Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorastającawdziwnymotoczeniu

Boję się zrobić 18-nastkę!!!!!!!

Polecane posty

Gość dorastającawdziwnymotoczeniu

Chciałabym zrobić 18 u siebie, ale mój dom jest co prawda bardzo duży ale niedbale i trochę nielogicznie urządzony. Jest dużo pokoi w połowie umeblowanych, mieszkam w nim tylko z ojcem. Po za tym boję się, że źle bym ją urządziła. Np chciałabym zrobić do jedzenia bardzo różne i dość niekonwencjonalne rzeczy. Np. pokrojone warzywa do maczania w różnych dipach, czipsy bananowe, ale zwykłe też jak ktoś woli. Pierożki z ciasta a'la francuskiego z różnymi nadzieniami, na słodko i nie - ale tego nie było na żadnej z imprez na których byłam więc obawiam się, że będzie trochę fail. Po za tym boję się, że zrobi się drętwo i będzie dupa blada i boję się też tego że tyle osób zobaczy jaki mam dom i albo tego, że nie przyjdzie sporo i będzie dupson... z drugiej strony boję się że będę jedyną osobą któa jest zapraszana na imprezy a sama nie zrobi :C> Po za tym jakie atrakcje mogłabym przygotować? Co mam zrobić? :C

Gość kijowo owo
Ty robisz 18stke czy spotkanie na kolacje dla bab po 50tce??? :-O pierozki z ciasta? zartujesz??? Kup duzo alkoholu, chipsy, paluszki, pizze zamow, i super impreza gotowa! mebli wogole mozesz sie pozbyc, przeciez bedziecie tanczyc.

Ja robiłem w knajpie - chyba najlepsze rozwiązanie, przynajmniej goście ci syfu w domu nie narobią. Jak będzie dużo wódki to się nie masz co martwić, że będzie drętwo ;)

wywal ojca z domu, kup zapas piwska (2 litry na lebka) Kilka putelek wódki, pizze, czipsy, duuuzo wody, coca colę, meble zasłoń folią, wlącz muzykę i heja! a i wór marychy by się przydał

a mnie sie twoj pomysl na zakąski podoba. Dodaj jeszcze chipsy, cos cieplego do zjedzenia i alkohol, bedzie ok. Wiekszym problemem jest ten strach przed porażką. Moze zagadaj z jakas kolezanka zeby ci troche pomogla, ze jak przyjda goscie to zebys sama nie miala 100 tysiecy spraw na glowie, a jak sie impre rozkreci to juz kazdy sie zajmie soba i nie bedziesz musiala sie przejmowac ze cos nie wyszlo

Gość dorastjacawdziwnymotoczeniu
no nie o takie pierożki mi chodzi. Takie pierożki że bierzesz do łapy i jesz sobie jak ciastko tylko nie jest mega słodkie wiec sie nie zasłodzisz szybko, a nie bedziesz pić na pusty brzuch = mniej zarzyganych powierzchni. Dużo alkoholu oczywiscie, nie napisałam o tym bo to oczywiste nie chce zrobić tak sztampowo, że paluszki i czipsy tylko, ale nie chcer też przypału

Gość alomat dla ciebie
z mebli tylko łózka zostaw bo jak bedzie ciupcianie to przeciez nie na podłodze to po pierwsze a po drugie duzo alkoholu i full fast-foodow pizze, zapieknaki, chipsy oraz jakies słodycze. zabawy ostroi bez trzymanki zawsze sie sprawdzaja w butelke oczywiscie rozbieranko ciuciubabka walki sumo koedukacyjne rzucanie strzałkami w zdjecie Twojego ojca lub innych ojcow

mowie ci kup maryske i wlacz jakąś psychodeliczna muzykę (chyba ze wolisz pop i techno czy tam disco)

Gość dorastajacawdziwnymotoczeniu
powyższy wpis do użytkownika kijowo owo :) Hmm dzieki za rady, co ciepłego bym miała zrobić? Lubię gotować i umiem robić różne fajne rzeczy więc możliwosci w zasadzie nieograniczone. A powtarzam, że chcę żeby było oryginalnie ;)

Na ciepłe danie to najlepszy będzie strogonow z tłustym mięsem + kanapki + chipsy + paluszki - i wystarczy.

alomat - nie chce zeby to byla typowa fast foodowa impreza :D po za tym ciupciania nie bedzie raczej, bo to glownie ludzie z klasy

to zrob ciasto z marihuaną - mniam! zrob sushi (mozecie robic np zaklady kto zje cale wysmarowane wasami i nie zwymiotuje) cieplego hmmm... moze grzane piwo :-) aha i mam jeszcze pomysl, moze ci się spodoba. ciasteczka z wróżbą :-) napisz tam cos smiesznego

Gość alomat dla ciebie
o Boze to zamow catering albo sama zrob małe kanapeczki z bagietki szynka, ser, warzywa , rozne sosy, sałatki rybne, warzywne, dania ciepłe np zupa cebulowa z serem + grzanki czosnkowe alkohol zamiast wodki zrob pącz owoce i duzo spierytusu:)

