Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zwyczajnie_Kaśka

Pilne, pytanie o możliwość ciąży, ogromny stres

Polecane posty

Gość Zwyczajnie_Kaśka

Witam ponieważ źle sobie obliczyłam, a także z powdu zwykłego zapomnienia...kochałam sie z chłopakiem w 15 dniu cyklu, (moje cykle trwają średnio 29-31 dni) Kochaliśmy sie z prezerwatywą, ale nim ją założył, kilka razy wszedł we mnie, (a wiem że w wydzielinie przed wytryskiem też może coś być..). Wiec konkretnie...ostatnio okres miałam 14 lipca, kochaliśmy się 28 lipca, czyli wychodzi na to że tuz przed lub w trakcie owulacji, w związku z tym jeśli doszło by do zapłodnienia kiedy mogę to wykryć testem? Robiłam co prawda test 2 sierpnia, czyli w sześć dni po stosunku, i wyszedł negatywny, wiem że można twierdzić ze test wykonany zbyt szybko, od stosunku, ale na testach pisze że wykrywają 6 dniową ciąże, wiec może..? Kiedy najwcześniej zrobić w moim wypadku siusiany? A moze beta hcg już by wykryła?

wg mnie jesli chlopak nie skonczyl w tobie prawdopodobienstwo jest b male albo i zerowe, nie zachodzi sie w ciaze od wlozenia samego penisa :-)

Gość zlotowłossaaa
masz zero szans

Gość Zwyczajnie_Kaśka
Zero szans na co...? Ze mi się tym razem upiecze czy ze nie?

Gość szanse są ale bardzo małe

Gość aaa nie doczytalam ze robilas
test po 6 dnoiach - to sa te testy , ktore wykrywaja wczsna ciaze - jest ok. Ale nastepnym razem uwazajcie i tyle:)

Gość Zwyczajnie_Kaśka
w takim razie kiedy test...?

Gość Zwyczajnie_Kaśka
Myślisz że ten test jest wiarygodny pisze na nim, że najlepiej w 10 dni po stusunku lub 6 dniowa ciaza, ale skoro stosunek byl praktycznie w trakcie owulacji, wiec gdyby doszło do zapłodnienia to "niemal od razu "..wiec nie wiem co robić...stresuję sie okropnie...

Gość o rany znowu
owulacja mogła się opóźnić, a według najnowszych badań co niektóre SILNE plemniki mogę przeżyć nawet do 7 dni, a 48 godzin, to jest norma, także w Twoim przypadku 6 dni po stosunku nie oznacza 6-dniowej ciąży, a poza tym plemniki do macicy wędrują 12 godzin :/ co Ty robiłaś na biologii!!! ???

Gość Zwyczajnie_Kaśka
Więc dlatego pytam kiedy najlepiej zrobić test, czy 10 dni po stosunku to będzie wiarygodny? A może beta hcg?

Gość o rany znowu
jak dla mnie - 14 dni po stosunku zrobić betę :)

Gość Zwyczajnie_Kaśka
odświeżam, zrobiłam test quick również dzisiaj czyli w osiem dni po stosunku i mniej więcej tyle samo dni po owulacji, wciąż negatywny, ale wiem że jeszcze nie mogę oddechnąć, czy jeśli zrobię w czwartek, to bedzie 10 dni po test będzie wiarygodny...?

Gość Zwyczajnie_Kaśka
odświeżam..

Maz zerowe szanse na ciaze chyba ze to cud wiec przestan sie stresowac. jewsli chlopak wszedl w ciebie bez prezerwatywy kilka razy to nie znaczy ze zaszlas w ciaze bo mialas akurat dni plodne. musialby popuscic albo skonczyc w tobie dopiero moglabys sie martwic uffff

Gość Zwyczajnie_Kaśka
HopeU dzięki za odpowiedź..wiesz, po prostu zaczynam wynajdować sobie u siebie wszystkie głupie objawy typu ból piersi czy ból brzucha..ale z drugiej strony wiem że to mogą być zwyczajnie objawy PMS - u, i stresu....

a jesli tak bardzo sie stresujesz to zrob prywatnie badanie krwi beta i bedziesz miec odpowiedz i po stresie

Gość Zwyczajnie_Kaśka
Czy jeśli pójdę na tę betę w czwartek, to będzie 10 dzień, to wynik będzie wiarygodny? :)?

