Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aj jak boli

bóle mięśni w 8 tygodniu ciąży - pomocy

Polecane posty

Gość aj jak boli

Proszę Was o pomoc. Jestem na początku ciąży i od 4 dni mam silne bóle mięśni. Bolą mnie zarówno plecy, krzyże, uda jak i całe ręce z nadgarstkami. Moje samopoczucie jest fatalne i nie mogę sprawnie funkcjonować, czy wiecie co to może być. wWpierwszej ciąży nigdy nie miałam takich dolegliwości. Czy może być to wywołane zmęczeniem, gdyż mój syn przechodzi teraz ząbkowanie i strasznie marudzi. Proszę o pomoc

Gość masajkaaa
Hej, no niestety w pierwszych tygodniach może boleć całe ciało, możesz czuć się bardzo zmęczona i osłabiona. Maluch ciągnie z Ciebie "siły życiowe" ;) Bierzesz witaminy? Ja też byłam strasznie osłabiona, nic tylko bym spała, plecy mnie bolały, do tego dotknęłam paznokcia i się od razu łamał - miałam za mało witamin, byłam przemęczona. Trzeba to przejść i jak najwięcej odpoczywać. Potrafiłam przespać 16 godzin. Jeśli Cię to mocno niepokoi, poradź się lekarza. ALe np. w moim przypadku dosyć szybko przeszło.

Gość Aj jak boli
Od tygodnia biorę witaminy i wiem , że ospałość jest normalna - tak miałam w pierwszej ciąży. Te bóle jednak mnie martwią, bo jestem cała połamana, a zamiast rąk mam grabie - nic nie mogę robić. W nocy nie miałam siły się przewracać, mocno bolą mnie też krzyże. Może to jakieś zapalenie mięśni- mam tylko nadzieję, że nie szkodzi to maleństwu

Gość momms
A jakie dobre witaminy polecacie? Jak byłamw swojej pierwszej ciaży najbardziej bolały mnie uwaga... ręce! Nie mogłąm dosłownie ramion do góry podnieść, a mówią, że to raczej rzadko spotykane, że z reguł nogi bolą... Na początku w ogóle wyczytałam, że to może być miażdżyca https://bola-miesnie.pl/bol-miesni-ramion/ ...ale się okazało, że to właśnie niedobory witamin w ciąży. Wtedy sprawdził się u mnie po prostu aspargin i Harpagon Forte Max do stosowania na zewnątrz (a jak go zamawiałam to pamiętam, że jeszcze go w Polsce nie było...) Teraz przygotowuję się do drugiej ciaży i chcę się na wszelki wypadek zaopatrzyć w DOBREJ JAKOŚCI witaminy. Co polecicie mi?