Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzona jak nie wiem co

MOŻNA PODCIĄC I WYCIENIOWAĆ WŁOSY U FRYZJ. BEZ MYCIA?

Polecane posty

mam mało czasu, ale muszę podciąć włoski i wycieniować :/ da radę?

Gość decfedcvv
dziwne pytanie, ja mam myte tylko jak farbuje

Gość vcjngf
da. ale w dobrych salonach raczej sie tego nie robi (a przynajmniej ja sie z tym nie spotkalam) tylko w jakis malych osiedlowych albo w mniej dobrych

bo własnie umyłam włosy i przecież rano ich myć nie będe u niej znowu ::((

Gość w każdym salonie można
obciąć włosy bez mycia - ja zawsze biore bez. Bo myje po powrocie do domu od fryzjera. Wystarczy powiedzieć że nie chcesz mycia

Gość wkurzona jak nie wiem co
no tak ale spryska je delikatnie wodą? bo na sucho to kiepsko by poszło :(

Ostatnio obcinałam się w jakimś takim nowym salonie w mieście i kobieta powiedziała mi, że jeśli chodzi o samo cieniowanie, to nie moczy się włosów, broń Boże, bo nie da rady tego porządnie 'zrobić', że jak się je wysuszy to może okazać się, że nie do takiego efektu się dążyło. Ale skoro Ty chcesz je jeszcze podciąć, to chyba będzie trzeba na mokro :)

Gość spryskuje wodą

Gość wkurzona na maksaa
w sumi chodzi mi o zrobienie lżejszej fryzurki- pazurki itd :)

Gość Anq25
Ze względów higienicznych ja odmawiam. Co prawda i tak potem prostuje i obcinam na sucho większość fryzur...ale najzwyczajniej w świecie nie mam ochoty dotykać czyiś brudnych włosów (wybacz może dla ciebie wczorajsze włosy są świeże..ale dla mnie nie, nie mówiąc już o tym jak ludzie źle myją głowę i tak naprawdę nadal jest brudna...łatwo to zauważyć jak ktoś myje codziennie...jak umyje u fryzjera to nagle są czyste 3 dni). Inna kwestią jest to, że na mokro źle się obcina spryskane jedynie wodą włosy. I jak już ktoś ścina na sucho to musi pasmo po paśmie wyprostować bo inaczej będą źle obcięte.

Gość jolleczka
A ja nie mam ochoty, żeby mi myto włosy, a potem wycierano jakimś ręcznikiem, który cholera wie, czy był prany, czy tylko wysuszony po poprzedniej klientce. Jaka to wielka tajemnica techniki mycia włosów, ze czlowiek sam nie potrafi dobrze wymyc i potrzebuje do tego fryzjera? O ile mi wiadomo - włosy tłuszczą się od nasady i przyczyną "brudnosci" włosów jest łój, a nie jakieś nieczystosci z powietrza. Więc jak komus sie szybko przetłuszczają wlosy, to jak mogą być czyste przez 3 dni? Fryzjer zablokował pory?