Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela89

odstawienie tabletek pomocy!!!

Polecane posty

Gość ewela89

Hej!Brałam tabletki antykoncepcyjne Yaz przez miesiac i dostalam okres. Zaczelam 2 opakowanie ale wzielam tylko 4 tabletki bo wyjechalam na wakacje i zapomnialam opakowania. i po 3 dniach znowu dostalam miesiaczke. czy to normalne??? Aha i jak z dniami plodnymi po tym zajsciu???normalnie jak po miesiaczce czy jak???

Teraz nie określisz dni płodnych i niepłodnych, bo masz zachwiania hormonalne związane z przyjmowaniem i odstawianiem tabletek. Nie muszę chyba dodawać, ze nijak nie jesteś teraz zabezpieczona ;) To, co masz teraz, to krwawienie czy plamienie? Może się zdarzyć i to, i to, bo organizm zwariował przez tabletki.

bardzo marnie. rozregulowałaś sobie organizm, takie krwawienie jest normalne a płodność podnosi się z dnia na dzień. w tej chwili nawet nie ma sensu liczyć dni płodnych jak przed braniem tabletek, bo i tak nie wycelujesz kiedy jest owulacja. jedziesz na gumie

Gość ewela89
teraz mam krwawienie takie bardziej czerwone bo przy poprzednich okresach miałam bardziej bordowe. Czy to mozliwe ze w czasie trwania tamtego okresu np. dostalam go w piatek we wtorek juz nie mialam i przestalam we wtorek brac tabletki i w piatek znowu dostalam czy to mozliwe ze jestem w ciazy jak współzyłam przez cały tydzien do niedzieli a we wtorek przestalam brac tabletki i mimo to wystąpilo krwawienie z odstawienia???pomóżcie!

tak, mogło wystąpić, w końcu ODSTAWIŁAŚ tabletki. i jak mamy pomóc? brygada RR z tabletkami przyjedzie? przeczekaj, przeżyjesz we wtorek wzięłaś ostatnią, czy właśnie w ten dzień nie wzięłaś? plemniki podstępne mogą przeżyć w organizmie kilkadziesiąt godzin, więc od niedzieli sama sobie policz.

Gość ewela89
we wtorek wzielam ostatnia tabletke w poniedzialek, srode czwartek piatek sobote i niedziele byl stosunek (w niedziele nawet 2...) i czy mimo to ze odstawilam tabletki i wystapilo krwawienie moze to oznaczac ze jestem w ciazy? i czy w trakcie tego krwawienia co mam teraz moge zajsc w ciaze???

Gość ewela89
powiem inaczej bo sama sie zakrecilam dostalam planowana miesiaczke z odstawienia w piatek, w sobote zaczelam brac nowe opakowanie tabletek (przypominam ze zazywalem te 24+4 te 4 to tabletki placebo nie zawierajace hormonow) a we wtorek wzielam ostatnia tabletke.przez caly poprzedzajacy tydzien uprawialam stosunki plciowe i we wtorek skonczyla mi sie tamta miesiaczka i w piatek znowu dostalam rowniez w sobote czyli wczoraj wspolzylam bez zabezpieczenia. czy moge byc w ciazy??

Gość Wierra 333
jaka miesiaczke??? jak stosujesz tabsy to nie ma miesiaczki tylko krwawienie z odtsawienia!

Gość ewela89
no o to mi chodziło!!!

Gość ewela89
Pomóżcie to ważne!!!

Gość Wierra 333
czytalas ulotke?? tam masz napisane czarne na bialym ze jak zapomnisz tabletkle w 1 tygodniu a uprawialas seks tydzien przed tym to jest szansa! ty nie przyjelas kilku tabsow wiec szansa JEST!!!

Gość ewela89
no własnie wiem czytałam to tylko własnie dreczy mnie to czy mimo krwawienia z odstawienia ktore dostalam w piatek i po tygodniu znowu dostalam to mimo tego krwawienia moge byc w ciazy???

