Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxMuszewynająćxxx

Wynajęcie komuś domu-szukam porad

Polecane posty

Gość xxxMuszewynająćxxx

Chce wynając swój dom poprzez agencje.Wiem,ze pobieraja opłaty za opieke nad domem ale czy zrócić na cos uwagę szczególnie?Ma ktoś z Was jakieś doswiadczenia z tym związane?Pozdrawiam.

Gość kartka papiru
ja Ci jedynie moge odradzic agencje Ludlowthompson. omijaj ich szerokim lukiem!

Gość xxxMuszewynająćxxx
właśnie o to mi chodzi,co sie takiego stało,co robia.Wiem,ze nie jestem przewidziec wszystkiego ale chodzi mi o ich zagrywki.

Gość ajacinapiszeze.........
to nie jest dobre miejsce na pytanie o to.tu sa ludzie biedni,myjacy na zmywakach i nie wynajmuja komus tylko od kogos:):P

Musisz dokladnie przeczytac umowe, a jesli masz znajomego prawinka to niech on to zrobi. Jakich chcesz miec lokatorow - rodzine, studentow czy porfesjonalistow. Ile osob w domu. Kto dba o ogrod. Zaznacz, jesli nie chcesz miec ludzi na benefitach i jakich narodowosci jesli mozna...Zrobic nalezy spis rzeczy, ktore sa w domu i okreslic warunki oddania depozytu po mieszkaniu. Kto naprawia jaki sprzet - jako landlord zazwyczaj Ty musisz to zrobic. Czy mieszkanie ma byc profesjonalnie posprzatane na wprowadznie sie ludzi i ich wyporwadzenie - kto za to odpowiada. Kto placi rachunki, council tax, tel etc. Jakim termin wynajmu, jaki okres wypowiedzenia. Zwroc uwage czy masz motgage to let, bo jesli wynajmujesz przez agencje, to radzilabym to zalatwic, bo ktos moze Cie podkablowac. Tyle mi na razie przychodzi do glowy.

Mam zle doswiadczenie z agencjami t2m, townends, bairstow eves. Jesli splacasz kredy na tym domu i masz mortgage to let to chyba musisz miec co najmnie 25% zysku na wynajeciu, zeby bank to zaakceptowal z tego co pamietam, ale moze to sie zmienia.

Gość xxxMuszewynająćxxx
bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam.