Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oli17

Antykoncepcja SYNDI-35

Polecane posty

Gość Oli17

Witam , Jestem własnie po wizycie u ginekologa po moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Mam takze spore problemy z cera, tradzik. Dostalam recepte narazie na 2 opakowania Syndi35. Mam pytanie do dziewszyn ktore biora lub brały ? czy jest to 100% lek pod wzgeleden Antykoncepcji ? nie ma sie czego bac ? jakie skutki uboczne? czy ktoras przytyla ? wg lekarki ginekolog moze biust urosnac w pierwszych 2 miesiacach. Nie mialam bym nic przeciwko bardzo chetnie ;) ale nie chce przytyc gdzie kolwiek indziej ;( i jak po odstawieniu ? lekarka ma zamiar dac mi tylko na maxymalnie pol roku a potem jakies slabsze poniewaz mam dopiero 17 lat. Slyszalam ze przy tego typu lekach po odstawieniu wraca Tradzik i to nawet czasem gorszy ? Pozdrawiam :)

Gość oli17
?????

Jeśli chodzi o trądzik, to po odstawieniu tych tabletek lub zmianie na typowe tabletki antykoncepcyjne, może on wrócić. Dobrze byłoby ustalić przyczynę tego trądziku, może być to problem z męskimi hormonami. Jeśli tak by było, to pewnie dostałabyś tabletki antyk. wpływające na męskie hormony (zbijające ich nadmiar). Możliwe, że musiałabyś je brać przez wiele lat, by utrzymać męskie hormony (androstendion, testosteron...) na określonym poziomie.

Gość oli17
w przyszlym tyg ide robic badania na hormony , moja dermatolog tez sie obawia ze moze byc on spowodowany meskimi hormo. sie okaze ;) dzieki :) hmm a sa na kafe dziewczyny ktore biora syndi lub braly kiedys ?