Gość Wierra 333
krwawienie dostalas bo przerwalas tabsy! a to nie swiadczy o tym ze nie jestes w ciazy!!!!!!!!!!!!!!! proponuje zrpobic tescik z krwi albo z moczu

Gość ewela89
Wierra 333: czy jak odstawilam te tabletki i podczas tego krwawienia uprawialam seks to tez moglam zajsc w ciaze???

Gość ewela89
jutro zrobie test ale czy wykryje taka wczesna ciaze??

Gość Wierra 333
oczywiscie ze moglas! masz w ukotce napisane ze powinnas zabezpieczac sie tez przez tydzien test zrob jakies 14 dni po stosunku! teraz za wczesnie

Gość ewela89
o kurde!!!dzięki czyli kiedy przestalam brac tabletki moglam sie stac tak jakby plodna od razu tak??? i wtedy moglo dojsc do zaplodnienia??

Gość Wierra 333
oczywiscie ze tak! ;( radze zrobic test z krwi kosztuje kolo 30 zł ale jest wiarygodny! tylko tez poczekaj ze zrobieniem go

Gość ewela89
czytalam na forum ze po odstawieniu tabletek mozna nie miec dlugo dni plodnych. Czy w wypadku tych Yaz jest inaczej???Bo w ulotce o tym nic nie ma :(

Gość Wierra 333
wszytsko zalezy od organizmu ale to co mowisz to jest w sytuacji jak konczysz brac tabsy i przyjelas ponad 18-19 tabsow ty przerwalas po 3-czy tam 4 tabletce a to jest 1 tydzien najniebezpieczniejszy! wiec szanse niestety na ciaze masz

Gość ewela89
o rany!!! Trudno mogłam sie tego spodziewac tylko co na to powie mój chłopak... ostatnio jakies 4 miesiace temu kiedy nie zazywalam tabletek jeszcze i mielismy taka sytuacje ze pekla nam prezerwatywa to powiedzial ze jest za mlody nna slub i dziecko i ze jeszcze jakes 3 lata... boje sie ze jak mu o tym powiem to sie wystraszy a pozniej jak sie okaze ze nie jestem jednak to mnie zostawi... ze strachu...

Gość ewela89
Mam nadzieje ze jednak nie jestem w ciąży na początku sierpnia mam wizyte u lekarza na cytologie czy do tego czasu moze byc juz jasne czy jestem w ciazy czy nie???

Gość Wierra 333
spokojnie! zrob test za pare dni i bedziesz wiedziec! albo zadzwon do gina

Gość Wierra 333
tzn lekarz raczej przy badaniu nie bedzie wiedziec czy jestes czy nie ewentualnie wysle Cie na test z krwi na bete, ale jak zrobisz mysle za tydzien z krwi to powinno ewentualnie wykryc ciaze

Gość Wierra 333
a kiedy odbylas ost, stosunek bez zabezpieczenia?

Gość Wierra 333
a co do twojego faceta to na dziecko za mlody a na seks nie?? jak Cie zostawi bo falszywym "alarmie" to nie jest wart Ciebie, bedziesz wiedziec ze to ... :)

Gość ewela89
w sumie to wczoraj ale mialam to krwawienie a wczesniej to w niedziele i caly tydzien wczesniej tez ale to bralam te tabletki jeszcze

Gość Wierra 333
nic nie szkodzi ze bralas tabletki przy ost. stosunkach bo przerwalas je na 1 tygodniu a wtedy te stosunki tez sa niezabezpieczone. ja bym test zrobila gdzies najweczniej za tydzien ale wtedy z krwi

Gość ewela89
zrobie za kilka dni test a z moczu nie moze byc???ten z krwi jest skuteczniejszy tak??

Gość Wierra 333
bo twoje "odstawienie" tabletek musisz potraktowac jako zapomnienie w 1 tygodniu. przecyztaj ulotke ze w takiej sytuacji stosunki sprzed tygodnia nie sa zabepieczone