Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczyciekaa

ile zarabia?

Polecane posty

Gość nauczyciekaa

ile netto zarobi nauczyciel kontraktowy na 1/2 etatu?????

Gość nauczyciekaa
wybieram sie po malej przerwie do szkoly i nie wiem czego sie spodziewac

Gość nauczyciekaa
a moze ktos z was pracjue w szkole na 1/2 etatu? jakie sa obowiazki itd? jak to wygada w praktyce?

Gość nauczyciekaa
dodam skromnie ze z malego miasta pochodze. czyli nie ma dodatku wiejskiego i gmina skapi

Gość nauczyciekaa
i jeszcze jedno pytanko.. czy szkola zwraca koszty dojazdu??

Gość bvnnnnnnnnnnnnnnnnn
sra a nie zwraca bedziesz tania siła robocza pracujacc w szkole

Gość nauczyciekaa
hmm. mowisz tania siela robocza?? no jak pamietam co bylo jak kiedys tam pracowalam to nie wspominam tego zbyt dobrze. bedac kontraktowym na reke dostawalam 960 zl. wychowawstwo, problemy psychologiczne uczniow (na swoj koszt dowoz do psychologa, odwiedziny itp) matury nieplatne, falszowanie matur przez dyrekcje i podlizusow dyrektorskich, kasa z socjalnego niewyplacana nauczycielom ale odkladana na specjalne wycieczki pijackie np 'na narty' gdzie szajka dyrektorska zlopala wode. beznadziejne warunki pracy (zero sprzetu, dyzury, monitoring video w celu ustalenia kto z nauczycieli w trakcie dyzuru kontroluje toalety (tragedia trzeba bylo do meskich kibli wchodzic) i kto wchodzi minute za pozno na lekcje, kazda lekcja w innej klasie, vice dyrektor stary zboczeniec i oblesny cham. MASAKRA. dlatego teraz mam obiekcje. i chciaabym dowiedziec sie ile placa teraz na pol etatu.

Gość nauczyciekaa
odpowiadaloby mi 9 godzin pod warunkiem ze dai by je na 2 dni i nie musiaabym uczestniczyc w beznadziejnych radach pedagogicznych, smiesznych wywiadowkach i robic dziwnych apeli i sprawozdan z dzialania nieistniejacych kolek

Gość nauczyciekaa
ojej jak sobie przypomne tamte reaia to mnie ogarnia panika.... choc mam nadzieje jednak ze ta szkola bedzie inna od tamtej....

Gość nauczyciekaa
a z tymi kosztami dojazdu to nie wiem wlasnie jak to jest. znajomy pracuje w policji (tez budzetowka) i zwracaja mu duzo kasy. wiec dlaczego nauczycielom nie?

Gość nauczyciekaa
elol jest tu jakis befer?:)

Gość nauczyciekaa
podnoosze

Gość nauczyciekaa
najlepsze bylo jak starszy nauczyciel spoko czlowiek (mnie tez kiedys uczyl) dostal nagane za niedopelnienie obowiązkow wynikajacych z pracy nauczyciela z wpisem do akt. zgadnijcie za co?? za to ze uczen po skonczonej lekcji zagadal go w klasie i biedny starszy pan spoznil sie pare minut na dyzur!!!!

Gość nauczyciekaa
jeszcze lepsze i na porzadku dziennym picie winka i palenie trawki przez paru lizydupow nauczycieli w czasie lekcji na terenie szkoly. zauwazyiscie ze najczesciel lizydupa zostaje osoba ktora nie ma pojecia o swojej pracy. jest smierdzacym leniem a na stanowisku jest tylko i wylacznie przez wlasnie lizydupstwo i donosicielstwo??

Gość vgy
teraz na pól etatu kontraktówy ma ok 700 zł netto. Ale wątpię, żebyś znalazła lepsza szkołe: w mojej ostatniej tez fałszowali wyniki egzaminów gimnazjalnych, brali łapówki za przepuszczanie matołow do nastepnej klasy (ale im nie wyszło mimo wszystko, gdyz nie każdego nauczyciela zdołali zmusić do przepuszczenia tego ucznia. ciekawe czy łapówke oddali?). W poprzedniej nie brali łapówek, ale trzeba było dawać dobre oceny dzieciom zasłuzonych rodziców, a jak nie to miało sie mega kłopoty. Przygotuj sie równiez na donosicielstwo i obrabianie ci d... przez stare zazdrosen prukwy.

Gość nauczyciekaa
znam to znam to baaaaardzo doooobrze. no wiec widze ze rowniez i u ciebie bylo stawianie 2 . bo jak ktos sie osmielil postawic 1 to dywanik dyrektorski i za kare najgorsze dyzury i najgorsze kasy. to samo z falszowaniem wynikow i przepuszczaniem z klasy do kasy za lapowki. u nas byla dziewczynka w liceum ekonomicznym z zaswiadczeniem z poradni o zacofaniu rozwojowym. nie potrafila DODAWAC!!!! na cziczbach dwucyfrowych. nie potrafila za chiny udowe zrozumiec czym jest rzeczownik i czasownik w zdaniu ja ide do szkoly:D. po pierwszym semestrze dyro wezwal wszystkich uczacych ja nauczycieli do gabinetu i powiedzia krotko ONA MA ZDAC! i jego to nie interesuje jak. to juz nasza sprawa. i wiecie co zdala :) nie tylko do drugiej kasy ZDALA MATURE!!!!!

