Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka1919

bieganie czas zacząć!

Polecane posty

witam was:) od dwóch tygodni juz biegam planuję na cale wakacje i jeszcze troszkę ponieważ bardzo chcę nabrać kobiecych kształtów (talia uda brzuszek)! pomyślalam że wpadnę tutaj bo może znajdzie się ktoś kto tak jak ja przez bieganie próbuje zmienic swoje zycie, swoja figurę :-) cel jaki chcę osiagnac jest dosc daleko...ale jest realny! oprocz biegania stosuje diete tzn taka ktora polega na niejedzeniu słodyczy, bialego pieczywa jasnych makaronów produktów o wysokiej zawartosci tluszczu i niezdrowych weglowodanów... poza tymjestem osoba ktora od urodzenia choruje na wrodzona niedoczynnosc tarczycy...co prawda leczę się caly czas farmakologicznie, ale jestem narazona na przybieranie na masie przez oslabiony metabolizm. Jednak mysle ze przez ruch uda mi sie go troszke przyspieszyc:) kiedys jak prowadziłam taki sportowy tryb zycia to wazylam wlasnie 50 kg;) pozniej sie zapuscilam no i przybralam na wadze-chipsy slodzycze:( teraz mam sile bo slub i wesele sie zblizaja:) jestem pewna ze sie uda osiagnac wymarzony cel:) pozdrawiam

Miało być dzisiaj 6 serii po 3,5 minuty biegu + 2,5 minuty marszu... Ale odkryłam, że jak przekroczę 3 minuty, to już o wiele lepiej mi się biegnie i wyszły z tego 3 serie po 10 minut biegu + 4 minuty marszu. Czyli kompletnie wyszłam poza ten plan treningowy. Teraz postaram się zostać przy tych 10 minutach i skracać przerwę, a potem dopiero wydłużać bieg :P

Gość evelyn898989
hej, ja zaczelam biegac w zeszlym tyg i chce dolaczyc do waszego topicu;) biegam truchtem ok 40 min, pozniej sie rozciagam:) teraz bola mnie miesnie, wiec mam chwilowa przerwe, ale jak tylko bede miala mozliwosc skoczyc do lasu (mieszkam na co dzien w miescie) to pojde znowu. tylko zaluje, ze wiekszocs osob pisze jeden post i dalej nie kontynuuje. poddaliscie sie, czy nie chce wam sie pytac? chetnie powymienialabym sie doswiadczeniami, opisywalabym poszczegolne dni biegu, co wy na to? bierzemy sie do roboty i przy okazji za ten topic?? ;)

Gość evelyn898989
*pisać miało być;)

Gość evelyn898989
dr_ozdzowka - ty chyba najwiecej tu pisalas, jestes jeszcze? jak ci idzie praca nad kondycja? zwiekszylas dlugosc biegu, czy pracujesz nad kondycja caly czas przy jednym kroku? zauwazylas jakas poprawe? ja mam nadzieje, ze moja kondycja sie polepszy i bede mogla biegac troche szybciej i nie bede sie tak meczyc, bo poki co uskuteczniam baaaardzo wolny trucht, ale stawiam na spalanie, wiec wole biegac te 40 min w "zawrotnym" tempie, niz sie forsowac i zaniedomóc po 20 min... dziewczyny piszcie piszcie!;)

Gość evelyn898989
dr_ozdzowka - ty chyba najwiecej tu pisalas, jestes jeszcze? jak ci idzie praca nad kondycja? zwiekszylas dlugosc biegu, czy pracujesz nad kondycja caly czas przy jednym kroku? zauwazylas jakas poprawe? ja mam nadzieje, ze moja kondycja sie polepszy i bede mogla biegac troche szybciej i nie bede sie tak meczyc, bo poki co uskuteczniam baaaardzo wolny trucht, ale stawiam na spalanie, wiec wole biegac te 40 min w "zawrotnym" tempie, niz sie forsowac i zaniedomóc po 20 min... dziewczyny piszcie piszcie!;)

Gość evelyn898989

Ja chodzę na nordic walking, pokonuję co drugi dzień prawie 10 km. Nie meczy tak jak bieganie i można pogadać z koleżanką bez zadyszki. Tyłeczek mi się już uformował, jestem bardzo zadowolona. Schudłam. W ogóle bardzo fajnie i szybko się chudnie po takim marszu. Polecam

Gość gość
jak zaczynasz to pamiętaj żeby nie przeforsować kolan. kup sobie np. 4 Flex sport, żeby trochę je zabezpieczyć.

Witam! Zgadza się, aby właściwie zabezpieczyć staw kolanowy i nie narażać się na kontuzje myślę, że warto stosować preparat 4Flex Sport, który zawiera Fortigel - kolagen naturalnego pochodzenia oraz l-karnitynę. Zalecana dzienna dawka spożycia suplementu 4Flex Sport to jedna saszetka dziennie. Dla uzyskania pożądanego efektu należy stosować go przez min. 3 miesiące. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex Sport

Gość gość
ja biegam 5 razy w tygodniu ale do tego stosuje 4 Flex w trosce o swoje kolana i kostki ktore na poczatku bardzo bolały

Gość gość
To widzę, że ten suplement można też brać zapobiegawczo.

Aby zacząć przygodę z bieganiem musisz wiedzieć kilka podstawowych rzeczy. Aby schudnąć musisz biegać z odpowiednią szybkością i w odpowiednim czasie. Nie zawsze bieganie spowoduje spalanie tłuszczu! Rzeczy, których potrzebujesz, aby schudnąć biegając: - pulsometr (lub partner biegowy do rozmów) - dobre buty biegowe - odpowiednia dieta i wsparcie rodziny Zanim zaczniesz chudnąć, musisz poznać kilka podstawowych zasad, którymi kieruje się Twoje ciało.

Gość gość
Do tej listy dodałabym jeszcze tylko wybór odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji stóp, to bardzo ważne, aby tej części naszych nóg przyniejśc ukojenie po wysiłku. Polecam bardzo linię kosmetyków acerin dla aktywnych http://acerin.info.pl/ :) na pewno znajdziecie cos dla siebie.

Gość gość
Tak jest dziewczyny! Ja także zebrałam się do biegania, od razu czuje się lepiej! Tylko mam jeden problem bo nawadniałam się Oshee a z tego co słyszałam to będzie sprawa w sądzie o nieprawidłową zawartość kolagenu w napoju. Czy coś może mi się stać? http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/napoj-oshee-na-celowniku-inspekcji-sanitarnej-nie-zawieral-tego-co-obiecywal/wgqp32q