Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmotoryzowana pani

Pytanie do Facetów

Polecane posty

Gość zmotoryzowana pani

Mam samochod forf focus 1,6 16 V padł mi akumulator. Jaki powinnam kupić chodzi mi o firmę i ile amperogodzin? Taki żeby nie był za wszystkie pieniądze a w miarę dobry. Dziękuję za rady :)

Gość zmotoryzowana pani
:( faceci chyba jeszcze śpią :( :(

Gość zmotoryzowana pani
no tak ale tam oferuja te najdroższe :P A najdroższe nie znaczy najlepsze!!!

Jak się rozładuje akumulator, to należy go podładować prostownikiem, a nie kupować nowy od razu :-o.

Gość zmotoryzowana pani
No ten już ładuję od roku :O i trzeba w końcu kupić nowy. Bo nawet po doładowaniu jak auto stoi 10 godzin to już nie zapali :O

Aaa to insza inszość. Kupić należy taki (Ah) jaki był fabrycznie a firmy teraz wszystkie jakoś podupadły :-o. Pracownicy, którzy wymieniają akumulatory mówią: \"nie ma się co sadzić na te droższe, bo tera panie wszystkie robią, żeby ino gwarancję przelatały\" :-o.

Gość zmotoryzowana pani
CZYLI ZE JAK?

bo tera panie wszystkie robią, żeby ino gwarancję przelatały } Jasne, jasne.. da się to wyliczyć i przewidzieć jak każdy będzie używał samochód. 😴 W służbowym Tranzicie.. od sześciu lat jest akumulator bosha. :classic_cool:

Gość zmotoryzowana pani
Do Przeciętny Kowalski :) Pisałam że ładuję od roku :) On juz nie wyrabia i codziennie muszę te auto pchać z garażu :O A to kombi jest :O :O Myrevin: akumulator Bosha? No firmę znam a ile kosztuje??

Gość zmotoryzowana pani
ok dzieki tylko ile amperogodzin potrzeba do mojego? No bo od tego cena zależy - widzę :)

Gość zmotoryzowana pani
mam nowy akumulator :) Tylko jest jeden problem :O Na wolnych obrotach auto gaśnie :O Kumple mówią, że tak się robi jak się zmieni akum.. na nowy. Trzeba kilka kilometrów przejechać aż się komputer dopasuje :) Czy to prawda czy mam się wracać do mechanika?? Faceci!!!! pomocy!!!

Gość zmotoryzowana pani
eh wszyscy mnie olali :O

Gość zmotoryzowana pani
proszę :O

Gość Ktoś taki
Gdy wymienia się akumulator, powinno się podłączyć zaciski włączonego prostownika, wtedy nie ma przerwy w dostarczaniu prądu.

Gość zmotoryzowana pani
ale oni (mechanicy) tak nie zrobili bo radio mi się rozkodowało :O

Gość zmotoryzowana pani
dzięki że w ogóle ktoś tu zajrzał :)

Gość Ktoś taki
I to są właśnie mechanicy od 7 boleści, niektóre samochody są wrażliwe na brak prądu. Może po przejechaniu kilku kilometrów wszystko będzie dobrze, jeśli nie, niech mechanicy się martwią, to ich zaniedbanie.

Gość zmotoryzowana pani
dzięki ok o 15 jadę tam i powiem im żeby sobie nie myśleli ale tak się nie robi :) Kobietą jestem ale się znam!!

Gość zmotoryzowana pani
Witam ponownie i proszę o pomoc. Otórz po wymianie akumulatora nie ma "wolnych obrotów" i samochód na luzie bez dodawania gazu gaśnie :O Co te ciołki zrobiły w tym warsztacie. Poza tym auto jedzie normalnie. Czy uszkodzili komputer wymieniając akumulator??? Kto podpowie bo wczoraj 3 godziny grali z tym autem i nic nie naprawili :O :O Może ktoś miał podobny przypadek???

Gość zmotoryzowana pani
?????????????????

Taki żeby nie był za wszystkie pieniądze ?? nie za wszystkie ? to może za żadne ? ja polecam ED9 ... to już od 3-4 tys :) :)