Gość vgy
Z tym lizodupami to u mnie to samo było. Im wiekszy lizodup tym mniej miał kwalifikacji i wiekszy leń z niego lub niej był/a. Ale jeszcze nie spotkałam sie z paleniem trawki przez nauczycieli.

Gość nauczyciekaa
no wiec nie wiem czy brac te pare godzin. max chce pol etatu zeby mi skladki placili. ale widze ze jezeli zarobie 700 zl to mi sie to nawet nie oplaci bo skladek tez mam ok 600 a do szkoly trzeba dojechac i poswiecic czas... no wiec jezeli to tylko 700 to mi sie nie oplaca? jak myslisz? a na brak zajecia nie narzekam. ale tak pomyslalam sobie ze jednak moze ta budzetowka pewna jest?? nie wiem jak zrobic..

Gość vgy
No to niezle. Dyrektorzy maja za mało kontroli nad sobą. Ich szkoła to właściwie ich prywatne rancho.a Nikt nie sprawdza czy jesli jest nabór na etat to wybieraja najlepszego kandydata czy tez kandydata z gorszymi kwalifikacjami, ale za to z lepszymi plecami. Możesz sobie chodzic na studia dzienne na dobrym uniwersytecie, ale prace w szkole dostanie osoba po zaocznych studiach w szkole prywatnej bo ma plecy. Jesli dyrektor chce to ma mozliwości cie zeszmacić. Tak nie powinno być.

Gość nauczyciekaa
nasz dyro mial sprawy w sadzie regularnie. o mobbing, o lapowki o ciemne interesy, i niesprawiedliwa zabieranie kasy z socjalnego i co??? i nic. ma swoich ludzi w odpowiednim miejscu:) a ci co donosili na niego w kuratorium i sadzie mieji przerabane. mysle ze po takiej przeprawie jaka on im fundowal potrzeba jest psychiatry i dlugiej terapii zeby wrocic do siebie. a robil to nauczycielom z dlugim stazem i malo poszukiwanych specjalnosci. nie mieli wyjscia musieli byc jego ofiarami. masakra tam byla. chyba jednak nie chce wracac do panstwowej szkoly.

Gość nauczyciekaa
patrzac z perspektywy czasu zastanawiam sie jak ja moglam tak dlugo tam wytrzymac???????????????

Gość nauczyciekaa
no ale uczniowie przynajmniej byli naprawde wspaniami i grzeczni. jedyna radosc pracy w tym miejscu. ale no coz nie ma co sie poswiecan dla idealow. niedawno dostalam tez oferte pracy na wsi w jakims gimnazjum. jak zaczelam stawiac warunki to dyro oburzony zapytal czy ja chce zarabiac czy pracowac:D. przyzwyczaili sie skurczybyki ze im sie piety caluje. moj eks dyro mial staly tekst na kazde slowo sprzeciwu lub jedynie delikatnie zaakcentowany znak zapytania.. a mianowicie: drodzy panstwo na miejsce kazdego z was czeka 10 podan i komu sie nie podoba to do widzenia. Z....... bym go!!

Gość nauczyciekaa
u nas wybiera sie osoby z 'uznanych' rodzin, i najwazniejsze UGODOWE i malo inteligentne zeby mozna latwo sterowac.

Gość vgy
to jest 700 zł netto czyli brutto około 950

Gość nauczyciekaa
no ale brutto mnie nie interesuje

Gość nauczyciekaa
przeciez liczy sie to co sie dostanie na reke

Płaca zasadnicza na etacie kontraktowym to 1644 pln. Na pół etatu to pewnie połowa. Brutto oczywiście.

Aaaaa...przepraszam, nie doczytałam...(a uczniów się czepiam:P) że cię brutto nie interesuje. No to ja Ci mogę powiedzieć tyle, że ja dostaję 1534 pln na rękę co miesiąc bez nadgodziń, ale jest w tym dodatków około 200 pln.Czyli, pewnie jakiś 1300 bym dostawała bez dodatków żadnych, czyli wychodzi, że pół etatu to jakiś 650...? No, ale w końcu to jest za 9 godzin pracy tygodniowo:) (plus wywiadówki, rady, sprawdziany, klasówki i przygotowywanie lekcji)No, ot tego wwrześnia to już za 9 i pół godziny:P

Gość nauczyciekaa
no to wlasnie nie jest polowa dlatego pytam..

Gość a dlaczego
kierujesz to pytanie akurat na tym wątku???