Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylvieee121

Błagam o pomoc!

Polecane posty

Gość Sylvieee121

Dziewczyny pomóżcie mi... Ostatnio zmieniałam tabletki z novynette na cilest. Pierwszą tabletkę cilest wzięłam 5 dnia przerwy czyli wczoraj (jak zwykle o godzinie 18) natomiast o 2 wymiotowałam dosłownie troszkę no ale. Poradźcie mi czy muszę się przez tydzień dodatkowo zabezpieczać?

ile masz godzin w ulotce? 4? jeśli tak to nie masz się czym przejmować, bo rozumiem że zwymiotowałaś po 8 godzinach. przeczytaj ulotkę przede wszystkim

Gość koralina1234
powinnaś się dodatkowo zabezpieczać !

"W przypadku wystąpienia wymiotów w ciągu 3 godzin od momentu przyjęcia tabletki lub w przypadku ciężkiej biegunki utrzymującej się dłużej niż przez 24 godziny, skuteczność antykoncepcyjna preparatu może nie być wystarczająca" po co ma się dodatkowo zabezpieczać? wymioty były po 8 godzinach a przechodziła z innego preparatu złożonego, więc zgodnie z ulotką jest bezpieczna

Gość Sylvieee121
dzięki wielkie ;* musiałam się upewnić:)

Gość Kaarrraammmbbaaa
A dlaczego wzielas 5-tego dnia przerwy? Nie powinnas po 7 dniach? Chyba sama fundujesz swojemu organizmowi dodatkowe zawirowania...

Gość Sylvieee121
ponieważ zmieniałam tabletki ze słabszych na mocniejsze i wzięłam pierwszego dnia krwawienia tj 5 dzień przerwy. Jeśli miałabym wziąć po 7 dniach musiałabym się zabezpieczać przez 7 kolejnych . Mogłam tak albo tak:)