Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość knkddkwds

chyba jestem bezpłodna

Polecane posty

Gość knkddkwds

Kochalam się wiele razy z facetami bez gumki, zapominalam brac tabletek ,brałam je bardzo nieregularnie. Nawet podświadomie chyba chciałam mieć dziecko. Mimo ,że współżyję od 4 lat nie zaszłam w ciążę :( Niby gin nie wykrył żadnych powodów żebym miała nie być w ciąży , ale ja wiem ,że pewnie nie mogę mieć dzieci i tyle :(

Gość debilkiiiii
Bezpłodna top ja nie wiem czy jesteś , ale łatwa i głupia to napewno;P

Gość knkddkwds
dlaczego głupia? Przez te 4 lata miałam 3 facetów z ktorymi kochałam się bez gumy. z tym co teraz jestem planujemy ślub, chciałabym mieć z nim dziecko.. ale coś czuje ,że nic z tego nie będzie nawet jak bedziemy je planować skoro już teraz tak jest:(

Gość wspolczuje twojemu facetowi
nie chcialbym miec takiej ladacznicy, zbadaja sie na HIV

Gość hgff
juz nie wspomne o hiv i innych chorobach ....

Gość wspolczuje twojemu facetowi
no ja tez mysle, ze duzo; i to kochanie bez gumki; a jakby wpadla z 1 to teraz pewnie by byla teraz samotna matka; ciaze trzeba planowac a nie tak przy okazji

Gość eeeeewwwwqqqqaaa
masz w takim razie szczescie , ze jestes bezplodna, bo moglabys miec juz kilkoro niechcianych dzieci ,kazde z innym....

Gość knkddkwds
dlaczego dużo? Tak mi się składało po prostu.. na HIVa nie mam bo oddawałam krew poza tym nie zadawałam się z byle kim.. Zawsze byłam wierna swoim facetom więc puszczalska nie jestem , a nie uważałam teraz zbytnio bo i tak planuję przyszłość z tym facetem co teraz jestem ,więc dziecko teraz to nie była by dla mnie tragedia z tego co wiem dla niego też , nawet cieszyłabym się ..Ale boję się ,że coś ze mną nie tak jest :(

knkddkwds - chcesz mieć dziecko, to schudnij :P

Gość dfffeeee
a z kazdym chcialas byc w ciazy?:P

Gość 1 2 3 4
dobrze, ze jestes bezplodna u mnie w bloku mieszka 26 latka 4 dzieci kazde z innym (raz blizniaki miala); tez niby facetow swoich kochala, a glupia pinda nie potrafila nawet zabezpieczac sie, teraz siedzi z 4 dzieci w domu ponizej 6 lat maja, facet za duzo nie zarabia, chcial ja zostawic ona grozila ze zabije sie itp., normalnie patologia jest i bedzie; byc moze tez ciebie takie cos by spotkalo

Gość knkddkwds
miła agata-krew zbadali nawet mam książeczke honorowego krwiodawcy więc zdrowa jestem. VB-a jestem szczupła wogóle nie wiem co ma waga do tego za chuda tez nie jestem. Z każdym nie chcialam mieć dziecka, ale czasem zapominałam pigułek ,a teraz to już zupelnie nie uważałam bo chciałabym je mieć i pomyślałam że co ma być to bedzie

Gość oj tam kobieto
myślę ,że skoro gin nie stwierdził żadnych komplikacji to pewnie jesteś płodna :) jak brałaś pigułki nawet nieregularnie to i tak one w pewnym stopniu zapobiegały owulacji. Moglabyś zacząś panikować jakbyś nie mogła zajsć w ciążę przez jakiś rok kiedy nie brałabyś zupełnie tabletek

Każda przy kości mówi, że jest chuda :D

Gość knkddkwds
u kobiet bezpłodność ma zwykle podłoże które można zbadać ginekologicznie , u facetów sprawa jest bardziej skomplikowana ,ale to juz inny temat. Wiele kobiet nawet nie wie ile razy w zyciu była w ciąży bo bardzo często dochodzi do wczesnych poronień

Gość knkddkwds
tak wyczytalam w necie myślicie ,ż eto prawda?

Gość 990000000000000000099999999999
a moze to on jest bezplodny? moja kuzynke tak meczyli wszystkimi badaniami, a na koncu okazało sie, po lepszym zbadaniu meza, ze to onnie moze.

Gość knkddkwds
no ale ja chyba wiem jakie mam BMI

Gość knkddkwds
może... tego sie pewnie dowiem jak bedziemy niedlugo planować dziecko

BMI to pic na wodę. Masz wcięcie w talii? Mierzyłaś poziom tłuszczu? Cwiczysz i masz mięśnie, czy ciastowate ciało? Badałaś się czy masz tyło, albo przodozgięcie macicy?

Gość knkddkwds
No byłam już u wielu ginekologów robić cytologię np i niby wszyscy mowili ,że jest ok przy badaniu , nic o tyło ,albo przodozgieciu nie mówili nawet nie wiem co to jest. Ale i tam mi coś nie pasuje z tą płodnością:(

Gość oj tam kobieto
zajście w ciąże zależy też od szczęścia lub nie. od tego czy facet , ma dosć silne plemniki, kobieta owulację , nie dojdzie do poronienia itd. Więc możliwe też ,że na razie miałaś po prostu szczęście(bo nie wiem jak to inaczej nazwać) ,że nie zaszłaś. Znam kilka par , ktore starało się o dziecko i np po roku lub dwóch im się udało

Gość do vb
widzez e znasz sie na tym , u mnie wykryto zespoł policystycznych jajnikow, lekarz powiedzial ze dopiero kied bede chciala miec dziecko to zacznie mnie leczyc... i mam przodozgiecie macicy... czytałam o tym ale roznie na ten temat ludzie piszą .... strasznie sie boje... jakie sa szanse ze po leczeniu zajde w ciaze ? iii czy sa mozliwe jakies komplikacje ?

Gość wiesz co trudno wyrokować
ale ja nigdy nie zaszłam w ciążę (mam już tyle lat, że niedługo będzie za późno) - miałam robione różne badania i zawsze było wszystko w porządku, ale mimo to stosowałam różne wspomagacze (przepisane przez lekarzy). Też próbowałam z kilkoma facetami. Po prostu nie wiem, ale w końcu się z tym pogodziłam. Ty jesteś młoda - więc molestuj lekarzy do skutku - może coś wynajdą jednak i pomogą.

Gość knkddkwds
u mnie naszczęście niczego nie wykryto.. ale z drugiej strony nie wiem czy to tak dobrze bo nie wiadomo dlaczego tak mam :(

Masz przynajmniej 20 % szans. A powikłań raczej nie powinno być. Po prostu trudniej plemnikom dotrzeć do macicy. Acz kolwiek, powinnas trenować mięśnie Koegla, zeby Ci się macica nie opuszczała.