Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fundusze emerytalne OFE

OFE --------- zna się ktoś na tym ????????? Mam poważny problem !!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

jesli chodzi o fundusze inwestycyjne to sie w to nie zaglebiam,to maja opanowane naprawde eksperci z dlugoletnim doswiadczeniem.ale co sugerujesz?ze ta pani co dzwonila zapisala cie do ofe??bo nie rozumiem...

Monia , a jak wtedy powiedziałem że mam Pioneer mix 60 to mogła jakaś głupia Pani pomyśleć że taki jest fundusz OFE i zapisac sobie to i póxniej jakoś wprowadzić do systemu ? :( Może jakaś niedoświadczona była albo coś :(

bardzo mozliwe ze jesli ta pani byla nowa w tej pracy to mogla nie wiedziec ze to nie jest ofe(ten pioneer) .fundusze czesto zmieniaja nazwy.albo klienci wymyslaja albo myla nazwy.jeden pan mi powiedzial przez telefon ze ma ofe w link4!hahahaha!:D

wprowadzic do systemu?nie.nie mogla.do systemu wpraowadza cos centrala a nie przedstawiciel. ale co sugerujesz???????ze zapisala cie przez telefon??bo nie rozumiem...

Może było tak że wtedy kiedy we wrześniu 2007 Pani która dzwoniła z pytaniem czy jestem członkiem jakiegoś funduszu a ja odpowiedziałem w niewiedzy że mam fundusz inwestycyjny Pioneer mix 60 i Ona pomyślała że ja mówię o OFE :( Wtedy nie miałem zielonego pojecia o funduszach emerytalnych , nikt mi o nich nie wspominał i ja sam nie słyszałem nic na temat OFE:( A że miałem fundusz inwestycyjny to niewiel mysląc jak usłyszałem pytanie czy mam fundusz to powiedziałem że mam :D Tylko że to nie o to chodziło :( Ale młotek ze mnie co nie ? :( No ale to i tak ta Pani chyba powinna wiedzieć że takiego nie ma a jeśli nie ona to przecież kurcze nie możliwe chyba jest żebym został przez kogoś wpisany gdzieś w systemie ( w centrali ).

może zapisała przez telefon :( Zapytała wtedy w jakim funduszu jestem a ja odpowiedziałem. Poprosiła o powtórzenie więc chyba zapisywała na kartce :( A później to ja już nie wiem co zrobiła dalej :( No ale kurcze chyba niemożliwe żebym był zapisany przez kogoś kto się tym zajmuje do funduszu którego nie ma !!!!!! Przecież Oni powinni znac wszystkie nazwy funduszy :( Z tym link4 dobre :D:D

ale co miala wpisac niby???ze jestes w pioneer????????a po co to centrali???ona se to moze do swojego kajecika wpisac...centrala ma wiadomosci tylko o swoich klientach!!tylko. dalej nie rozumiem z ta pania...ale skad ona dzwonila?z jakiej firmy??czy myslisz ze mogla cie zapisac przez telefon???nie!!!to nie mozliwe.

Sporo czasu przeze mnie tracisz teraz. Weekendu Cie pozbędę :)

nie mogla cie zapisac przez telefon!ty sie musisz podpisac na deklaracji.przez telefon to n ie mozliwe.potrzebny jest twoj podpis.

spoko.:) i tak leze samotna w łóżkui mi sie nudzi.:)w koncu ofe to moja praca!:classic_cool:

Monia ::: Ale może ta Pani zapytała czy mam fundusz bo chciała mi przysłac jakiegoś pzredstawiciela na przykład z NORDEA. Jednak zapytała i dowiedziała się ode mnie że mam fundusz Pioneera mix 60 :D Może nie zakapowała że to nie jest fundusz OFE i póxniej olała mnie bo była przekonana że nic mi nie trzeba. Dopiero na początku 2008 przyszedł jakiś przedstawiciel sam sie pofatygował z zaskoczenia i podpisałem osobiście umowę. A ta pani moze myślała że skoro Jej powiedziałem że mam fundusz to pewnie że podpisywałem normalnie umowę. Ona tylko zapytała pzrez telefon a ja odpowiedziałem

