Gosc zreszta zadeklarowal sie, ze zaplaci za kolacje. Niemniej jednak doceniam to, ze sama tez zaproponowalas ze zaplacisz za to wyjscie.

pomozcie wybrac- ok, mój ostatni post skierowany do ciebie. Jestem zdrowa, a przynajmniej o żadnej chorobie nic mi nie wiadomo. Jak juz pisałam nie pracuje w tym miesiącu z pewnych powodów naprawde istotnych, ale to nie twoja sprawa. Pohamuj swoje wścibstwo i zajmij się czymś innym. A teraz proszę czekam jak mnie wyzywasz od leni lub bawisz się w zgadywanki by trafić w powód dla którego nie pracuje. Czekam z niecierpliwością aż dasz upust swej głupocie:P Aha i jeszcze jedno produkuj się do woli ja ci już odpisywać nie będę:)

Gość pomozcie wybrac
odpiszesz, odpiszesz :) ten miesiac juz sie wlasciwie konczy, to idz do pracy w nastepnym, niech zgadne- masz kolejny istotny powod, a potem zaczniesz kolejne studia i kolejne by tylko nie isc do pracy, choc pewnie kiedys tam urodzisz dziecko, i oczywiscie- bedzie to powod zeby nie pojsc do pracy hipokrytka, materialistka i len

bo skąpstwo wychodzi własnie w takich blahych sytuacjach...nie było mu głupio szukać pół godziny tego właściwego bankomatu...ja bym się spaliła ze wstydu...aż głupio mi było coś zamówić bo nic bym nie przełknęła...zamówiłam wtedy tylko wode....żeby nie było że go naciągam na koszty:)

moim zdaniem to jest wszystko kwestią dogadania się w związku, ale jakby mnie facet zaprosił na randkę i kazał potem płacić to bym zapłaciła ale też bym się więcej nie umówiła. Podobnie jak ja jakbym ja zaprosiła nieważne czy faceta czy znajomą na kawę to bym ja płaciła za wszystko. Dla mnie to proste, tak mam juz to przyjęte. P.S no dobra humor mi się poprawił to masz kobieto. W sierpniu bedę pracować do października, zadowolona, a może zdziwiona? Dzieci mieć nie chcę więc daruj sobie te gadki o ciąży:P Czy cos jeszcze Panią interesuje, a może jakaś specjalna ankieta tylko dla mnie i na temat moich finansów:P

u mnie to jest tak że niczego nie analizuje przed randką albo w trakcie, spontan całkowity , zdarzyło mi się wydać dużo na kobiety, te pierwsze 'piwo' kupuje facet na standardowej randce, ale nie każda pierwsza taką musi być przychodzi taki moment że chcę widzieć w kobiecie więcej niż wygląd, czasami jest to szybko na 1 randce, czasami później, kumasz? jesteś pusta w momencie jak oceniasz chłopaka po złotówkach na 1 date, i jak widać hektary życia doświadczeń do tego byś mogła trafnie ocenić mnie jakim jestem facetem jeśli powierzchownie czytasz i jesteś niekumata to wysoko lotne słownictwo i tak nie pomoże

beton spokojnie, wyhamuj trochę:O Nie, oceniam po kasie na pierwszej randce. Bardziej po kulturze, jak facet zaprasza do parku na spacer to i tam obowiązują zasady kultury, jak zaprasza do knajpy na to piwo to zasadą jest, że stawia, w końcu zaprosił. Jeżeli zaś ja zapraszam na piwo to ja stawiam, a przynajmniej mam takie zamiary. Tu się nie ma co oburzać, wystarczy znać kilka zasad. Mój facet nie pozwala mi płacić za siebie ani za niego, ale to nie oznacza, że się mu nie odwdzięczam ( żeby nie było podtekstów, gotując obiad lub kolację). Ja nie wem na jakie ty trafiałeś panny, ale skończ już z tym, że uroda to nie wszystko itd. bo ja o tym doskonale wiem.

Gość b ładna
mały pierdolnięty księciu- jestes niekulturalnną ISTOTĄ, trzepaczem przed kompem swojego maciupkiego freda, w życiu nic nie widziałeś i nigdy nie miałeś dziewczyny: CO TY WIESZ O ZABIJANIU? jestes chamem i prostakiem z tego co piszesz moge wnioskować, ze nigdy nie miałeś przykładnej rodziny, panowała w twoim dzieciństwie czysta patologia, chyba lali cie antenką od radia :D PROSTAKIEM JESTEŚ, WIEC DO CIEBIE BARDZO PROSTO I ZROZUMIALE NAPISAŁAM:) WIECEJ NAWET NIE CZYTAM TWOICH DEBILNYCH WYPOWIEDZI, bo zaraz sie zżygam, szkoda że nie na ciebie, szkoda, nara 🖐️

Gość LaskaPitbulla
No to powiem Wam co ja wczoraj przeżyłam... Koleś się ze mną umówił (to on zaproponował spotkanie)... Poszliśmy do kawiarni... Niby wszystko super -fajnie się rozmawialo, miło było... Gdy przyszedł kelner z rachunkiem okazało się, że za całą zabawę tzn za cały rachunek mogłam ja zapłacić i on się nawet nie skapował co zrobił... Należę do dziewczyn, które maja honor i płacą same za siebie, ale żeby płacić za rachunek kolesia? Hallo to po co mnie zapraszał? Żebym była jego sponsorem? Najgorsze jest to, że on nie ma swiadomości tego, że to ja zaplacilam za tą zabawę...Hmmm i jeszcze pytał mnie "o czym myślisz"...Hmm powinnam odpowiedzieć : "o tym,że jesteś takim kretynem" Na pierwszym wyjsciu od razu taka wtopa :(

Gość golden flover
Zazwyczaj to moj facet za mnie placi,ale zdarza sie ze i ja wyciagam portfel z wlasnej nie przymuszonej woli.Nie traktuje go jak bankomat,kup to,kup tamto,zaplac za to,itd. Wspolczuje partnera panienek ktorym jest szkoda zaplacic 100 i wiecej za obiad,bo to takie uwlaczajace...

Czytam sobie Wasze wypowiedzi i momentami włos mi się jeży na głowie. Myślę że tu nie chodzi o kasę, ale o klasę. Gdy facet zaprasza kobietę i oczekuje że ta za niego zapłaci, to rzeczywiście dupek. Gdy facet zapłaci za randkę, pierwszą, drugą, mądra kobieta zaproponuje na kolejnej przynajmniej dołożenie się do rachunku. Czy facet zgodzi się na to czy nie, to już inna sprawa. A mądra kobieta z klasą sama zaprosi gdzieś faceta i będzie chciała zapłacić całość, aby się najzwyczajniej w świecie zrewanżować i dać do zrozumienia, że docenia to co on dla niej robi i że sama jest kobietą zaradną. Zesrana księżniczka będzie oczekiwała że facet zawsze za nią zapłaci. I zawsze sobie znajdzie powód, dla którego nie może pracować. Nauka nie jest żadną przeszkodą, wczoraj wypowiadała się dziewczyna 15-letnia, która pracuje dorywczo i dorabia sobie nie dlatego że w domu czegoś brakuje ale że chce mieć pieniądze na własne wydatki.

Gość lolomiga
i yak boski zamknal ryj szczekaczom :D