Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mamka

zalamana...

Polecane posty

Gość zalamana mamka

3 mc-e temu urodzilam dziecko, jest zdrowe i wszystko uklada si epomyslnie jednak z czasem zaczynam siebie nienawidziec, strasznie wypadaja mi wlosy, mam wrazenie ze ruszaja mi sie wszystkie zeby, rostepow burza, a najgorszy jest sflaczaly wiszacy brzuch, zrzucilam juz wszystko po ciazy, cwiecze systematycznie jednak nic sie nie dzieje;-( moze polecicie mi jakies kremy ujedrniajace uzywalam zoltego garniera zaraz po porodzie jednak nie przynosi efektow, na drozsze mnie nei stac;-( czy ktoras z was tez przez to przechodzila ze sie tak lamala psychicznie...

Witaj w klubie . ja miałam to samo wypadające włosy , sflaczały brzuch po ciązy z masą rozstępów . jednak sobie z tym poradziłam biore systematycznie już 3 miesiace capitit A+E a co do brzudzka to smarowałam się najzwyklejszą oliwką rostepy niestety zostały

no jasne że przechodzę cos podobnego!!! schudłam juz baaaaardzo dużo, ważę całe 11 kg mniej niż przed ciażą, a brzuch nadal wisi i jestem po porodzie 8 miesięcy a nie trzy jak Ty! stosuję garniera żółtego, zel poporodowy musteli i nic się nie dzieje. ćwiczę regularnie, do tego pas poporodowy i brzusio wisi :( eh. wlosy lecą garściami, worki pod oczami z niewyspania, wzrok bardzo sie pogorszył od parcia, rozstępy tragiczne! tragedia!!! czasem myśle i po co to wszystko! ale jak patrzę na synka, w te jego piękne, wielkie niebieskie oczka, jak on mnie przytula to już wiem - dla tej miłości, dla niego dla największego cudu mojego życia :D jutro będzie lepiej :D

Gość zalamana mamka
iskierko ja karmie piersia wiec puki co suplementy typu capivit odpadaja;-(

Gość zalamana mamka
nigdy prze nigdy nie zamienilabym mojego maluszka na wyglad z przed ciazy jest dla mne najwazniejszy chociaz czasami juz wysiadam a jeszcze jak spojrze w lustro, masakra... mam 25 lat a twarz i plecy jakbym przechodzila okres dojrzewania, a wszystko zawdzieczam cerazette, boje sie wkladki ze sie mi wrosnie wiec sie tabsami faszeruje;-(

ja brałam azalię, ale krótko teraz mam spiralkę. o niczym nie muszę pamiętać, zapomniałam juz że ją mam. jestem spokojna :)

ja od czasu porodu zaczęłam nosic okulary bo normalnie zaczęłam ślepnąć . co prawda brzuch mi tylko troche wisi za to piersi ...

Gość zalamana mamka
agatko a mials jakies efekty ubiczne po azalii, bo to w sumie to samo co cerazette;-( ja jakos nie wiem nie moge sie przemoc na wkladke ani na spiralke;-(

Gość zalamana mamka
a moze polecicie mi jakies dobre i niedrogie balsamy ujedrniajace?

Gość i dlatego wlasnie nie boje sie
zajsc w ciaze... Zeby siebie nie znienawidzic do reszty. Nigdy nie bylam piekna. Jakbym stala sie taka totala ruina to juz w ogole. Ja wiem, ze wyglad to nie wszystko... ale to jak z pieniedzmi. Powiedziec, ze "poeniadze szczescia nie maja" moga powiedziec ci ktorzy je maja... :(

Gość no wiecie co....
wstydzilybyscie sie tak mowic :O

Gość nie no niech pieja z zachwytu
moherze wyzej, co? bo kazda porzadna matka polka nie ma prawa sie skarzyc ani bron boze myslec o swoim wygladzie, dziecko, dziecko, dziecko!! oto caly jej swiat! i nic innego sie nie liczy!! niech tylko pomysli o swoim ciele, jest wyrodna matka ktora nalezy wyklac, nie?? zal mi takich pustych katoli :O

Gość ale wiedzialy na co sie
decyduja...

Gość rany wspolczuje Wam
dziewczyny :(

Gość no wlasnie nie zawsze wiedzial
y, bo w tym katolandzie gdzie jest kult matki polki wmawia sie kobietom ze dziecko to najwieksze szczescie, co to za okreslenie "blogoslawiony stan? " robi sie z ciazy i porodu ktore sa niczym innym jak zwykla fizjilogia - jakies sacrum "cud" nikt raczej nie przekazuje kobietom ze im cycki sie rozflacza po klacie, podczas porodu obsraja wlasne dziecko, beda mialy rozstepy jak kanion kolorado etc etc.. np gdyby nie internet to ja bym o tym nawet nie wiedziala ZE AT TAK to wyglada, na szcescie nie zamierzam miec dzieci

Gość wystarczy poczytac
co wypisuja matki polki kafeteryjne, jedna przez druga sie przekrzykuja jakie to one sa ciasne teraz, jakie cudne, jak faceci za nimi szaleja- nauczone hipokryzji wstydza sie przyznac nawet w internecie jak jest naprawde, tak jak ten matol wyzej co pisal ze "wtydzilybyscie sie pisac tak "

Gość przeciez to najwieksze
szczescie dla kobiety! Moc wydac na swiat owoc milosci swojej i meza. Nigdy nie zrozumiem jak mozecie tak mowic. Macierzynstwo to cudowna sprawa, to powolanie kazdej kobiety. Nie tlumcie tego!

