Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margarettkaaa

mozna malowac paznokcie bedac w ciazy?

Polecane posty

Gość margarettkaaa

malujecie moze swoje paznokcie bedac w ciazy? ja dzis pierwszy raz wymalowalam jestem w 33 tyg i ten smrod lakieru czuje do tej pory. moze jestem przewrazliwiona ale mam wrazenie ze dziecku to nie pasuje bo kopie rusza sie caly czas odkad wzielam sie za paznokcie

Gość ja bez ciąży czuje smród
lakieru przez najbiższwe 3 dni :-( to jakbym była w ciąży to sobie w ogóle nie wyobrażam :-O

Hm... to chyba zależy:P Nie słyszałam o medycznych przeciwwskazaniach, podobnie jak nie ma powodów, aby nie farbować włosów:P No ale jak przeszkadza Ci smród lakieru- to już masz odpowiedź:)

Gość to maluj na balkonie
zeby smrodu nie czuc. malowac mozna, bo przez pltyke paznokcia lakier nie przenika do skóry.

Ja raz pomalowałam i więcej tego nie zrobię. Normalnie smród lakieru czuje do maks 1 dnia. A teraz to i po 4 czułam... Podobno w niektórych szpitalach każą zmywać lakier do porodu.

Gość ja bez ciąży czuje smród
"to maluj na balkonie " a co mi da balkon, jak potem mnie i tak własne paznokcie śmierdzą lakierem tym, który jest na paznokciach? wiesz niektórzy mają za dobry węch ;-)

Gość ja bez
a co mi da balkon, jak potem mnie i tak własne paznokcie śmierdzą lakierem tym, który jest na paznokciach? dodam, że malowane paznokcie przestają mi śmierdzieć lakierem (a uzywam dobrej firmy) jak już się lakier na tyle zestarzeje, że sam odchodzi :-O czyli po kilku dniach...

Gość odpisuje na pół etatu
jesli nie bedziesz pila lakieru ani inhalowała się zmywaczem to malowanie paznokci w niczym nie przeszkadza. Polecam po takim "zabiegu" otworzyc okno i wyjsc z pomieszczenia w którym uzywałas lakierów i zmywacza. kiedy paznokcie wyschna mozesz posmarować rece sokiem z cytryny zeby pozbyć sie resztek zapachu lakieru (lub olejkiem lawendowym)

Gość koiopioi
w każdym szpitalu a nie tylko w niektórych sie lakier z paznoki zmywa dlatego że gdyby zaistniał taki przypadek żeby zrobić cesarke to anastezjolog (czy jak mu tam jest) obserwuje znieczulonego pacjęta m.in. po poznokciach czy nie siwieją itd. ;)

kiedyś koleżanka mi powiedziała, że malowanie paznokci (ale chyba chodziło jej bardziej o akryle) jest szkodliwe dla płodu-chłopca, ma jakis negatywny wpływ na jąderka. Nie wnikałam, na poczatku się usmiałam, ale jak już wiedzialam, to nie malowałam, bo podświadomośc była silniejsza. Co do tego, że zmywają lakier do porodu, chodzi o to, że jak masz CC i podłączają cie pod maszynkę do mierzenie pulsu, to lakier chyba utrudnia przekaz impulsu i mogą byc przekłamania. Jak poroniłam i byłam na zabiegu, to własnie musiałam zmywać.

ja tam pojechalam do szpitala z lakierem na paznkokciach u stoip i rak i mialam cesarke i nikt mi niczego nie zmywal :)

Gość jestem w 39 tc
Cala ciaze maluje paznokcie (jak i farbuje wlosy), bo smrod mi nie przeszkadza i wszystko jest ok. Fakt, teraz pod koniec nie maluje juz paznokcie u rak, bo malutki moze pojawic sie w kazdej chwili, a wiadomo lakier odpryskuje itd., wiec pielegnujac go wole nie ryzykowac, natomiast u nog mam zawsze obowiazkowo pomalowane i nawet przy 121 cm w pasie w tej chwili jestem w stanie sama zrobic sobie pedicure :D

Dla sprostowania: Na cc podłączą na palec pulsoksymetr który będzie badał wysycenie krwi tlenem (saturację), a nie puls :P I akurat w tym lakier nie przeszkadza. Jednak anestezjolodzy nie lubią lakieru na paznokciach: płytka musi być czysta bo pierwszym objawem spadku ciśnienia jest sinienie paznokci i oni na to bardzo zwracają uwagę. Można raz na jakiś czas pomalować paznokcie w ciąży, byle nie wdychać tego smrodu przez jakiś czas. A jeśli ktoś ma wyczulony węch to nie będzie malował i to jest wystarczający powód żeby tego nie robić ;)

Gość młoda mama i lekarka
paznokcie nie powinny być pomalowane ze względu na pulsoksymetr, ponieważ wynik zostaje zafałszowany. I nie piszcie innych głupot o sinieniu paznokci. To jest jedyny powód, dla którego należy zmyć lakier. i nie dotyczy to tylko cc.

Gość asiakana
Hmm... mialam normalnie robione hybrydy - a plus byl tutaj taki, że na lakierach new nails miałam te paznokcie utrzymane w doskonałym wyglądzie przez 2 miesiące, więc nie musiałam sie nimi zajmować.

Gość gość
Robiłam sobie normalnie hybrydy w tym czasie - new nails. Nie miałam żadnych problemów. Pewnie znacznie mają odpowiednie kosmetyki. O ile będą dobrze stosowane, to wszystko powinno być w najlepszym porządku.