Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gebrinnnn

Rozpieszczone dziecko - co robić?

Polecane posty

Gość gebrinnnn

Od razu na wstępie napisze, że to nie ja je rozpieściłam. Kilka tygodni temu miałam poważny wypadek samochodowy. Wylądowałam w szpitalu 400km od domu. Mąż w tygodniu musiał pracować więc nasz 4letni syn był pod opieką mojej mamy. Tydzień temu wróciłam do domu i jestem załamana. Babcia rozpieściła syna do granic możliwości. Nie słucha się, a jak mu się czegoś odmówi to wpada w histerie bo babcia mu pozwalała, bo dawała itd. Podczas mojej nieobecności mąż upominał cały czas babcie aby się powstrzymała z tym uleganiem na wszystko ale ona była głucha, twierdziła, że dziecko trzeba czymś zająć skoro matka jest w szpitalu. Nie wiem już co mam robić bo z synem nie idzie wytrzymać w domu, jest ciągły krzyk, płacz. Nie poznaję syna. Co zrobić?

Gość Natasha 15
po super nianie zadzwonic:) oglądnąc kilka jej odcinków i robić tak jak ona uczy innych rodziców...jest malutki i napewno pomogą jej rady..Mój tata wszystko robi jak super niania... bo ogląda i czyta jej ksiązki..i mój 3 letni brat wie jak się zachowywac i jak krzyknie albo kopnie w ogóle coś przeskrobie to idzie na 3 minuty do kąta i potem tata mu mówi co zrobił źle...a teraz mały sam się pilnuje, bo nie lubi siedzieć w kącie..jej rady są pożyteczne

Gość Luna-30
dokładnie... wprowadz dyscyplinę... niestety ja tego zrobic nie moge :( i moje dwie córeczki wchodzą mi na glowe ... a znajomym jak do nich jedziemy to pisza po scianach :( i jest nieprzyjemnie... niestety .... pozdrawiam

Gość Natasha 15
ale to nie jest wcale takie trudne przeciez..!!!to są dzieci..a panie są dorosłe i panie mają żadzić! Mój tata został sam z nami. mój brat miał 4 lata a drugi noworodek..i tez bylo trudno..ale tata sobie poradzil..Teraz mamy macoche i jest jeszcze lepiej...nie mozna pokazac ze dziecko zadzic mozna..po jednym odcinku super niani wszystkiego sie mozna dowiedziec..i nie mam zamiaru sie wymadrzac pisze tylko to co wiem i mysle

Gość Mimi 25
Natasha dokładnie popieram twoje zdanie jej porady sa super i nietrudne ale ja mam trudnego meza i jest bardzo ciezko wprowadzic dyscypline a co dopiero krzyknąć :( wcale sie nie wymądrzasz piszesz prawde i wlasne doswiadczenia a to jest najwazniejsze :)

Gość Natasha 15
to męża też można podszkolić..:D a dlaczego trudnego? tez z nim porozmawiać...

Gość Luna-30
przepraszam to ja pisze z konta mojej siostry :) przed chwila to ona korzystala a ja w tym pospiech zapomnialam zmienic pseudonimu :)

Gość Luna-30
co du duzo mowic jestesmy z zwiazku mieszanego niem-pol i mamy zupelnie rozne poglady :( przez to wybuchaja klotnie jak jedziemy do jego rodziny to jets tak ze wszyscy chwala jaki to on ojciec nie jest jakie to wspaniale corki MA (on) a ja gdzies w kacie siedze i tak slucham :(

Gość Natasha 15
Rodzice mojego taty tez nie są polakami..ale wychowal sie mój tata w polsce..ale zawsze z mama mieli te same zdanie na temat wychowywania...teraz z moja macocha tez..wiec nie rozumie troszke pani..może dlatego, że jestem za młoda na to..

