Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka9933

Pytanie do osób noszących soczewki. Już nie mam pomysłów co z tym zrobić.

Polecane posty

A czy wy tez macie problemy z widzeniem z bliska? Nosze od tygodnia -2 i sciagam do kompa bo lekko zamazane jest. Moge przeczytac ale mecze sie strasznie:(

Oj. Bywa, że ma się dwie wady na raz (tzn. plus i minus). Przejdź się koniecznie z tym do okulisty.

Ale ja tak mam tylko w soczewkach. W okularach i bez nie. I okulistka mi mowila ze tak moze byc przy malych wadach. Maialam nadzieje ze sie przyzwyczaje.

Gość jsdfjsjgfkjsd
Kelle jak zaczynałam nosić soczewki, to na początku też tak miałam, że nie widziałam tego, co jest blisko. Wzrok mi się przyzwyczaił po kilku tygodniach dopiero. Ja noszę soczewki z bausch&lomb - pure vision, do tego płyn opti free express i oczy bolą mnie dopiero jak je noszę ok. 5-6 tygodni. Kiedyś miałam płyn renu all in one i prawie cały czas miałam takie zamglone jakby i okulistka powiedziała mi, że renu, to płyn bardziej dla mężczyzn, a opti free dla kobiet (o jakiś hormon chodzi :f). Ale Ty piszesz, że masz ten płyn, więc pewnie to nie to. Na moje to możesz mieć zespół suchego oka i dlatego tak reagujesz. Wystarczą krople wg mnie. Ja używam starazolin czy jakoś tak (kosztuje 9 zł) i mi bardzo pomagają, gdy np. dłużej muszę siedzieć przy kompie.

oj nie! ja nosze soczewki od 4 lat i nigdy nie mialam takich problemow i nie musialam sciagac soczewek do pracy przy komputerze! To by bylo bezsensu Moze masz zla moc soczewek?

mam dobra moc. okulistka mowila ze tak jest przy wadach do -3

byc moze pojawil sie u Ciebie zespol suchego oka... czy mrugasz tak samo czesto jak kiedys? a moze czujesz czesto "piasek pod powiekami"? jesli tak, moze byc to sygnalem jakiejs choroby ogolnoustrojowej np. zespolu Sjogrena... oczywiscie to sa tylko duuuze domysly. najlepiej zakup sobie krople do oczu, np. Visine. Mi one kiedys pomogly. Jesli to nie pomoze, udaj sie do okulisty. pozdrawiam :)

Gość uwazajcie na visine
Wszysko tylko nie visine!!!!! Powaznie! Mieszkam w Stanach i tutaj byla ostatnio wielka afera ze te krople szkodza okropnie!! Bo sztucznie oko nawilzaja i powstaje cala masa problemow! Taka mala sugestia ;)