Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jotka79

Kleszcz u rocznego dziecka!!!

Polecane posty

Ja kleszcza w ogole nie widxialam, a jestem z dzieckeim 24 h na dobe. Musial byc wkluty przez chwile tylko.

Gość chora na boreliozę
Dziecko mogło zostać ugryzione przez nimfę (wcześniejsze stadium kleszcza), która jest jak kropka, prawie niewidoczna. Ja tez nie pamiętam, zebym miała kleszcza, nie miałam rumienia, a jestem chora. Wejdź na stronę Stowarzyszenia Chorych na Boreliozę (www.borelioza.org/), tam dowiesz się wiele na temat tej choroby i leczenia (na forum), dostaniesz też kontakt do lekarza, który wie jak leczyć boreliozę. Uważam, ze antybiotyk na 5 dni to zdecydowanie za mało. Jeśli to rzeczywiście rumień po kleszczu, to Twoje dziecko jest chore, bo rumień = borelioza.

Poszłabym jeszcze do innego lekarza ponieważ przy boleriozie antybiotyk zażywa sie chyba aż 3 tygodnie.

Gość drtyer
Najlepiej zrobić badanie kleszcza. Można to zrobić poprzez stronkę http://zbadajkleszcza.pl Wtedy mamy pewność czy kleszcz nie był nosicielem boreliozy.

Gość gość
ja robiłam test z medgenetix ale nie wiem czy taki maluszek też może wykonać taki test.

Gość gość
W zestawie Kleszcz Expert jest specjalny gaz do zamrażania kleszczy które się wbiły do skóry. Polecam taki sposób, przynajmniej od momentu spryskania sprayem taki kleszcz jest już zupełnie niegroźny.

Gość gościnia
musisz byc uwazaniejsza, a najlepiej zapobiegac... z kick the tick będzie ok :) zobacz sobie: http://kickthetick.pl/

Gość gość
Podpowiem też pompkę Kleszcz Out. Prosta w obsłudze...a już jak sobie przypomnę jak człowiek siłował się z pensetom...to w ogóle niebo a ziemia.