Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o n a s

tak wyglada moj zwiazek .. to normalne ?

Polecane posty

Gość emima
a Diana Krall to jazz... Rusted brandy in a diamond glass, Everything is made from dreams. Time is made from honey slow and sweet. Only the fools know what it means. Temptation, temptation, temptation, I can't resist! Well I know that she is made of smoke, But I've lost my way. He knows that I am broke, But I must play. Temptation... Dutch pink and Italian blue. He is there waiting for you. My will has disappeared, Now confusion is so clear. Temptation.....

Gość =========================
Stali bywalcy, ale nie wiesz czy Ty nie będziesz z nimi. Co sugerujesz z pokusą...? Diany Krall, Poważnie. teraz mam telefon...............................

Gość emima
hmmm... masz i tłumaczenie... tysss pikne... Temptation...Rdzawe brandy w diamentowym szkle - Wszystko jest stworzone ze snu; Czas jest zrobiony z miodu - wolny i słodki; Tylko głupcy wiedzą, co to znaczy. Pokusa, pokusa, pokusa - Nie mogę się oprzeć! Cóż, wiem, że ona jest zrobiona z dymu, Ale ja już zgubiłam swoją drogę. On wie, że jestem spłukana, Ale ja muszę grać! Pokusa... Holenderski róż i włoski błękit - On czeka tam na ciebie. Opuściła mnie ochota, Teraz wszystko jest takie oczywiste. Pokusa...

Gość emima
"... Wszystko jest stworzone ze snu..." może mnie tu nie ma tak naprawdę... może nie ma ciebie... może tylko w swojej wyobraźni istniejemy ??? ... hmmm.... pokusa ale na zachwycenie się życiem... kurcze ja kiedyś taka byłam ale mi wciąż mówiono, że trzeba myśleć konkretnie rzeczowo, a ja czasami lubię pomarzyć... zachwycić się czymś pięknym...

Wróciłem i czytammm...

Zachwycam się codziennością i że jeszcze trwam... Tekst tej piosenki jest dla mnie ..... za trudny? ....brzmi podobnie jak współczesna poezja polska, bardzo dzisiejsza: Wiatr motyl pole ograniczeń a ja , ja chcę Wiosna.... itd. Wojaczek był dla mnie trudny, ale podobny do mnie....? Więc czytałem w hm...młodości. muszę usłyszeć tę pieśń. TY mi się wydajesz ...spoko. Dobrze, że przetłumaczyłaś mi tekst, bo ja mogę co najwyżej się domyślać co autor miał na myśli. ojej , ale to długo trwało.

Czy Krall była w Polsce, Sopocie?

Gość emima
posłuchaj koniecznie... i inne jej piosenki też... była w Polsce... ale nie pamiętam gdzie...

Mam: * 2009- w marcu wydaje album Quiet Nights, który od razu trafia na szczyt m.in. polskiej listy sprzedaży (OLiS). W Listopadzie wystąpi 3 razy w Polsce: 6 listopada 2009 w warszawskiej Sali Kongresowej, 7 listopada w Domu Muzyki I Tańca w Zabrzu oraz 25 listopada w Hali Stulecia we Wrocławiu

Po twarzy wydaje mi się, że ją znam. Ten jej jazz to chyba jakaś melodyjna spokojna odmiana.

Gość emima
hmmm aż kusi, żeby się wybrać...

To co, mooożeeee?

Gość emima
kto wie... ???

Skąd ta niepewność? Jedziesz i już! Co masz zaplanowane na listopad, dwa lub trzy lata przed końcem świata?

Gość emima
ale nie znalazłam info o koncercie... mam taką stronkę, gdzie można wyszukiwać imprezy i kupić bilety itp. i nie ma jej tam... więc to może jeszcze w trakcie organizacji ??????

Sprawdzę to odpiszę. Jak będzie to jedziesz?

Gość emima
jakby tak w Warszawie, to dlaczego nie ???

W W-wa dużo wiary, ale to nie Metallica, na którym to koncercie niemożna się nigdzie wcisnąć. Rozumiem że do W-wa Masz bliżej?

Gość emima
tak i miejsce do przespania po koncercie

Więc... skąd Ty ... mieszkasz, Pani nieznajoma?

Gość emima
:-) czy to ważne... w tym wirtualnym świecie...

Gość emima
jeżeli Wrocław i Zabrze odpadają, a Warszawa też z noclegiem, to i tak masz wskazówkę ;-)

e, taka tam ciekawość. Ja mam bliżej do Poznania. Wracając do pieśni jazzowej: Co Cię ujęło w/w tekście pani Krall?

Do Wrocławia miało być, a ja jednak jak większość facetów nie potrafię czytać między wierszami i gubię się między wskazówkami. Z noclegiem masz ogromną wygodę miła Warszawianko.

Gość emima
nie, w Warszawie to ja tylko nocleg mogę mieć... jakby trzeba było...

Gość emima
a w tekście... hmmm ... niedopowiedzenie... tak ni to jawa ni to sen ... a w niej tęsknota, jakieś ulotne wrażenie ... nie analizowałam tak dokładnie, tekst polski też wysyłając Tobie przeczytałam dokładniej... jest po prostu piękna...

Miło usłyszeć, zobaczyć .... twój tekst. myślałem że zasnęłaś, tak Cie męczę. forum Po 30-tce (Życie dojrzałe) Muszę tu poczytać. Miła Śpiąca Królewno w Warszawie. Ale, jedziesz?

Gość emima
na tym forum dużo spokojniej... albo inaczej- w innym stylu... tylko czytałam... ale jest O.K.

Sprawdzimy jak brzmi pani Krall. Kiedyś... Mnie... zakręcił mną film ''Siedem Dusz''. Łza się zakręciła w oku. Miłość nie jedno ma imię, powiedział gej do kolegi... a, że miłość jest potężna, to każdy trwał przy swojej. To forum chyba fajniejsze jest... Dzięki Tobie tam wskoczyłem. Będę kończył, żeby dać Tobie trochę odpoczynku.