Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohhcourtney

Krwawienie z odstawienia wyklucza CIĄŻĘ?!?!??!

Polecane posty

Gość ohhcourtney

Witam mam pytanie ponieważ strasznie się denerwuje... od pewnego czasu zażywam tabletki Logest, toleruje je dobrze, nie mam zadnych skutkow ubocznych, no może oprócz bolących piersi. w czerwcu, dokładnie 5 albo 6go miałam problemy z zołądkiem, wymiotowałam (tabletki przyjmuję zawsze o 22 punktualnie) więc świadomie nie wziełam tabletki o planowanej godzinie tylko czekałam do końca wymiotów, a wymiotowałam całą noc. wymioty skonczyły się o 8 rano od razu wiec wziełam tabletke. (czyli miałam 10 godzin spóźnienia z tabletką). niestety równo 4 godziny po tym, kilka min po 12 zwymiotowałam znowu... był to koniec 2go tygodnia przyjmowania tabletek. bałam się że w 4 godz pigułka się nie wchłonie. po tym zdarzeniu kilka dni kochałam sie tylko raz, to było 9 lub 10 czerwca. na szczęscie dostałam w terminie krwawienie z odstawienia, obfite jak zwykle (nie plamienie) więc się uspokoiłam. potem, zaczełam nowe opakowanie ale konczac je nie zrobiłam przerwy 7dniowej bo mi nie odpowiadała w tym czasie tylko wziełam od razu kolejne opakowanie które teraz zazywam. cały problem polega na tym, że od kilku dni (a dokladniej od łączenia opakowan) pobolewa mnie podbrzusze tak jak na okres... poza tym mam zapalenie pęcherza i non stop latam siusiu (towarzyszy mi ból przy oddawaniu moczu). i teraz sie boje czy mimo tego krwawienia z odstawienia mogłam zajść w ciążę (to byłby 5-6 tydzień...) proszę o pomoc

Najprawdopodobniej brzuch Cie pobolewa, bo organizm jest obciążony przyjmowaniem dwóch blistrów bez robienia przerwy. Krwawienie raczej wyklucza ciążę. Jeśli masz wątpliwości, to zrób test.

Gość ohhcourtney
dziekuje!