"samotna w łóżku" :D A skąd jesteś ? Może z Warszawy to byśmy się spotkali i byś mi pomogła rozwikłać problem w 4 oczy ? :D Bombonierkę byś dostała przynajmniej a tak to przez internet to ja moge tylko ładnie podziękować i nic poza tym :(

Monia , jesteś ? :(

wiesz..ta pani moze pomyslala ze jestes w PKO,bo PKO to kiedys nazywal sie Pioneer.sam widziasz ze to zmienia nazwy...a potem przyszedl do ciebie inny pan,nie wiedzac ze rozmawiales z ta pania,i ty powiedziales ze nie masz ofe to podpisal pierwszorazowa...

hmmmm...... Szkoda bo interesująca się wydajesz :D A jeżeli chodzi o mnie to ja chyba tak zrobię jak pisałaś że pójdę do ZUSU osobiście sam i się zapytam. Z dowodem osobistym pójdę. Poprosze o rozliczenie składek i już :) No nic :( Nie będę Ci głowy zawracał i tak szok że chciało Ci sie tyle czasu tracić. Inni tak nie pomagają wytrwale. A może cchesz coś wiedzieć na temat funduszów inwestycyjnych co ? :D

w zusie nie dadza ci rozliczenia skladek.powiedza ci tylko w jakim jestes funduszu.a rozliczenie bezposrednio z funuszem. interesujaca?:classic_cool:hmmm...:D to co z tymi czekoladkami??

PKO ???? A może i tak bo ja wtedy byłem na stazu w banku właśnie :D No ale to chyba zbyt głupia by musiała być co nie :D

Na Śląsk mam jechać do Ciebie z czekoladkami ? :( W sumie to można pocztą wysłać :D A chłopaka jakiegoś masz teraz ? :D

Będę jak mnie siostra nie wygoni :( Mamy tak że co drugi dzień mamy komputer dla siebie. Taką umowę sobie zrobiliśmy , nawet na papierze spisaliśmy :D Chodzi o to że oboje jesteśmy wielbicielami internetu i zawsze kłóciliśmy się kto ma wejść na komputer :D Od jakiegos czasu problem został rozwiązany bo co drugi dzień się zmieniamy :D Dzis akurat poszła gdzieś do koleżanki i mogę sobie posiedzieć ale w każdej chwili może wrócić i bede musiał konczyć bo Jej dzień dziś jest :( Mój jutro bedzie cały ale znowu póżno wróce do domu :( No tak , ze mną można fajnie pogadać :D

Ja jagody wcinam :D Nazbierałem sobie sam dziś :) Lody też lubię , ale w wafelku lub w czekoladzie , same to nie :(

Jejku , no to teraz to naprawdę szkoda :( Warto byłoby się poznać :) Ja też nie mam teraz baby :D Ciężko znaleźć w warszawie normalną , same tapeciary i blachary są :( Nie warto sie zadawać z Nimi :( Z resztą ja byłem kiedyś na Sląsku , w katowicach , w Żorach , w jastrzębiu , w Czerwionce i na Bziu :D Bzie nie bardzo , ale Jastrzębie było fajne :D Ale to dawno już :(

Lubię Monia tylko że w czekoladzie albo w wafelku , same to tak mniej :D Bez niczego dodatkowego to juz mniej :( Kotek , a na wakacje wybierasz sie gdzieś ? :) Jak byś miała ochotę na przykład do warszawy przyjechać to możesz u mnie się zatrzymać , taniej Cię wyjdzie :D:D

"a ile masz lat" oj gapo :( Nie czytasz ze zrozumieniem :( Skończyłem technikum dwa lata temu wiec ile moge mieć ? :D Jeżeli Ty masz 23 to ja jestem rok młodszy :) Ale chyba lepiej mieć młodszego chłopaka niż starszego co nie :) Młodszy taki żywszy zawsze jest , starszy mniej :(

tak jest kotek :) Z wiekiem traci się wigor :( Pominełaś pytanie o wakacje :(