Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wies spiewa i tanczy

smiac mi sie zkolczyków u no rocznych dziewczynek i mniej

Polecane posty

Gość wies spiewa i tanczy

porazka

Gość to się smiej
ja się śmieję z tego,że nie potrafisz dobrze pisać po polsku :)

Gość wanda z radomia
Dla mnie tez jest to idiotyzm nie z tej ziemi. A te dziewczynki wygladają jak stare-maleńkie

wies spiewa i tanczy bo pisać nie umie:P Wię moze wracaj do swoich. Nie rozumiem co kogo może obchodzić kto i w jakim wieku przekłuwa uszy swoim córkom? Ja jakoś nigdy na to nie zwracałam uwagi.

Gość monika z
odkąd pamiętam takie rzeczy się robiło.Moja 80letnia babcia tez miała przebijane uszy w takim wieku.Mnie się to nie podoba.Mimo,ze mała dostała kolczyki na chrzciny z przebiciem uszu zaczekamy ładnych kilka lat.A moze nie bedzie chciała przebis swoich uszu?

spróbuj przecić uszy kilkumiesięcznej i kilkuletniej dziewczynce. Zobaczysz u której będzie łatwiej... :P

Gość a mi sie nie podoba
Dziecko ma byc dzieckiem a nie nosic kolczyki. Moze i pazury pomalowac takiej starej malutkiej i jakis tatuaz zrobic. Obrzydlistwo!!!!!!!!!!

mnie sie to nie podoba ale to kwestia gustu i sumienia rodzicow :/ a po co pzrebijac uszy kilkuletneij dziewczynce? nie lepiej zeby dziewczyna nastolatka sobie poszla pzrebic uszy? jak dla mnei to bizuteria jest dla doroslych kobiet a nie dla dzieciakow, ewentualnie nastolatek ale tez nei 11 latek :D

Gość setfwetwe
Ja sobie zrobiłam kolczyki w wieku 13 lat i to była moja własna decyzja, a nie mojej matki :o Nie chciałabym nie mieć wyboru co do przekłuwania sobie uszu i być zmuszona całe dzieciństwo łazić z tym cholerstwem w uszach. Jestem wdzięczna mojej mamie za to, że nie podjęła za mnie tej decyzji.

Gość ło hoho ho ho
ktoś się porywa na krytykę a porządnie zdania sklecić nie potrafi ... cóż typowe dla polaczków.

Gość trtr
Mnie to jakoś nie bawi. Żal mi dzieci bo przecież przekłucie boli, a i jak potem takiemu maleństwu wytłumaczyć żeby uważało i nie zrobiło sobie krzywdy ciągnąc za ucho, nie wspominając o tym że ucho rośnie i może się okazać że dziurka jest w złym miejscu. Najbardziej jednak żal mi ich że wyrastają w tak prymitywnym środowisko i chłoną prostactwo. Zawsze bowiem ozdabianie tak małych dzieci było praktykowane wśród plebsu. Ostatnio widziałam takie maleństwo z jakąś kobietą. Nie dość że miało kolczyki, to jeszcze ten bezmózg który się dzieckiem zajmował, wmuszał w nie lizaka chupa-chups. Dziecko wyglądało najwyżej na roczek.

Gość saleminka8
moze popracuje autorko nad formuowaniem zdań,bo temat bezsensownie napisany !

Gość a dajcie swiety spokoj
pojebane jestescie??? BOLI? moze was za PRLu bolalo jak kluli tylko igla, teraz sa PISTOLETY! mialam robione i tak i tak wiec mam porownianie ze to nic nie boli!

córka mojaj koleżanki miała miesiac jak jej przekłuli uszy . nie za ciekawie to wyglada a takiego maleństwa pozatym ta dziewczynka nosi branzoletkę na rączce i nóżce to dopiero żenada . ma 6 miesiecy i nigdy jej w spiochach nie widziałam zawsze jest ubrana w jakąs sukieneczke najczęsciej taką różową z falbankami ...