Już jakieś 10 dni po zaplodnieniu może już być podwyższone, ale to nie reguła. powinno sie czekac do terminu @

Gość Agaaaaaa21
Test ciążowy możesz zrobic najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki,jeśli się ona nie pojawi. Najlepiej z pierwszego porannego moczu.Nie ma testow wykrywajacych ciaze 6 dni po stosunku :] Takie rzeczy opowiadają niedouczone gimnazjalistki., nie potrafiące czytac ze zrozumieniem. Co do samego prawdopodobieństw ciąży- śodek cyklu, to okres jak najbardziej płodny, aczkolwiek bez codziennego pomiaru temperatury i obserwacji własnego ciała nie masz pewności w którym dniu wystąpiła owulacja.Tak więc nie masz gwarancji, że owulacja nie była np. 12 dnia cyklu. Myślę, żę nic się nie stanie, skoro do "finału" doszło w zabezpieczeniu, aczkolwiek na przyszłośc radzę unikac takich ekscesów w środku cyklu. Po co pozniej się stresowac i rwac włosy z głowy.

Gość laiilla19
a więc wiem, że niektórzy mogą za chwile na mnie naskoczyć... ale ja z moim facetem bylismy po prostu na imprezie wypilismy i zapomnielismy załozyc gumki ten "stosunek" trwał jakies 3 - 4 sekundy zanim zorientowalismy sie i ja załozylismy... według niego do niczego nie doszło. ale to były moje dni płodne... czy jest prawdopodobienstwo ciązy? dopiero czekam na okres... wybaczcie moje głupie pytania ale po prostu sie boje...

Gość ja tez się boje
czekam na okres jak dusza na zbawienie :( sex 1 dzień po okresie, po 22 dniach wynik negatywny, ale strach pozostał...

Gość Zwyczajnie_Kaśka
stres mnie zabija.

Gość Zwyczajnie_Kaśka
Zrobiłam strumieniowy test BOBO Test, który ma dużą czułość 10 miu czy jakoś tak...na teście jest napisane że można robić 7 dni po stosunku, ja zrobiłam 9 dni po wyszedł negatywnie, czy mogę wreszcie spokojnie spać...?:)

Gość Zwyczajnie_Kaśka
tak, tak to może wkurzać ale...odświeżam...:(

Gość kobieto - odpuść sobie
na zamartwianie masz czas, jeśli miesiączka się nie pojawi, albo będzie bardzo skąpa. Wtedy rób test z krwi. Wcześniej tylko jasnowidz mógłby ci coś powiedzieć. A objawów ciąży się nie dopatruj bo NAJWCZESNIEJSZYM jest brak okresu. Wszystkie bóle piersi, brzucha, mdłości itp to stres przed niechcianą ciążą a nie objawy ciąży :)

słuchajcie mam problem podobny do tematu ... tylko ze uprawiałam z chłopakiem seks analny i boje sie ze sperma spłynęła mi do pochwy, nie wiem czy to stres czy rzeczywiscie jestem w ciązy, ostatnio okres miałam koło 26 i koło 30 pażdziernika mi sie skonczył, ale od koło 2-3 dni odczuwam niepokój, ból brzucha podobny do takiego który jest podczas stresu, nie mam zawrotów głowy, nie wymiotuje, nie mam nudnosci, jem normalnie bez zachcianek, tylko brzuch mnie boli, narzady płciowe nie sa sine, a piersi ani nie bola ani nie sa wrazliwsze, nie jestem drazliwa, senna czy zmeczona bardziej niz zwykle, nie pale i nie pije duzo alkoholu a na dym reaguje tak jak zwykle pomózcie prosze .... po kazdym stosunku przemywałam drogi płciowe dobrze ciepła woda