Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzudzu

Ciąża, opalanie, gorąca kąpiel

Polecane posty

Gość Dzudzu

Dlaczego opalanie się podczas ciąży czy gorąca kąpiel może wywołać skurcze macicy? Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wcześniej o tym nie wiedziałam i opalałam się godzinami na pełnym słońcu, w bikini. Odkąd wiem, już tego nie robię. Czy jeżeli do tej pory nic mi się nie stało, to czy istnieje możliwość poronienia?

Gość Dzudzu
Dodam, że jestem dopiero w 4 tc

Gość syntetixxxx
opaanie i gorąca kąpiel powoduje przegrzanie organizmu i moze dojść do poronienia

Gość jestem w 37 tc
Oj przestan i nie panikuj. :) Ja cala ciaze biore gorace kapiele w wannie albo pod prysznicem, nadal sie opalam w ogrodku (fakt, ze posiedze godzinke, albo dwie, bo dluzej po prostu nie wytrzymuje no i zaslaniam brzuch) i wszystko jest ok. Moja polozna nawet mi poradzila, ze jesli mam skurcze (a wiadomo, ze w 3 trymestrze pojawiaja sie coraz czesciej) to najlepiej wziac cieply prysznic lub kapiel i faktycznie pomagaja, takze spokojnie nie panikuj i nie popadaj w paranoje, a dbaj o siebie, zdrowo jedz i bedzie wszystko ok :)

Gość jestem w 37 tc
Oczywiscie dodam, ze woda w wannie ma byc ciapla w kierunku goracej, ale nie bardzo goraca. Ja mam termostat i tem. nigdy nie ustawiam na wyzsza niz 38 st C i jest ok. Tak mi zreszta poradzila polozna, ze tem. do 38-39 st. jest najlepsza.

Gość Dzudzu
Trochę się naczytałam na ten temat i dlatego byłam zdziwiona, że po takich porcjach słońca gin powiedział, że z ciążą jest wszystko ok, jednak płód jest nieco mniejszy niż powinien być. Ale powiedział żebym się tym nie martwiła, ponieważ poza tym jest wszystko ok.

Gość Omg omg
Ty się ciesz, że jest wszystko dobrze!!!

Gość podtrzymuje

Gość cbkibq/kabdfkjlbckj
tak wcześnie wiesz o ciąży??????? i juz gin widział zarodek na usg i ze jest w porządku???? dziwne:-o

Gość Dzudzu
No tak. zrobił mi USG dopochwowe

Gość Ratunku Nie wiem co robić
Wczoraj opalałam się około 40 min na słońcu i od wczoraj boli mnie brzuch. Nie jest to silny ból, ale jednak się martwię. Mogło się coś stać mojemu maleństwu?

Gość Ratunku Nie wiem co robić

Gość w kazdej ciazy
opalalam sie w solarium,na braz,jedynie zaslanialam sobie brzuch i najwazniejsze jest zeby sie nie przegrzac,czyli solarium z klima,reszta nie ma znaczenia i nie jest szkodliwa dla dziecka