Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhfhtdjfhcj

jaki polecicie płyn do płukania jamy ustnej do długotrwałego stosowania????

Polecane posty

Gość hhhhhfhtdjfhcj

miałam wyrwanego zęba i chce używać jakiegoś płynu, ale tylko takiego, który nie uczula, jest bezpieczny i pomoże mi zachować higiene jamy ustnej po wyrwaniu zęba. myslałam o Eludrilu, sugerowała mi go nawet moja dentystka, jest podbno baaardzo dobry ale gdy przeczytałam jakie moze wywoływać skutki uboczne i ze uczula - od razu z niego zrezygnowałam!

Gość hhhhhfhtdjfhcj
ależ tak, oczywiście, jemu też się wkońcu coś od życia należy :D B)

wódka ale to jak się zaleczy dentosept woda utleniona tego to nie wiem

Gość moja dentystka
raczej do długotrwałego stosowania odradzała wodę utlenioną. Przy problemach z dziąsłami stosowałam dentosept i bardzo sobie chwaliłam, teraz używam na stałe Listerine i bardzo mi odpowiada.

Gość hhhhhfhtdjfhcj
a czy aby na pewno one nie uczulają??? bo ja juz tak mam- uczulona jestem na wiele środków medycznych, np. na zastrzyki znieczulające (a dokładnie jakiś tam ich składnik) DLa mnie najważniejsze jest zeby nie było skutków ubocznych, żeby nie było gorzej. DOBRZE BY BYŁO GDYBY PŁYN TEN TEZ NIWELOWAŁ PRZYKRY ZAPACH Z UST BO OBECNIE MAM SKRZEP KRWI, KTóRY NIEZBYT PRZYJEMNIE PACHNIE I PEWNIE SPORO BAKTERII DLATEGO CHCE TEN PłYN ANTYBAKTERYJNY...

Gość moja dentystka
Listerine bardzi pomaga na odświeżenie oddechu. Natomiast co do uczulenia, to trudno powiedzieć, ja jestem alergiczką, i mnie nie uczula, ale to przeciez nie znaczy, że Ciebie również nie bedzie.

Gość TRGGFGFGFGFGF
Ale dentosept ma właściwości ściągania ropy, itp, a ja nie mam ropy chce tylko usunąć bakterie z jakmy ustnej które sie namnozyły po usunięciu zęba...

Gość moja dentystka
Dentoseptu uzywałam, kiedy miałam zapalenie jamy ustnej, nic mi nie ropiało, tylko bolały mnie dziąsła i były zaczerwienione, więc nie wiem, czy tylko przy ropnych sprawach sie go stosuje. Mnie płukanie dentoseptem wtedy zaleciła własnie lekarka.

Dentystka rację miała - Eludril jest bardzo dobry - ale mozna go stosowa 3 tyg po usunięciu zęba))

Gość vbvbvbvbvvb
chyab kupiec ten Listerine mam nadzieje ze mnie nie uczuli.... magmal - ale ja czytałam opinie ze ktos po jego uzyciu wylądował w szpitalu!! inna osoba miała znowu problemy z dziąsłami i tez sie nacierpiała. Ja nie chce ryzykować... :o lepszy i tak jest ten płyn o łagodniejszym działaniu ale zawsze cos pomoże.

Gość omg omg
ja używam listerine od sześciu miesięcy i jak dla mnie nie ma lepszego płynu. mam tendencję do zapaleń jamy ustnej, zawsze coś z dziąsłami i podniebieniem, a przy listerinie to wszystko zniknęło. wypala gębę nieźle, to fakt, ale nie sądzę, żeby miał jakieś skutki uboczne :P czasem jedynie koloruje język, jeśli zostanie na nim pasta i potem się chodzi z niebieskim.

Gość mimkopodhalanczyk
Woda królewska

Gość fggfgf
mam nadzieje ze zielony LISTERINE nie zaszkodzi mojemu nadwyrazonemu dziąsłu (bo miałam w sobote usuniętego zęba)... jak sądzicie?? nie zaszkodzi???? chyba go kupie, bo poza tym ze baaardzo poli to nie ma zadnych wad ani skutków ubocznych :)

Gość fgfggfgf
pali* hah nie wiem skąd się wzięło tam to poli :D:D:D

Gość himeno
Ja używam SB12 i jest skuteczny wypłukuje wszystkie resztki jedzenie i na długo odświeża oddech.

Gość KAsieczka 89
Ja też kupiłam sb12 zdziwiłam się bo po dokładnym umyciu zembów i opłukani płynem jeszcze tyle miałam drobinków jedzenia.

Gość Emmett Fitz-Hume
Używam zielonego Listerine od ok. dwóch lat i nic mnie nie pali. Tyle, że mam zdrowe zęby i dziąsła- może dlatego.

Gość elwira2012
Calgate nie jest skuteczne według mnie dzieła Listerline fioletowy i Sb12.

Gość Aess
Moja siostr,a wróciła właśnie z Wiednia i zafundowała nam do domu dozownik z płynem Dentalrefresh. Nie wiedziałam wogóle, że jest coś takiego. Czy my zawsze musimy być daleko za .....

Gość denatalhygiene.pl
już takie dozowniki płynu do plukania jamy ustnej są w Polsce...www.dentalhygiene.pl

Gość ja tez tak chce
mnie tez pali listerine i to tak ze nie moge tego trzymac w ustach jaka moze byc przyczyna?

Gość teraz o dekmokracji
jakbyście ameryke odkryły oczywistsze ze tak pod kazfym względem jesteśmy zacofani zwłaszcza technologicznie i kulturalnie

Gość /m;gw;gm
elmex

Gość takajednapiegowata
ja tez uzywam listerine, fakt jest bardzo mocny i pali, czytalam gdzies na forum, ze dziewczyna rozcienczala go z woda.moze tez tak zrob-do autorki,jezeli masz rane po wyrwaniu, to moze Cie baaaardzo piec!!

Gość NataliaP
Polecam płyn Dento Fresh. Możecie sobie o nim poczytać na dentofresh.pl . Najlepszy jaki dotąd stosowałam.

ja też ostatnio zainwestowałam w DentoFresh ze względu na to że jest bezalkoholowy (zdrowszy)

Gość dentofanka
Sama polecam dentofresh. Używam od niedawna i jestem bardzo zadowolona. Nie jest mocny, co ma dla mnie duże znaczenie, w normalnej cenie i w dodatku teraz mam zamiar od nich wygrać ipada :) Jest konkurs na pewnasprawa.pl, mało chętnych więc biorę się za kręcenie i wygrywam :P

Gość gość
ja uzywam listeyne zero, nic nie pali jest w sam raz.

Gość i m idiot
Nalewka czosnkowo-cebulowa.