Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czteroreka potworzyca

jaki kraj?

Polecane posty

Nie bede sie rozwlekac dlaczego, ale postanowilam za 2 lata opuscic Polske. Do jakigo kraju (Europa) byscie sie przeprowadzili i dlaczego? Musze podjac jakaś decyzję, choćby ze względu na jeżyk a kompletnie nie mam pomysłu :o

Gość robbieme kreche
Rumunia:o 🖐️

a ja bym ci poleciła któryś z krajóe Skandynawskich np Szwecja lub Norwegia. polaków tam chętnie zatrudniają, dogadać sie możesz w angielskim języku, ponadto są to kraje że tak powiem spokojne, żadnych rozrób itp

Gość ej czy ja dobrze rozumiem
ja jestem w uk i we wrzesniu spadam do polski, nigdzie nie ma tak jak w polsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tu jest beznadziejnie!

Hmm, z praca to mialam troche inne plany. Tzn niedlugo otwieram wlasna dzialalnosc (via internet) i mam nadzieje, ze to wypali i bedzie moim zrodlem utrzymania nawet po wyjezdzie... Po prostu musze zmienic otoczenie, zaczac wszytsko od nowa. Póki co chce jedynie skonczyc studia, bo jestem na jednolitych i szkoda mi teraz przerywac. A bylas w ktoryms z tych krajow, moglabys cos wiecej napisac o ludziach, o tym jak sie tam zyje?

polecam Majorke i miasto Palma de Mallorca tam są duże zarobki i w dodatku blisko plaża imprezy i wogóle

Gość SZWECJA
ew. Dania

Gość o łał Majorka jest krajem
. :D

O Londynie myślałam, ale zrezygnowałam właśnie ze względu na ilośc Polaków...

SZWECJA >> a dlaczego? :)

Gość polaków wszędzie jak psów
niestety gdziekolwiek nie pojedziesz :(

Gość ej czy ja dobrze rozumiem
daj sobie spokoj z anglia!! beznadzieja!

Gość gtgt
ja też za 2 lata po studiach mam zamiar wyjechać na zawsze ale ja już sobie wszystko zaplanowałam i mam zamiar jechać do Kanady :)

Gość hehe Majorka a gdzie ten kraj
lezy? i w ogole a nie "wogole" :], osobiscie polecam Kanade i Australie choc w Polsce jak sie ma dobra prace tez zle nie jest, mozna zmienic miasto a nie trzeba od razu za granice uciekac

Myślałam nad Holandią na razie, ale to taki bardzo wstępny wybór. Anglia odpadła już definitywnie :)

Myślałam o innym mieście, ale uwierz mi, że to za mało. Potrzebuje kompletnej odmiany - zaczac kompletnie od nowa. Czuc "ta nowowsc" na kazdym kroku. To długa historia naprawde, decyzje juz podjelam. Chce tylko sie na cos zdecydowac...

Znajoma spedzila tam rok i chwalila sobie wszystko. Klimat, ludzi, w ogole życie tam :) Ale obok UK, to jedyne panstwo gdzie ktos ze znajomych "zyl", wiec nie mam za bardzo porownania. Ogladajac Vicky Cristine... urzekła mnie Barcelona, ale film to jedno a rzeczywistość... ;)

ok, decyzje podjelas, jednak ja dalej mysle ze ucieczka do innego miasta by wystarczyla jak sie ma pieniadze; poza tym czego oczekujesz od tego Twojego nowego miejsca zamieszkania? czy chcesz spokojnie zyc, zalozyc rodzine; czy ciagle imprezki, balety, podrywyy itp.

Raczej spokojniejszego, ale nie martwego :) Naprawde nie chce tu opisywac wszystkiego, ale uwierz mi ze to naprawde najlepsza dla mnie decyzja.

nie wymagam zebys opisywala:P, ale moze sprobuj najpierw zmienic miasto, pojedziesz do innego miasta zyc, np. oddalonego nawet o 100 km, nikt CIebie nie bedzie znal i tak, nikt normalny tez nie bedzie Ciebie szukal i tak; ja w paru juz krajach troche zylem, ale nie ma to jak wrocc na stare smieci (do Polski) i tutaj zyc; ja tam raczej Hiszpanii, Anglii, Irlandii, USA (moze poza jakimis mniejszymi miastami, gdzie nie ma Polakow;]), bo czesto Polakom za granica odbija, bardziej niz tutaj; tak jak pisalem polecam Kanade, Australie, a z blizszych to kraje skandynawskie