Wszyscy co mówią tutaj o "katolandzie" to prawdziwe pustaki... Tu nie chodzi o wiarę, o kult matki polki czy jakieś inne "wyższe cele". Dziewczyna która chce mieć dziecko nie myśli o tym, jak będzie wyglądać po ciąży. W czasie ciąży i po porodzie jej ciało się zmienia, ale to normalne, u Polek, katoliczek, amerykanek, ateistek - u wszystkich. Chęć posiadania dziecka jest silniejsza niż rozstępy. Dlatego jeżeli ktoś tylko z powodu wizji rozstępów i obwisłych piersi (co wcale nie musi mieć miejsca!) nie chce mieć dziecka - dopiero jest prawdziwym pustakiem!!!

Gość to uwazasz ze kobieta jak
decyduje sie mna macierzynstwo to ma zrezygnowac z kobiecosci? :O

ja uważam że jestem matką żoną ale przede wszystkim jestem kobietą! mam prawo dobrze wygladać! mam prawo dbać o siebie o swój wygląd, o swoje samopoczucie, o swój rozwój intelektualny! bycie matką nie zabiera mi tego, bycie matką wręcz mobilizuje do coraz większych starań. w końcu chcę zeby moje dziecko widziało że mama jest piękna, zadbana, radosna, pogodna, ze można z nią porozmawiać na wszystkie tematy, ze wie o wielu rzeczach. a i nigdy przenigdy nie pożałowałam że mam mojego maluszka, a to ze czasem mam smutne myśli to chyba normalne :) co do skutków ubocznych azalii to ja nie miałam żadnych. kompletnie nic. czułam się tak jakbym ich nie brała! więc dlaczego założyłam spiralkę? bo po 6 latach antykoncepcji hormonalnej mialam dość! dość hormonów, dość pamiętania o godzinach, dość łykania tabletek! teraz jest mi tak wygodniej i już :) co do balsamów to nie pomoge, ale na włosy dobrze działa merz special i można go brać podczas karmienia!!!

ja tez przechodzilam cos podobnego po porodzie dopiero jak zrzucilam wszystko, kupilam karnet na solarium i poszlam do fryzjera poczulam sie lepiej :) rozstepy mam na boczkach, widac je jak naciagne mocno skore poza tym brzuch ok, na tyle ok ze dalam zalozyc sobie kolczyk do pepka ;) z kremow na rozstepy to ja najbardziej zadowolona bylam z galenica, czulam jak mi sciaga skore i widzialam jak splycil rozstepy do tego ostre peelingi, chodze tez 2x w tyg na fitness i czuje sie niebo lepiej :)

Gość zalamana mamka
chcialam kupic merz ale pani w aptece powiedziala z enie wolno brac podczas karmienia;-(

na 1000000% wolno! sama ginekolog mi go polecała, jeszcz kilka razy sprawdzała dla pewności czy można i można!!! ja też karmię i biorę go już 4 miesiące.

Gość zalamana mamka
mala agatko wiec sobie kupie kosztuje u nas okolo 50zl na mc wiec mam nadzieje ze bedzie skuteczny. a prosze powiedz mi jeszcze jaka spiralke masz i jaki jest koszt zalozenia, jakie badania przed musialas zrobic?

Gość *ANIA WAWA*
Ja nie mialam ani jednego rozstepu - uzywalam musteli, moze dlatego, a moze to geny po prostu.... wlosy zaczely wylazic jakies 3 miechy po porodzie, ale nie bylo to jakies szokujace, gdyz zawsze bylam bardzo kudlata... brzuch nie wisial, cycki na poczatku byly o numer wieksze, potem wrocily do normy... ja nie narzekam...

ja tak po 5 miesiacach moge powiedziec,ze czuje sie zrelaksowana wreszcie,ale nie mialam wiekszych problemow z wlosami ani cera,hormonow tez nie biore,staram sie dbac o siebie, jak tylko moglam to wychodzilam na pilates,masaz zeby wymeczony dzwiganiem ciazowego brzucha kregoslup powrocil do formy -drobne rzeczy,ale warto. Fryzjer-krotka fryzurka, dzieki ktorej wg mojego M wyszczuplalam :) Piersi-poszlam do sklepu z bielizna i umowilam sie na bra fitting inaczej pewnie tez czulabym sie jak czlonek Klubu Wsparcia Jamniczych Uszu