Gość Luna-30
ja w twoim wieku te na wszystko patrzylam w prosty sposo latwy teraz tez bym tak chciala ale nie dam rady :( dopoki jego matka (mieszka w berlinie jak i cala rodzinka :) ) nie przyjechaal do polski :( i nie zaczela sie rzadzic bylo super ale potem brala dziewczynki do siebie np na weekend ktory trawal nieraz 2 lub 3 tyg a moj maz tlumaczyl ze moja mama jest na miejscu i ma staly kontakt z nimi a jego nie i ma prawo je wziasc :( koszmar ... nie wiedzialam co robic :( ....

Gość Natasha 15
mój tata jak musi zostawić moich dwóch młodszych braci na jeden dzień to ma zły dzien..bo woli, zeby byli w domu ...

No i tak to się kończy, kiedy matka zamiast dbać o dzieci wyleguje się po sanatoriach :O Ja też będąc matką miałam skierowanie do szpitala, ale nie pojechałam, bo ważniejsze mi było dziecko od bólu nerki :O Więcej poświęcenia drogie panie, więcej rozsądku :O :O

Gość Luna-30
:) to ty pewnie tacie pomagasz przy chlopakach :):) ... a jak ci sie ukladaja stosunki z macochą ?!

Gość Luna-30
kobieto ona miala wypadek a nie w senatorium zeby sobie odpocząć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Natasha 15
no jasne, że pomagam:) jest najlepszym tata na swiecie i zawsze zrobie wszystko dla niego:) a Macocha jest super:) jest świetna mama dla braci i moja przyjaciółką:)

Gość Luna-30
Natasha bardzo rzadko sie takie rzeczy slyszy bardzo sie ciesze :) b.bym chciala zeby moja tesciowa taka byla :) echhhhh a ile chlopcy maja lat ?

Gość Natasha 15
:):) 8 i 3,5

Gość Luna-30
łooo to dużo pracy z nimi tzn . pewnie ich wszedzie pelno kiedys kolezanka podrzucila mi bo wyjechala na wakacje z mezem swoje pociech tez chlopcow 9 i 4 lat :) i jeszcze te moje dziewuchy myslalam ze oszaleje :) ale wesolo bylo :) :)

Gość Natasha 15
nio czasem jest masakra..ale sa fajni..ten co ma 8 lat to chodzi na karate i sztuke walki i gra w koszykówke wiec prawie w domu go nie ma..a mlodszy łobuziakuje..ale wie jak, bo jak krzyknie albo powie brzydkie słowo to idzie do kąta a tego strasznie nie lubi..i uwielbia jak mu się czyta ksiązki o historii..najlepiej o wojnie światowej..będzie mądrzejszy ode mnie:)

Gość Luna-30
no to widze ze zajecie mają :) bardzo dobrze :) moje dziewczynki tez chodzą na basen , starsza na balet mlodsza lubi ogladac ksiazeczki a potem po nich rysowac i wywalac przez okno !!! jakis taki nawyk dostala :( pewnie po tym jak moj mąz sie wkurzyl i wyrzucil dokumenty przez balkon :( ale mialam ubaw :) :)

Gość Natasha 15
zawsze chciałam siostre...nawet malutka..teraz:D miło się z Panią pisało, ale kłądę się spac, bo juz na oczy nie widze..dobranoc:)

Gość Luna-30
mi z toba rowniez jestes bardzo mądrą i dojrzalą w swoich wypowiedziach :) ja tez zaraz ide spac bo mialam ciezki dzien :) wycieczka rowerowa :) z dziewczynkami :)

Gość Luna-30
no tak z tymi programami różnie :( mam nadzieje ze jak najszybciej powrocisz do zdrowia :) a może w twojej rodzinie jest ktos kto moglby w ciagu dnia ci pomóc np jakas ciotka co siedzi w domu nie wiem juz sama ciezka sprawa :( trzymaj sie :)

Gość Luna-30
mytyttt ma racje ;) pogadaj z nią ... i niech ci pomoze

Gość Natasha 15
Najlepiej opiekunke wynająć do pomocy