Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mega żal

Cholerne znajomości

Polecane posty

Gość mega żal

W Polsce liczą się tylko znajomości :( Od miesiąca szukam pracy i nic... A ostatnio koleżanka ze studiów która cały czas jechała na poprawkach i ledwo te studia skończyła chwaliła się nową, świetną pracą... Zapomniała dodać że dyrektorem w firmie jest tatuś i dzięki niemu ma ciepłą posadkę. Gdyby rekrutacje odbywały się uczciwie pracowaliby inteligentni, kompetentni ludzie a nie tłumoki z plecami...

Gość jlsdjdflsjf
życie jest br=utalne, tak bylo jest i bedzie i skomlenie nic nie da

przestancie wypisywac te glupoty o znajomosciach - jasne, ze przez nie mozna uzyskac prace ale to raczej zadkosc - czesciej w normalnej rekrutacji ja oprocz prac dorywczych, nigdy po znajomosci nie dostalam pracy, a w ofertach sama sobie wybieralam grunt to dobre cv - dobre wyksztalcenie i doswiadczenie kierunkowe, no i zeby dobrze sie zaprezentowac na rozmowie kwalifikacyjnej

Gość zyleta1985
chcesz szybko zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie klikać w 25 reklam . zarobek gwarantowany, a na start dostajesz 6zl. warto

Gość jacieee
ale pierdolisz jak potluczona, ja ci pokaze setki przykladow ze ktos z mniejszym wyksztalceniem i doswiadczeniem ma 100 razy lepsze stanwisko i zarobki od tego z lepszym oczywiscie w ramach tej samej f-my, ha ha nie matura lecz chcec szczera zrobi z ciebie inzyniera

Gość mega żal
Ale to niesprawiedliwe że ludzie bez umiejętności i z marną wiedzą dostają dobre, świetnie płatne stanowiska bo w tej samej firmie pracuje tatuś, wujek czy szwagier...

Gość jacieee
no niestety tak jest na calym swiecie i tak bedzie bo życie jest brutalne i swiat niesprawiedliwy, trzeba sie z tym pogodzic albo zniknac

Gość mega żal
Ja nie mam żadnych znajomości w swojej branży, pierwszą pracę musiałam zdobyć sama. A teraz... już nie raz się zdarzyło że poszłam na ustawioną rozmowę kwalifikacyjną Szkoda że nie wygarnęłam tej pindzie że bez tatusia mogłaby iść jedynie do pracy fizycznej. Chociaż nie, przepraszam, tam też trzeba myśleć i mieć kwalifikacje...

Gość jednak znajomości
moi znajomi maja firmę, dali ogłoszenie że szukają pracownika zgłosiło się im 200 osób, w tym jakieś 150 maturzystek :-( stwierdzili, że każda z którą rozmawiali to głąby i zaproponowali czy ja nie chciałabym u nich pracować mimo, że się nie zgłaszałam na ich rekrutację, nawet specjalnie nie szukam pracy zastanawiam się czy skorzystać

Gość helawopalch
a c szkoda Ci ze nie masz znajomosci, to Twoj pech, ja osobiscie zaraz po studiach zrabiam wiecej od czlowieka z 12 letnim doswiadczeniem w mojej branzy, tym razem jego pech a moje szczescie hihi

Gość pracodawcass
ludzie nie ma co sie podniecac przeciez to realia zycia, sam jestem wlascicielem firmy, mialkem czlowieka z 10 letnim stazem w branzy, a kolega wobec ktorego mialem dlug wdziecznosci ppoprosil mnie abym cos znalazl dla jego corki bo akurat skoncztyla studia, wolnych etatow nie bylo, wiec trzeba bylo znalesc na czlowieczyne z 10 letnim stazem jakiegos haczyka i sie pozbyc a dziewuszke z taka sama pensja na jego stanowisko przyjac, to sa realia zycia

Gość mega żal
No i co z tego??? Gdyby nie znajomości nie miałabyś nic więc jak Ci się wstaje z poczuciem że tak naprawdę jesteś zerem z plecami? :P

Gość helawopalch
ja sie nic nie poczuwam i nie mam rzadnych moralniakow, mam prace zarabiam kupe kasy i jest mi z tym dobrze ze hej, no i za bardzo sie nie napracuje

Gość mega żal
Wybacz ale jesteś frajerem :P wybrałeś pracownika o mniejszej wiedzy i umiejętnościach a płacisz mu tyle samo więc straciłeś na tym tylko Ty :P

Gość mega żal
żadnych :P widać że pracujesz po znajomości

Gość pracodawcass
a w nosie mam jakiegos tam dziada ktoreg o wywalilem, wazne ze koledze dobry uczynek zrobilem, a dziewuszka sie nauczy, a poza tym milej jest popatrzyc na mloda dziewuszke niz na jakiegos starego pryka