Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenia123

ile dla ksiedza w drugiej parafii?tylko zapowiedzi?czy połowa?

Polecane posty

mam pytanie ile dla ksiedza ? u mnie jest troche niestandardowo, bierzemy slub w parafii narzeczonego, ide niedlugo do mojego ksiedza, wlasciwie czasowo mieszkam gdzie indziej, ale to moj adres staly i nadal moja parafia. wiem ze na pewno daje sie na zapowiedzi i metryke chrztu, ale co ze slubem? czy połowe jak za normalny slub? czy wogole nie? poradzcie

Gość ta połowa to od jakej sumy
?

tak slyszalam, tylko wlasciewie niewiem czy polowa od ceny ktora jest w tym wlasnie moim kosciele czy inaczej. po prostu niewiem. a moje pytanie ksiedza niewiem czy nie zasugerowalo by placenia

Gość bumtralalalabum
odpis chrztu powinnas dostac za darmo zapowiedzi wedlug prawa kanonicznego SA DARMOWE i NIE KONIECZNE - wiec po co placic?

Gość bez przesady mozecie wziac
slub gdzie wam sie podoba. a ze bierzecie w parafi narzeczonego to nie ma znaczenia. u siebie mozesz dac ofiare za odpis chrztu i na zapowiedzi, zazwyczaj tak juz wiedza ile się daje. za slub sie nie placi. czasem za licencję chcą jak za połowę ślubu bo spisuje się wtedy protokol i wszystkie sprawy zalatwia a potem tylko slub gdzie inndziej (trzecia parafia ani twoja ani narzeczonego). ale to tez da się obejsc, trzeba prosić o zgode a nie o licencję. wtedy wszystkie formalności zalatwia sie w kosciele trzecim i tam się placi za slub.

Gość xxAAxx
my dalismy 50 zl z odpis chrztu i bierzmowania, a potem 50 zl za danie na zapowiedzi i tyle.

Gość majóweczka_majowaaa
My płaciliśmy w parafii męża za połowę ślubu. Tak zażyczył sobie ksiądz. W sumie w męża parafii zapłaciliśmy 150 za zapowiedzi i 200 za nic - no chyba że za to że nas w kancelarii przyjął.