Gość rtgeryeryrtye
Boli nie boli, ale faktem jest, że robienie kolczyków nieświadomemu dziecku jest beznadziejne.

Gość Taka tam ze wsi...
Kolczyki jeszcze da siez bieda przelknac u takiego malego dziecka. Natomiast bransolety na reku roczniaka i mlodszego dziecka nie jestem w stanie zrozumiec. A przy tym ten samozachwyt rodzicow i innych pociotkow jest zenujacy.

Gość porazka na maksa
złote kolczyki i rozowa sukieneczka a do tego jezcze lakierowane sztywne butki dla półroczniaka... ale to od razu po rodzicach widać kto zacz..

a i zapomniałam dodać że nie ma lakierkowanych buCików za to ma takie pantofelki różone z brylancikami do tego własna torebeczkę też różową taką swiecącą z króliczkiem gdzie ma sChowane gumeczki i spinki do włosów oraz grzebionek a na imię ma Pamela Vanesse I BAWI SIĘ SREBRNĄ GRZECHOTKĄ

Gość iskierko - uwazniej
dobieraj znajomych, bo kto z kim przystaje - takim się staje :p

Gość dasffff
a uważacie, że to są normalne matki, bo według mnie to nie.

Skoro wasze dzieci są akie piękne po co im jeszcze dodatkowe upiększacze. I gdzie jest powiedziane że dziewczynka musi mieć przekłute uszy?? Ja nie mam do dziś w uszach kolczyków bo moja mama stwierdziła że to my zadecydujemy czy je będziemy chciały. I do dziś nie chce. A oaleczanie dziecka i nastawianie go na pewne ryzyko że sobie wyrwie kolczyk to jest przesada. Z resztą łysa głowa, falbany i kolczyki- to dla mnie strasznie prostackie

Gość isskierka
twoja kolezanka po prostu wygrywa. Chcialabym zobaczyc jej konto na n-k :P

Gość widzialam taka
na garnku, dziewczynka rozowa lala z kolczykami, lancuszkiem na szyi i bransoletka na rece, ubieraja ja w cukierkowe kolorki, dziewczynka otoczona jest rozowymi zabawkami, ma pelno barbie i tym podobnego g...wna, bardzo, bardzo czesto ma pomalowane paznokcie na czerwono lub bordowo. podgladam profil tej dziewczynki na garnku i im starsza, tym bardziej smiesznie wyglada. ma cos ponad 2 latka.

Gość to ja proponuje jeszcze
niemowlakom tatuaze porobic i implanty wszedzie powstawiac :O

Gość nooooooooooooooooooo
a jak taka dziewczynka w przyszłości bedzie chciała zmienić płec to jej dziurki w uszach na pamiątke zostaną

Gość to dawaj linka
do tego garnka, chetnie poogladam :P

ehhh...moja siostra stryjeczna ma dwie córeczki, od razu po urodzeniu zarówno jkednej jak i drugiej przekuła uszy, ubiera je jak księżniczki, w miniaturowe, różowe suknie balowe, oczywiście obowiązkowo pomalowane paznokie- obie małe, i to non stop z pomalowanymi paznokciami chodzą ( jedna ma teraz 2 lata,a druga 5) szkoda, że im jeszcze makijażu nie robi genarlanie porażka i obciach jak dla mnie ja swojego dziecka na pewno tak traktowac nie będę ( a staranka zaczynamy za około 3 miesiące ;) - już się nie mogę doczekać)

Gość tertett
Osobiście proponopwałabym nie ograniczanie się jedynie do przekłuwania ucha, przkłujcie im nosy, brwi, języki... Co odważniejsza mamusia powinna przekłuć dla swojego niemowlęcia sutki. A kolczyk w łechtaczce z pewnością zwali na kolana inne matki :)