Gość mazda wopka
byłam na takiej imprezie z dziwnym żarciem różne miseczki, podstawki a tam jakieś kulki, fontanna czekoladowa gdzie trzeba było maczać brzoskwinie jakieś nie wiadomo co z oczami na talerzy i z patykami i niewiadomo było czy to trzeba tymi patykami wziąć czy ręką lub widelcem jakieś zbite pożeczki w mase i też nie wiem co to było --czy ciato czy lód albo budyń szparagi w formie jeża ,dużo toffu i jakieś figurki z tego ulepione ogólnie mi to nie przeszkadzało, może być ale faceci byli zawiedzeni :-O oni chcieli grilla, pizze albo golonkę,schaby i dobrą wódkę i nie wiem wg mnie lepiej normalnie po staropolsku z grillem, fajne suróweczki do tego i kilka rodzajów surówek tak będzie najlepiej

Gość alomat dla ciebie
najlepiej to zapros mnie wjada do chaty na białym rumaku porwe ta ktora konczy 18 wiosen i zabiore do siebie na dobre ciupciania a pozniej wrocimy razem i pomoge Ci pozbierac towarzystwo z podłogi a na koncu zrobisz mi swieze kanapeczki i znow ciupcianko i zrywam sie na chate

Alomat - dzięki!!!:)

Gość dorastajaca w dziwnym otoczeni
... alomat;D. nie dzieki:D tamten post był odpowiedzią na wczesniejszy

Racja, nie ma co fisiować, tylko zrobić po staropolsku. Tobie się może wydawać, że co ty nie zrobiłaś i jak pięknie to nie wygląda ale chłopy do wódki lubią proste tłuste żarcie.

Gość dorastajaca ble ble ble
mazda wopka - dzieki ze mi napisalas, wlasnie dlatego chce zrobic troche takich bardziej... e oryginalnych a troche zwyklych i standardowych, ale nie same fastfoody no. Ok chyba juz nabralam pewnsci siebie troche, ale jakbyscie mieli jakies pomysly na jakies fajne atrakcje i zabawy na impreze (rzut rzutkami cool) to piszcie

Gość alomat dla ciebie
Boze albo jeszcze inaczej wielkie mieso z barabiny takie jak jest w restauracjach fast-foodowych obok mikrofala z ciepłymi bułkami, pita czy tortilla, miski warzyw, sosy i kegi z piwem kazdy sobie leje, masa paczkow z dzika roza a na koniec ja jako bandite i porwe Ciebie z domu wszyscy beda Cie szukac ale nikt nie ebdzie Cie mogł znalezc ubaw po pachy

Gość mazda wopka
# miało być kilka rodzajów sałatek oprócz surówek myśle że klasycznie będzie dobrze i zwyczajnie, naprawdę po tym dziwnym żarciu wszyscy rzygali po imprezie i nie dlatego że dużo pili , pili zwyczajnie jak na każdej imprezie ale to jedzenie źle sie skumulowało z alkoholem jak jest dużo ludzi to wiadomo,trzeba uniwersalnie i nie udziwniać

Ochota na zabawy ci przejdzie jak dostanie o północy pasem po tyłku :D :D

Gość nie wymyslaj na 18-stke
zrób jakieś 2-3 posiłki, przekąski, napoje i alkohol. Jak mialam osiemnastke to na poczatku podalam koltety z krokietami + salatka, po 24.00 podalam bigos i oczywiscie na stole nie brakowalo przekasek, chipsow i salatek (mialam 3 rodzaje salatek), wydaje sie malo ale naprawde duzo mi z tego jeszcze zostalo, goscie nie patrzyli jedzenia tylko bawili sie i pili :p

Gość alomat dla ciebie
dokładnie albo zrob tak mega orginalnie WODKA I SLEDZIE I WSZYSTKO DISCO=POLO I TANIE DZIWKI FACECI ZAPAMIETAJA JAKO NAJLEPSZA IMPREZE W ZYCIU

Gość dorastajaca sreteet
:D:D:D ale ja nie zamierzam robić takich udziwnien jak Ty piszesz mazda wopka. Ale np bylam na imprezie u kumpla ktory wlasnie robil tortille i jakies paszteciki i to bylo super! wszyscy byli bardziej zadowoleni niz ze zwyklych paluszkow i chipsów tylko. chciałabym tak zrobić aby każdy znalazł coś dla siebie, ja np niecierpie czipsów i paluszków. - pokrojone warzywa i dipy do maczania -te pseudo ciastko-pierożki do szamania -kanapki z bagietki -kilka pizz -chipsy -paluszki - jakies winogrona czy cos - tortille mogłoby być takie menuuu? nie jest za bardzo udziwnione ani za bardzo sztampowe? A i żarcie porozkładać w różnych czesciach domu (serio jest bardzo duży, 3 poziomy) czy tylko w kuchni i okolicach?

Gość do tego zrób coś na ciepło
bigos lub bogracz ale lepiej bigos ;)

Gość sawiom
fajnie się teraz dzieci bawią... nie ma co... wóda, ciupcianie, maryśka.... 18 obchodziłam 14 lat temu, tez był alkohol i całowanie po kątach, ale sex i narkotyki- tego jeszcze nie było. I dobrze. Na wszystko jest odpowiednie miejsce i pora.